Ma 2024 július 13. Jenő napja van. Holnap Örs, Stella napja lesz.
Fegyőr a szószékről

Fegyőr a szószékről

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A tenyérbemászó nyilatkozat...

 

A tenyérbemászó nyilatkozatok sosem álltak távol Fekete-Győr Andrástól, munkásságát erre építi. Minap például azt ecsetelte, mennyire emelkedett lépés volt a választáson alulmaradt Sanna Marin finn miniszterelnöktől, hogy a pártelnökségről is lemondott. „Valahogy így néz ki, amikor egy igazi európai demokrata vállalja a felelősséget a választási vereségért. Nem megbélyegzi az ellenfelét – egyszerűen vállalja a felelősséget a kudarcért, példát mutatva ezzel az ország polgárainak.”

Ebből kiindulva a tavaly áprilisi kiadós zakó után a teljes magyar ellenzéki vezérkarnak vennie kellett volna a kalapját – ha jól értelmezem a Momentum igehirdetőjének példabeszédét. (Neki meg talán be kellett volna ismernie a bíróságon a Kossuth téri hősies petárdahajigálását – ehhez képest csak hallgatott a dobóatléta, mint hal a szatyorban.)

Fegyőr erkölcsi kinyilatkoztatásaiból nagy a felhozatal. Évekkel ezelőtt ezzel az ars poeticával indított: „A Momentum feladatának tekinti, hogy tisztességet, becsületet és erőt vigyen a parlamentbe.” Nem szegte a kedvét, hogy ez nem sikerült, újabb ötletekkel állt elő. Az egyik legemlékezetesebb így szólt: „Mint az unió engedelmes tagja, végre kell hajtanunk a bevándorlókkal kapcsolatos EU-döntéseket. Ne ijedjünk meg néhány száz jámbor menekülttől!” Máskor politikustársai önérzetét szólította meg: „Viselkedjünk úgy, hogy a választóink szemébe és a tükörbe egyaránt bele tudjunk nézni.” (Ez főképp számára jelentett kihívást.)

„Rengetegen mondják nekünk – mesélte múltkoriban –: ti vagytok az utolsó reményünk!”

Én kicsit másképp hallottam: „Ti egy utolsók vagytok!”

Borítókép: Fekete-Győr András (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

Pilhál György - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nagyvilág (1310) Szépségápolás (15) Irodalmi kávéház (537) Alámerült atlantiszom (142) Gasztronómia (539) Mozaik (83) Autómánia (61) Mozi világ (440) Titkok és talányok (12) Gazdaság (713) Életmód (1) Történelem (18) Kultúra (9) Tereb (146) Mondom a magamét (7708) Jobbegyenes (2823) Tv fotel (65) Egészség (50) Rejtőzködő magyarország (168) Emberi kapcsolatok (36) Sport (729) Heti lámpás (322) Politika (1582) Belföld (11) Nézőpont (1) Flag gondolja (36) Vetítő (30)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>