Ma 2024 június 23. Zoltán napja van. Holnap Iván napja lesz.
Egyre gyakrabban pusztítják a keresztény sírokat

Egyre gyakrabban pusztítják a keresztény sírokat

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Aggasztó adatok kerültek nyilvánosságra,

egyre több keresztény sírt gyaláznak meg világszerte, melyek mögött a fokozódó keresztényellenesség áll.

A statisztikák szerint egyértelmű, hogy évről évre egyre több keresztényeket érintő atrocitás történik világszerte. A világ minden tájáról érkeznek jelentések arról, hogy a legüldözöttebb vallás tagjait folyamatosan zargatják. Míg korábban hasonló esetek csak a Közel-Keleten, Afrikában és az ázsiai országokban fordultak elő, addig az elmúlt években ez a folyamat begyűrűzött Nyugat-Európába is. A kereszténygyűlölet egyik legsúlyosabb foka, mikor nem élő embereket támadnak meg, akik még tudnának védekezni, hanem gyáva módon tárgyakat és ereklyéket pusztítanak a vandálok. Na itt jelenik meg legjobban a zsigeri gyűlölet.

Az első temetőrombolásról készült videók az évtized elején kezdtek szélsebesen terjedni az interneten. Az első ilyen videóval rögzített esemény 2012 márciusában került fel a világhálóra. Ekkor már javában zajlott a polgárháború Líbiában, a muszlim szélsőségesek második világháborús brit katonák sírjait rugdosták, majd verték szét Bengázi közelében.

Törjétek le a kutyák keresztjeit, Allah akbar

– üvöltötték a videóban.

Ehhez nagyon hasonló sajnálatos esemény történt pár hónappal később, mikor is az ország fővárosában, Tripoliban ugyancsak muszlim radikálisok egy keresztény temető sírjait ]]>forgatták fel]]>, kiásták azokat, a kereszteket pedig lerúgták.

Az esetek nagy része mögött az akkor még fénykorát élő Iszlám Állam és a terrorszervezetet követő radikálisok álltak. Irakban például a terrorállam harcosai semmisítették meg a moszuli Szent Tamás keresztény temetőt, ami az ország legrégebbi nyughelye volt. Az ISIS hírügynöksége, az Amaq ekkor több képet és videót is posztolt arról, hogy a maszkos iszlamisták kalapácsokkal ]]>verik szét]]> a kereszteket. Nem kellett sokat várni, hogy az Iszlám Állam ismét lecsapjon, 2016 őszén a többségében iraki keresztények lakta Bakhdida városát ]]>támadta meg]]> a terrorszervezet. Az akkori jelentések szerint az ISIS emberei felnyitották a koporsókat is, a halottak maradványait elmozdították, ellopták az ott talált értékeket, a kereszteket a földdel tették egyenlővé. Innen csókoltatom azokat, akik még mindig képesek azt szajkózni, hogy az iszlám a béke vallása. A terrorszervezet Szíriában is aktív volt, Dajr ez-Zaur keresztény temetőjében is komoly károkat okoztak. Szintén az Amaq tette közzé, hogy 2016. május 16-án a harcosok meggyalázták a sírokat. Az esetről a brit bulvárlap, a ]]>Daily Mail]]> is beszámolt, azonban komoly visszhangja mégsem lett az ügynek.

A keresztényellenes támadások az idén sem csitultak: májusban a pakisztáni Lahorban 38 sírt ]]>tettek tönkre]]> a szélsőségesek, akiknek kiléte jelenleg is ismeretlen. Az egyik helyi keresztény férfi az eset után elmondta, aggasztja, ami történik, és a muszlimok feszültséget akarnak kelteni, a keresztények ellen hergelnek.

A legbestiálisabb rongálások Iránban történtek. 2012 áprilisában egy kétszáz éves keresztény temetőt gyaláztak meg, az ott lévő sírokat egytől egyig ledöntötték, mindent elpusztítottak, ami a kereszténységhez köthető. Az elkövetők ráadásul itt nem holmi vandálok voltak, hanem a hatóság emberei hajtották végre a műveletet, és az volt a cél, hogy a kereszténységhez kapcsolódó összes tárgyat megsemmisítsék. Ugyanazon év februárjában a Busehr nevű iráni kikötővárosban lévő, az angol és örmény keresztényeknek fenntartott temetőt pusztították el. Az összes ott lévő keresztet és sírkövet eltörték.

Európában is egyre gyakrabban történik ilyesmi

A párizsi terrortámadások előtt néhány hónappal, 2015 tavaszán a Castres-ban lévő Szent Rókus-temetőben összesen 215 keresztet rongáltak meg vagy zúztak szét teljesen. A ]]>Le Parisien]]> akkor úgy írt az esetről, hogy az elkövető közel-keleti stílusú ruhában volt. Az idei év is súlyosnak számít ebből a szempontból Franciaországban. Mi is beszámoltunk róla, hogy vandálok a nimes-i Notre-Dame des Enfants templomot kirabolták, majd ürülékkel egy keresztet rajzoltak a kirabolt imaház falára. Ezt megelőzően a houilles-i Szent Miklós-templomot háromszor is megrongálták. A templom 19. századi Szűz Mária-szobrát helyrehozhatatlanul elpusztították, a templom keresztjét a padlóra dobták.

Bokor Gábor - ]]>www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Történelem (18) Autómánia (61) Vetítő (30) Alámerült atlantiszom (142) Gasztronómia (539) Heti lámpás (319) Mondom a magamét (7667) Mozaik (83) Tv fotel (65) Egészség (50) Titkok és talányok (12) Emberi kapcsolatok (36) Kultúra (9) Rejtőzködő magyarország (168) Belföld (11) Nézőpont (1) Szépségápolás (15) Életmód (1) Irodalmi kávéház (537) Gazdaság (711) Jobbegyenes (2818) Politika (1582) Mozi világ (440) Sport (729) Nagyvilág (1310) Flag gondolja (36) Tereb (146)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>