Ma 2022 október 04. Ferenc napja van. Holnap Aurél napja lesz.
"Egy egyszerű Cé, aki össze-vissza beszél"

"Egy egyszerű Cé, aki össze-vissza beszél"

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Anyádat. Fut ki a számon.

"Úgy beszélünk a cigány szóról, mint a repláról." "Én nem oltalmaztam fel senkit , hogy védjen meg engem." "Én egy egyszerű Cé vagyok, aki összevissza beszél olykor."

Három idézet – egy ember. Bogdán Lászlótól, Cserdi (szerintem ex) polgármesterétől. 

Valahol szomorú Bogdán bukását látni. Kicsit olyan, mint amikor a fekete ruhás nővérről hallottam, hogy öngyilkosságot kísérelt meg. A fekete ruhás tragikus története kísértetiesen hasonlít Bogdánéhoz.  Bogdán nem hülyegyerek. Bogdán csak egy egyszerű, nárcisztikus, sikerre és ismertségre áhítozó ember. Nem ítélem el emiatt.  A Simicska-média felkapta, megrágta, celebet csinált belőle és most kiköpte.  Pont úgy, ahogyan a ballib sajtó tette a fekete ruhással. Bogdánnak elküldték a semelyzsinórt.  Bogdán sok hülyeséget, hetet-havat hordhatott össze, nem esett bántódása. (Pedig nagyon szerette volna.) 

Bogdán azért bukik, mert nyilvánosan nekiment Péterfi műsorában a gazdi pártjának.  Úgyhogy elő is vették egy régi ügyét. (Lopott, sikkasztott, 4 év felfüggesztettet kapott 2013-ban.)

Bizony. Bogdán nem akar Jobbik vezetésű országban élni. Bogdán nem tudja elfelejteni a gárdát. Bogdán nem hülyegyerek.   "Csak egy egyszerű Cé,  aki olykor összevissza beszél". Nem olyan rövid az emlékezete, mint Kálmán Olgának. Cserdi celebjét nem győzték meg a kiskutyák, és a kismacskák.  Úgyhogy mennie kell.  Egyébként szerintem is menjen.  Haza Cserdibe, a munkáját végezni. Dolgozni. Polgármesterkedni. Amiért a fizetését kapja. Mert Péterfi műsorából a napnál világosabban kiderült, hogy alig jár haza. Hogy nem lakik otthon. Jobb szeret szerepelni, jobb szeret celebkedni.  Nem volt egy evőeszköze, nem volt tányér a lakásában. Illetve volt. 4 vadiúj. Árcédulástól. Bogdán ki is mondja: szeret szerepelni. Akarta ezt a műsort. Hogy lássák, ahogy fésülködik.  Meg is kapta. Fürdik is a sikerben. Ahogy Péterfi is. Péterfi egyébként még Bogdánnál is jobban akarja az ismertséget. Ízléstelenül tolja túl magát minden műsorában. A magáról elnevezett műsora összes snittjébe teljesen indokolatlanul belekomponáltatja röpködő szőke fürtjeit. Nevet, flörtöl, kacérkodik. Van.  Kikerülhetetlenül van. Az alanya másodlagos, csak untermankodik Péterfi heti rendszerességgel előadott mutatványához. 

Péterfi ízléstelen, ripacskodó magamutogatása akkor csúcsosodik ki, mikor megérkezünk – talán – a polgármesteri hivatalba, ahol intézetből kihozott statiszta gyerek statisztálása mellett lejátszódik az egyik legkínosabb jelenet, amit valaha láttam. 

Először Bogdán leíratja, leíratattja(!!!) a kihozott srácokkal, hogy ő – mármint Bogdán – milyen elképesztően jó ember, felovastatja(!!!), majd elkezd arról beszélni, hogy neki most azért kell bűnhődnie, mert jó.  Csönd.  Hallani, ahogy repkednek a legyek a szobában. 

Péterfi elcsukló hangon: – Nem akarom... – Nem hiszem el...

És könnyekkel telt szemmel a plafont bámulja elkeseredetten.  Bogdán: – Nem tellllllik úgy el nap, hogy ne sírjam el magam.. (Itt bekúszhatna hátulról egy alig hallható, halk vonósnégyes. Nem kúszik. Majd legközelebb.)

Péterfi: – Én..mihhinghiiig ..azt.. hittem ..hogy a jó..mindig győz.  (Elcsuklik a hangja) – Nem lehet? 

Péterfi fejét rázva, félig sírva mondja az utolsó "nem lehet"-et.  Mindenki sír.  Én kérek elnézést. Szégyenkezve dühöngök a tévé előtt.  Így csordogál a műsor.

Két exhibicionista ember egymást segítve szerepel. Beszél, nevet, sír.  Szomorú hattyúdala Bogdánnak.  Aki egyik pillanatban arról kezd beszélni, hogy ő őrült. Mert egyszer százat vágott magára. Korbáccsal.  (Meg gondolom keresztre is feszítették, majd onnan is levették.) Ezen a ponton azért Péterfinek illendő lett volna leállítani a forgatást, összepakolni, hazamenni, majd kihívni a mentőket. De Péterfit nem olyan fából faragták. Show must go on van. 

Tovább kérdez: – Mennyiből él? 100-120-ból.  Anyádat. Fut ki a számon. A Szabadfogás egy része fizethet ennyit. Minimum. 

"Én csak egy Cé vagyok, aki összevissza beszél olykor." Igen... A celebpolgiról kiderül még, hogy szereti a bőrkabátokat, a kamerát, a csajokat és a csípőset. (Annyira, hogy egyszer el is ájult tőle. Mármint a csípős lecsótól. Ez a sztori szerintem annyira valós, mint az, hogy megrugdalták.) Szereti még a színes ingeket, az anyukáját és saját magát. 

Az pedig tegnap derült ki, hogy mellékesen 4 évre ítélték. Eltett ezt-azt pár millió forint értékben. 

Azt írja a HVG, hogy mikor telefonon utolérték a celebet, azt mondta, nem emlékszik.  Erre én csak egy utolsó, tőle elhangzott mondattal reagálnék.  Péterfi kérdésére, hogy lenne-e politikus, Bogdán a következőt válaszolta: "Nem, nem lennék. Azért nem, mert nem tudok olyan jól hazudni mint ők."  Vége. Egyebet nem tudok mondani.

Apáti Bence -]]> www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Autómánia (61) Történelem (15) Flag gondolja (33) Vetítő (30) Gasztronómia (539) Mozaik (83) Kultúra (6) Egészség (50) Sport (729) Tv fotel (65) Nagyvilág (1464) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Életmód (1) Gazdaság (667) Heti lámpás (260) Mozi világ (440) Tereb (142) Politika (1581) Mondom a magamét (6349) Jobbegyenes (2432) Irodalmi kávéház (514) Titkok és talányok (12) Emberi kapcsolatok (36) Rejtőzködő magyarország (168) Belföld (8)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>