Ma 2024 július 15. Henrik, Roland napja van. Holnap Valter napja lesz.
schulzhitler-600x330.jpg

Egy birodalom, egy nép, egy vezér

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
A weimarizálódó Magyarországgal szemben Németország ezúttal láthatóan kihagyta szerves történelmi fejlődésének eme fontos építőkövét,

és egyből fasizálódni (hogy ez pontosan miért nem nácizálódás, erről a nálunk sokkal okosabb ballib értelmiséget kellene megkérdezni) kezdett.

„Azzal a szándékkal indulok el, hogy Németország kancellárja legyek”

Nem, ezek nem Adolf Hitler, hanem mélyen humanista/liberális/szocialista Martin Schulz szavai! 10-15 éve még őszintén kacarásztunk az olyan újlipótvárosi nagymamák legendáján, akik Orbán Viktor TF-es beszéde után töltött bőröndöt tettek ágyuk alá, de ma már nem lehetünk benne teljesen biztosak, hogy nem volt-e inkább jogos óvatosság a túlzottnak vélt neurózisuk.

Aki egy kicsit is ismeri a német néplelket, az tudja, ezek a világon semmit se tudnak félgőzzel csinálni.

Hogy a sajátjuknak nevezhető nemzetiszocializmust is elvitték a végsőkig, abban nincs sok meglepő. Utána azonban durvább komcsik voltak a ruszkiknál, ahogy most is nagyobb libsik maradtak a brit meg amerikai alapító atyáknál. Félő azonban, hogy maga az ideológia nem is nagyon érdekli őket. Kizárólag azt élvezik, ha a mindenkori ideológia legszélén állhatnak, mint frontország.

Mókás lenne most olyan szalagcímekkel megfingatni őket a vezető nyugati sajtóban, minthogy „Adolf Hitlert idéz Orbán Viktor legnagyobb ellenlábasa?”„Kibújt a náci szög a szocialista zsákból!”, „1933-ban se hitte volna senki, hogy ez minek a kezdete…”. Bizonyára ők maguk ijednének meg legjobban saját maguktól, mindenesetre nem szeretnénk szegény Martin Schulz bőrében lenni.

Mi lehet majd vajon a hosszútávú programja? A kontinens egyesítése? Munkahelyteremtés? A belpolitikai ellenfelek eltüntetése? A gazdaság felpörgetése? Autópálya-építés? Kiegyezés Putyinnal, hogy nyugat felé tudjon koncentrálni? Előtte azért még jó volna letisztázni Theresa May-jel Münchenben, hogyan is tartható fenn a béke.

Mindenesetre jó lesz vigyáznunk és résen lennünk velük, mert míg a hatvanas-hetvenes években józan ember aligha vehette komolyan, hogy 40-50 éves, 20-30 éves korukban nácik most már nem annyira nácik, mára ezek a kétségek teljesen elillantak. Megetettek minket a marxista könyvesboltjaikkal, Nenával, meg szakállas nőkkel.

Aztán Schulz szavait hallgatva simán lehet, hogy még mindig szövi hálóit az odeSSa, titkos kézfogásaikkal meg láthatatlan karlendítéseikkel a szemünk előtt üzenhetik egymásnak, hogy nyugi, napról napra erősebbek vagyunk, a sok nemárja pedig nem sejt semmit. Ma már simán merünk olyasmiket is mondani, minthogy programunk:

„A középpontba a szabálykövető, keményen dolgozó embereket helyezi, és legfőbb törekvése a társadalmi igazságosság és az esélyegyenlőség erősítése.”

Aha, értjük. Egy utolsó kérdés maradt még: Adolf Hitlernek vajon megvolt az a nyavalyás érettségi?

]]>www.tutiblog.com]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (9) Rejtőzködő magyarország (168) Egészség (50) Történelem (18) Jobbegyenes (2824) Heti lámpás (322) Gasztronómia (539) Titkok és talányok (12) Nézőpont (1) Mozaik (83) Mozi világ (440) Vetítő (30) Tv fotel (65) Tereb (146) Szépségápolás (15) Autómánia (61) Gazdaság (713) Életmód (1) Emberi kapcsolatok (36) Sport (729) Belföld (11) Politika (1582) Nagyvilág (1310) Alámerült atlantiszom (142) Flag gondolja (36) Irodalmi kávéház (537) Mondom a magamét (7712)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>