Ma 2022 november 28. Stefánia napja van. Holnap Taksony napja lesz.
Donáth-kacsa

Donáth-kacsa

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Miénk itt a tér! A hoppon maradt kormány?

Nem az a baj, hogy az Európai Bizottság nem hajlandó egy olyan kormánynak pénzt adni, amely szívesebben költ a miniszterelnök rokonai­nak jólétére, mint az ország felvirágoztatására, az a baj, hogy nem teszik lehetővé, hogy a társadalom a kormány megkerülésével is hozzájuthasson az uniós pénzekhez – kesereg közösségi oldalán Donáth Anna. A Momentum EP-képviselője azonban nem adja fel, már meg is írta levelét Ursula von der Leyennek, azt javasolta a bizottság elnökének, hogy önkormányzatok, civilek, vállalkozók közvetlenül pályázhassanak az uniós pénzekre. (Egy csomó átutalási költséget is meg lehetne így spórolni.)

 

Vajon tudja-e Donáth ötletgazda, hogy a magyar államkasszát legutóbb a Gyurcsány–Bajnai-haramiakettős ürítette ki; kongott a trezor, amikor 2010-ben átadták a kulcsot az Orbán-kormánynak? Tudja-e, hogy a gazdaság teljesítménye ma háromszor akkora, mint az anyaszomorítók távozásának évében? Méghozzá úgy, hogy a Fidesz-kormánynak nem kell az IMF-nél kuncsorognia – önerőből, forrásátcsoportosítással kezeli a pénzügyeket. (Közben egymillióval nőtt a foglalkoztatottak száma, csökkentek az adóterhek, kimagasló a beruházási ráta, duplájára emelkedett az állami vagyon stb.)

Donáth kontinensanya ennek dacára ötletel. Bár kicsit előreszaladt az időben… Ellenzékre szabott „jogállamiságot” szeretne. Nem kell lacafacázni, a Fidesz-kormány helyett egyenest civileknek, legatyásodott önkormányzatoknak, vállalkozó Cseh Katalinoknak kell utalni a zsetont, oszt’ jónapot! Miénk itt a tér! A hoppon maradt kormány? Pénz nélkül lehúzhatják a rolót.

Pilhál György - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozaik (83) Tereb (142) Mozi világ (440) Heti lámpás (260) Kultúra (6) Nagyvilág (1304) Vetítő (30) Politika (1581) Autómánia (61) Tv fotel (65) Életmód (1) Alámerült atlantiszom (142) Belföld (8) Sport (729) Titkok és talányok (12) Szépségápolás (15) Jobbegyenes (2481) Irodalmi kávéház (516) Mondom a magamét (6459) Emberi kapcsolatok (36) Gazdaság (669) Flag gondolja (33) Egészség (50) Gasztronómia (539) Rejtőzködő magyarország (168) Történelem (15)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>