Ma 2023 december 02. Melinda, Vivien napja van. Holnap Ferenc napja lesz.
Dömötör lesöpörte Ujhelyit a Tranziton

Dömötör lesöpörte Ujhelyit a Tranziton

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Ez nagyon durva! Olvassák el!

A Fidesz parlamenti képviselője és az MSZP EP képviselője Erősödik, vagy gyengül. Vita a magyar eredményektől címmel vitázott egymással a Tranzit Közéleti Gondolatexpo első második, amin részt vett a 888.hu is.

A vita felvezetésében szó esett a közeledő negyedik hullámról és a koronavírus okozta gazdasági válságról. Ezzel kapcsolatban felmerült a 2008-as válság és annak kezelése is. A vitázó felek pedig a két válság-kezelés értékelésével kezdték a beszélgetést.

A vita moderátora először Ujhelyi Istvánnak tette fel azt a kérdést, hogy szerinte helyes volt-e a 2008-as gazdasági válság kezelése, és hogy mik voltak azok az elemek, amik jellemezték az akkori kormányzat válságkezelését.

Az MSZP-s politikus válaszában arról beszélt, hogy a 2008-as gazdasági válság kezelésének a következménye az, hogy az Orbán-kormány egy folyamatos növekedési gazdasági pályán tudott mozogni. Külön kiemelte, hogy véleménye szerint ez a gazdasági növekedés nem lehetett volna, hogy ha nem lett volna egy nagyon kemény és fájdalmas másfél éves döntés sor mellyel a költségvetést rendbe rakták. Azt is elmondta, hogy akkoriban vitában volt a kormányával és ott is hagyta a Gyurcsány-féle vezetést, majd csak a Bajnai kormányba tért vissza. A Bajnai-kormányról úgy nyilatkozott, hogy azt csak dicsérni tudja. A 2010- után gazdaság politikát azzal kritizálta, hogy Orbán Viktor csak a GDP-t hajszolja és elfelejti, hogy az emberek egy részének ez nem hoz az asztalra.

Ezután Dömötör Csaba válasza következett. A kormánypárti politikus elmondta, hogy nem tudja elfelejteni azt, hogy az akkori szocialisták nem azt mondták, amit most Ujhelyi István, hanem hogy nem kell félni nem fog fájni. Ezután meredek állításnak nevezte azt, hogy szocialisták válság kezelése miatt sikerült a magyar gazdaságot növekedési pályára állítani. Ezután elmondta, hogy van egy nagyon szembetűnő különbség a két válság kezelése között, márpedig az, hogy most nem megszorításokkal evickélnek ki a kormány. A következőkben emlékeztetett arra is, hogy az MSZP-s politikus annak idején megszavazta többek közt a családtámogatások megkurtítását és a vagyonadót is. Kitért arra is, hogy az elmúlt tíz év gazdaságpolitikájának eredménye az is, hogy a legkisebb kerestű emberek bérei nőttek a legnagyobb mértékben.

Később Ujhelyi István behozta a vitába az infláció és a növekvő benzin árak kérdését is. Szerinte a mostani infláció mellett felesleges arról beszélni, hogy mekkorát nőttek a bérek. Erre válaszolta Dömötör Csaba, hogy a lényegi kérdés az hogy a reál jövedelmek hogyan alakultak. A jobboldali politikus kiemelte, hogy az elmúlt évek kormányzása alatt a reál bérek hetven százalékkal nőttek.

A vita végén előkerült a baloldali összefogás kérdése is.

Erről az MSZP képviselője így nyilatkozott:

Az ellenzéki pátok együttműködése az egy kényszerű együttműködés. Nem szerelmi házasság. Nyilván valóan vannak olyan erők benne amelyek nem arra szövetkeztek, hogy az elkövetkezendő húsz-harminc évben nekik ugyan azt kell gondolni a világról. Majd elmondta, hogy hogy az Unióban maradás kérdéséről a Jobbikkal szemben komoly kérdéseik voltak. Ezután megkérdezte Dömötör Csabát, hogy miért hangol a kormány az Unió ellen.

Dömötör Csaba válaszában kifejtette, hogy kormány nem az Unió ellen beszél, hanem a nemzeti érdekek mentén. Világossá tette, hogyha olyan adókat akarnak ránk erőltetni, ami nem jó nekünk akkor fel emeljük a hangunkat, hogyha a határzár ellen kampányolnak és kvótát akarnak megszavazni akkor is fel fogjuk.

]]>www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Történelem (16) Egészség (50) Nagyvilág (1309) Titkok és talányok (12) Szépségápolás (15) Jobbegyenes (2722) Életmód (1) Gazdaság (693) Rejtőzködő magyarország (168) Heti lámpás (281) Flag gondolja (34) Tv fotel (65) Kultúra (6) Politika (1581) Autómánia (61) Vetítő (30) Nézőpont (1) Tereb (146) Sport (729) Mozi világ (440) Gasztronómia (539) Mozaik (83) Alámerült atlantiszom (142) Irodalmi kávéház (531) Belföld (10) Mondom a magamét (7244) Emberi kapcsolatok (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>