Ma 2024 július 13. Jenő napja van. Holnap Örs, Stella napja lesz.
 Diplomáciai mentesség: megúszhatja a gyilkos muszlim nagykövet

Diplomáciai mentesség: megúszhatja a gyilkos muszlim nagykövet

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Az utóbbi hónapokban rengeteget olvashattunk muszlimok által nők, gyermekek sérelmére elkövetett erőszakos cselekményekről, melyek legnagyobb részét az öreg kontinensre érkező migránsok követték el.
Most viszont egy iszlám ország hivatalosan akkreditált nagykövete vetemedett erre, ráadásul a nemi erőszak gyilkosságba torkollott - írta meg a vajdasági, magyar nyelvű hírportál.
 
A tettes Szaúd-Arábia bukaresti nagykövete, Abdulrahman Al Rassi, aki a román fővárosban előbb megerőszakolta, majd szíjával megfojtotta a követségen részmunkaidőben dolgozó 25 éves lányt. A holttestet a román rendőrök a diplomáciai képviselet közelében lévő kis tóban találták meg.
 
A brutális tettre nincs mentség, vagy mégis?
 
Hiába nyilvánvaló a nagykövet bűnössége, a román hatóságok nem helyezhették előzetes letartóztatásba - diplomáciai mentessége miatt.
 
A románok mind ez idáig hiába követelték a szaúdiaktól, hogy vonják meg Abdulrahman Al Rassi mentelmi jogát, a nagykövetet Bukarestbe küldő ország kiállt a gyilkos mellett.
A román külügyminiszter egyelőre annyit tehetett, hogy a szaúdi nagykövetség valamennyi alkalmazottját az ország 48 órán belüli elhagyására szólította fel.
 
Lazăr Comănescu ráadásul nem hirtelen felindulásában határozott így, ugyanis tavaly a követség egy másik munkatársa követett el nemi erőszakot és a tettes akkor is megúszta, a diplomáciai mentesség miatt - olvasható a ]]>delhir.info]]> portálon.
 
Juhász Attila

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Titkok és talányok (12) Jobbegyenes (2823) Mozaik (83) Mozi világ (440) Életmód (1) Nézőpont (1) Mondom a magamét (7708) Belföld (11) Történelem (18) Irodalmi kávéház (537) Autómánia (61) Flag gondolja (36) Heti lámpás (322) Vetítő (30) Egészség (50) Emberi kapcsolatok (36) Szépségápolás (15) Gasztronómia (539) Alámerült atlantiszom (142) Kultúra (9) Tv fotel (65) Sport (729) Nagyvilág (1310) Tereb (146) Rejtőzködő magyarország (168) Gazdaság (713) Politika (1582)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>