Ma 2024 július 23. Lenke napja van. Holnap Kinga, Kincső napja lesz.
Deutsch Tamás ismét kitett magáért

Deutsch Tamás ismét kitett magáért

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Nem semmi!

A Timmermans-féle, magukat nagyon európainak gondoló politikusok a birodalmi törekvéseik dédelgetésével fokozatosan, tudatosan kiűzték az európai együttműködésből Európa kulturális és politikai örökségének értekeit, amelyek az elmúlt évszázadokban oly sikeressé tették a kontinenst politikai, gazdasági és katonai értelemben is – mondta Deutsch Tamás az ECHO TV A nyolcas című műsorában. A fideszes EP-képviselő a műsorban arról is beszélt: a közép-európai országok jelentik az EU egyetlen esélyét arra, hogy megoldja a saját problémáit szétesés nélkül.

Bár nagyon sokan szeretnék, hogy az Európai Unió (EU) sikeres, erősödő, az európai polgárok számára minél több előnyt nyújtó együttműködés legyen, a valóságban sajnos ennek az ellenkezőjét tapasztaljuk. Ez egy gyenge, sorozatban rossz döntéseket hozó, az emberek problémait tetéző együttműködés – mondta a kormánypárti politikus.

Tapasztalata szerint az EU intézményeit vezető politikusok, a legnagyobb tagállami hatalommal bíró kormányok vezetői mintha nem éreznék, nem értenék, vagy nem akarnák észrevenni, hogy gyökeresen megváltozott a korszellem. Görcsösen ragaszkodnak egy olyan felfogáshoz, amely megmutatta a maga hibáit, gyengeségeit és megalapozatlanságát. Minél többen fogalmazzák meg, hogy alapvető változásra lenne szükség, annál görcsösebben ragaszkodnak ahhoz, hogy amit ők gondolnak, az teljesen rendben van – emelte ki Deutsch Tamás.

A miniszterelnököt idézve azt mondta: az EU jelenlegi működését az írja le a leginkább, hogy öt éven keresztül olyan vezetése volt, amely nem tudta vagy nem akarta megakadályozni az Egyesült Királyság kilépését illetve, hogy több millió illegális bevándorló árassza el a kontinenst. Ezzel hihetetlen mennyiségű gondot, problémát és bajt hozva sok százmillió európai polgár fejére – fogalmazott.

Szerinte ehhez képest másodlagos, hogy az európai politika legerősebb pártcsaládjában, az Európai Néppártban (EPP) nagyrészt annak köszönhetően, hogy a Fidesz elővette a szőnyeg alá söpört kérdéséket és ügyeket, elindult egy dialógus, vita, eszmecsere Európa jövőjéről az EPP-n belül.

A közép-európai országok jelentik az EU egyetlen esélyét arra, hogy megoldja a saját problémáit kataklizma nélkül – hangsúlyozta a fideszes EP-képviselő. Közép-Európa politikai, értelmiségi és médiaelitje képes egyedül az Európai Unió jelenlegi problémáit a valóságnak megfelelően leírni. Ugyanakkor az EU mindenkit, aki így gondolkodik euroszkeptikusnak, populistának, nacionalistáknak, szélsőségesnek bélyegez. Ezt a reakciót már ismerjük a történelemből – jegyezte meg.

Úgy véli, nem áll messze a valóságtól az a gondolat, hogy összevethető Európa birodalmi törekvése a nagyjából egy évszázada magunk mögött hagyott tragikus, Európát is érintő birodalmi törekvésekkel.

Két egymással nagyon éles vitában, konfliktusban lévő politikai elgondolás, értékválasztásában gyökeresen különböző elképzelés feszül egymásnak – utalt a bevándorláspárti és a bevándorlásellenes politikai erőkre. Azonban e mögött megítélése szerint sokkal mélyebb és súlyosabb véleménykülönbség húzódik meg – tette hozzá.

Ma az Európai Unió mainstream politikusai egy globalista, utópikus elképzelést követnek. Azon dolgoznak, hogyan tudna létrejönni egy újabb európai birodalom, az Európai Egyesült Államok, szemben mások elképzeléseivel, amely az ötszáz millió európai polgár érdekeit képviseli. Európa, az európai együttműködés csak úgy tud erős, hatékony és eredményes lenni, ha önmagában is erős nemzetállamok, szabad akaratukból lépnek egymással szövetségre és a legtöbb területen az együttműködés leghatékonyabb és legeredményesebb formáit meg tudják találni – fejtette ki.

Gyalázatos azt a következtetést levonni a vallásháborúkból, hogy a konfliktusok akkor előzhetőek meg a jövőben, ha kivonjuk az emberek hétköznapjaiból a hitet és a vallást. Ugyancsak hazugság, hogy a nemzeti meggyőződések konfliktusából fakadtak a háborúk – tette hozzá. A háborúkat a birodalmi törekvések okozták – szögezte le.

A tragikus, emberkísérletnek is nevezhető utópia és az európai nemzetállamok megerősödésben illetve a gyümölcsöző együttműködésében gondolkodó elképzelések közötti vitában még soha nem voltak olyan jók a szuverenista értékválasztás esélyei, mint most – válaszolt G. Fodor Gábor kérdésére.

A Timmermans-féle, magukat nagyon európainak gondoló politikusok a birodalmi törekvéseik dédelgetésével fokozatosan, tudatosan kiűzték az európai együttműködésből Európa kulturális és politikai örökségének értekéit. Persze, hogy gyenge, persze, hogy homokra épül ez az együttműködés – jegyezte meg. Rámutatott: Európa az elmúlt évszázadokban ezeknek az értékeknek köszönhetően tudott politikai, gazdasági és katonai sikereket elérni.

A teljes beszélgetést ]]>IDE KATTINTVA]]> tekinthetik meg.

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Vetítő (30) Belföld (11) Tereb (146) Egészség (50) Politika (1582) Gasztronómia (539) Emberi kapcsolatok (36) Irodalmi kávéház (537) Rejtőzködő magyarország (168) Szépségápolás (15) Életmód (1) Alámerült atlantiszom (142) Történelem (18) Flag gondolja (36) Mozi világ (440) Mozaik (83) Nézőpont (1) Mondom a magamét (7725) Heti lámpás (322) Jobbegyenes (2825) Kultúra (9) Autómánia (61) Gazdaság (713) Nagyvilág (1310) Tv fotel (65) Sport (729) Titkok és talányok (12)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>