Ma 2022 június 26. János, Pál napja van. Holnap László napja lesz.
29dd6177555dc613a51337554964af2f.jpg

Demagóg populizmus. Populista demagógia

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A semmi megszorozva kettővel semmi marad. Alkotója – szellemi értelemben – senki. Nulla. Niemand. Tökfilkó. Paprikajancsi.

"Aztán jött a menekülthullám és a párizsi terrortámadás, új válságba taszítva Európát, ellenben világszerte szárnyakat adva a demagóg populistáknak” – írta egy szélsőbalos észlény. Demagóg populisták… Populista demagógok.

A jelzős szerkezet: új nóvum.

A pártállamban a demagóg címkét ragasztották rá arra, aki jól érthetően mutatott rá a vezérürük butaságára. Mivel leleplező értelmiségi szavait a köznép is értette, ő lett a demagóg. A rendszerváltoztatással a jelzők cserélődtek. Ettől kezdve populista lett az, aki a liberális – azaz egy későbbi leleplezés szerint: korrupt – párt hazugságaira mutatott rá világos érvekkel.

Populista – ezt mondogatta szorgosan a liberálisok köztársasági elnöke is.

A címkeragasztgatás leleplező módszer: azt árulja el, hogy a handabandázónak nincsenek gondolatai, érvei. Üresfejű, ezért a Központból kapott címkéket buzgón ragasztgatja a lakájbéréért. Ezt tudja. Erre képes. Ez használati értéke.

Magyar hungarikum.

Ezt a csodálatos jelzős szerkezetet a – kretén szóösszetétel - balliberális miniszterelnök, Medgyessy Péter alkotta. Méltó párja a demagóg populistának és az új nóvumnak. Megerősített semmit mondás. Csakhogy a semmi megszorozva kettővel semmi marad. Alkotója – szellemi értelemben – senki. Nulla. Niemand. Tökfilkó. Paprikajancsi.

A demagóg populizmus kifejezés a végtelen semmibe vet fénycsóvát.

Létrehozója egy nagyot erőlködött - és orrfacsaróan izzadságszagú lett. Nemcsak a született lakáj megfeleléskényszere hajtotta. Megsarkantyúzta a gyűlölet is. Sőt: szárnyakat adott neki, mint – szavai szerint – a párizsi terrortámadás a „demagóg populistáknak”…

Populistázhatott egyet… Demagógozhatott kedvére.

És mehetett a kasszához, emellett átjárta idegpályáit a szellemi kielégülés. Jól odamondott a populista demagógoknak, annyira várt már erre… És végre, a szerkesztő elfogadta a bornírt dolgozatot, kikerült – kirepült - a nyilvánosságba, szárnyakat kapott az okosság. Nagy erőt ad ez neki a következő eresztéséhez.

Nevetségessé vált a dühöngő publicista.

Nem tudott uralkodni indulatain, kevés volt neki, hogy demagógnak vagy populistának bélyegezze ellenségeit. Sokszorozni akart. Nagyobbat rúgni. Pofon helyett ököllel ütni… És a görcsösségtől összecsinálta magát. Visszafelé sült el a kivégzésre fölemelt puska. Nevetséges lett a szellemi bakó…

Még sincs kedvünk nevetni.

Tudjuk ugyanis, hogy a címkézés, a megbélyegzés csak az első lépés. Ha ez a gondolkodásmód jut hatalomra – ahogy az 1940-es évek második felében ez megtörtént -, akkor újra nyílik a recski tábor, ajtóra szegeltetnek a kuláklisták, takarítóállásokba kerülnek a nép diplomás ellenségei.

A rákosista rémkorszak is a címkézéssel kezdődött.

Megjelentek a visszahúzó elemek, a demokrácia – a „népi” demokrácia, ahogyan most a „liberális demokrácia” – ellenségei, a klerikális reakció kiszolgálói, a horthy-fasiszta propaganda uszályába került haladásellenes erők… Ezek ellen kellett az osztályharcot folytatni az eszmei nevelés frontján…

Most a demagóg populisták a nép ellenségei.

Őket kell Recskre – vagy más munkatáborba, tele volt velük az ország – hurcolni, hogy kőbányászás közben, guggoló-fogdában, fűtetlen téli barakkban történhessen meg átnevelésük, hogy aztán ők is haladhassanak az éppen meglévő –izmus építésének út-ján…

Állítsátok meg Arturo Uit…

Ne jöjjön vissza a rémkorszak. Ne jussanak újra vezető pozícióba a demagógok. Ne oktathassák a társadalmat a populisták. Maradjon turistalátványosság a recski tábor. Csak visszatekintésekben olvashassunk, hallhassunk kuláklistákról. Ha négyen asztalhoz ülünk egy presszóban, ne kellje azt gondolnunk, hogy valaki bizonyosan III/III-as besúgó.

Adjunk körmöst a buta címkézőknek.

Alakítsuk ki, és mindennapi kurázsival tartsuk fenn a jelző nélküli demokráciát.

Kovács G. Tibor - gondola.hu

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gazdaság (665) Irodalmi kávéház (513) Szépségápolás (15) Rejtőzködő magyarország (168) Heti lámpás (259) Vetítő (30) Tv fotel (65) Kultúra (6) Történelem (15) Flag gondolja (33) Mondom a magamét (6144) Titkok és talányok (12) Mozi világ (440) Gasztronómia (539) Tereb (141) Egészség (50) Alámerült atlantiszom (142) Nagyvilág (1465) Autómánia (61) Jobbegyenes (2340) Belföld (7) Mozaik (83) Politika (1581) Sport (729) Emberi kapcsolatok (36) Életmód (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>