Ma 2024 július 13. Jenő napja van. Holnap Örs, Stella napja lesz.
Csodatévő levélvoksok az USA-ban

Csodatévő levélvoksok az USA-ban

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Nem hiába mondják, hogy Amerika a lehetőségek hazája!

Beláthatatlan távlatokat nyitott a levélszavazatok csúcsrajáratásával az amerikai Demokrata Párt és annak elnökjelöltje, ez idő tájt a CNN és más balliberális tévétársaságok által megkoronázott elnök, Joe Biden. Amiatt is csodálatos ez a bideni projekt, mert tulajdonképpen még szavazót sem kell keresni hozzá, elég, ha megindulnak hosszú tömött sorokban ama áldásos levélvoksok, jönnek, sereglenek maguktól.

Nem hiába mondják, hogy Amerika a lehetőségek hazája! A tengeren túl annyira stabil és nagy a demokrácia, olyan fejlett, hogy ott még a holtak is fölkelnek haló poraikból, csak hogy szavazhassanak. Kell-e ennél nagyobb, magasztosabb bizonyíték? Gogol Holt lelkekje a fasorban, illetve a Park Avenuen, avagy a Long Beachen sincs ehhez képest, az egyiptomi ókori Holtak városát pedig homályba borítja a demokrata párti csúcstechnológiás teljesítmény. Bizonyították a Soros György által minden korábbiaknál bőkezűbben finanszírozott csapat héroszai, hogy az Egyesült Államok nemcsak metropoliszokkal van tele, hanem a csatatérállamokban egymást érik a nekropololiszok. Az új vezérszlogenük úgy szól ezek után: A halott szavazó a jó szavazó!

Ma még nem is igazán tudjuk felmérni, milyen óriási jelentősége lesz a levélküldeményes intézménynek, milyen további területekre terjedhet ki a távszavazatos biznisz. Például amikor egy futballcsapat elveszít egy döntő mérkőzést. Mostantól mondhatják, sőt szállóigévé válhat: Nem baj, a levélszavazatokkal győzhetünk még!

Nincs többé vesztes ügy, meccs.

Kikaptunk négy-nullra? Sebaj, gyerekek, cirógatja meg búslakodó játékosai buksiját az edző: Majd a levélszavazatokkal nyerünk! Sőt, ha tökéletesítik a demokrata párti szisztémát, gólokat is lehetne levélben küldeni a vesztett focimeccs után. Az lenne aztán a fejlett demokratikus értékrend igazi diadala!

Egy pillanatig se higgyük azonban, hogy csupán a 150-180 éves emberek brusztolták ki maguknak, hogy levélben tehessenek hitet a nagybetűs demokrácia és annak egyedüli méltó letéteményese, Joe Biden – vagy ahogy ő egyszer oly kedvesen, megkapó egyszerűséggel nevezte magát: Joe Biden férje – mellett. A furcsaságok, anomáliák tengere nem csupán a levélvoksolást érintette. Csak egy kiragadott példa: volt, hogy több ezer Donald Trumpra leadott voksot számoltak „tévedésből”, állítólag a számítógépes szoftver meghibásodása folytán Bidenhez, másutt a jelenlegi presidentre leadott szavazatokra bukkantak az út szélén, egyéb furfangos helyeken. Minden szinte szinten minden csalafintaságot, trükköt bevetettek Bidenék.

De van itt egy másik zsenialitás is, és az értékéből nem von le semmit, hogy nem Bidenhez, hanem az előző demokrata párti elnökjelölthöz, Hillary Clintonhoz köthető. Ez a nagyszerű asszony – hogy némiképp plagizáljuk Korózs Lajosnak az álmentős szélhámosnőre alkalmazott szóhasználatát – már augusztus vége felé felhívta a figyelmet a levélszavazatok fontosságára. Mi ebben a zseniális? Hát az, hogy Clintonné, ez a nagyszerű asszony váteszként prognosztizálta, hogy a levélben leadott voksok fogják majd eldönteni az elnökválasztás végkimenetelét. A jövőbe látó politikusnő már hónapokkal ezelőtt figyelmeztette a baloldali publikumot és pártját, hogy a választás Trump-előnyt hozhat, de Bidennek semmilyen körülmények között nem szabad ezt elismernie. Szerinte ugyanis a levélszavazás miatt az eredmények pontos megállapítása „el fog húzódni”. Azt is elmondta, hogy tudomása szerint a Biden-kampány már dolgozik is ezen. Hát kérem, pontosan ez történt! A delphoi jósda Clintonnéhoz képest dilettáns, kókler gyülekezet volt.

A volt elnökjelölt már nyár végén megmondta előre – mert ismerte a jövőt! –, hogy azokkal a bizonyos csodatévő levelekkel nyerni fog Biden, csak türelmesnek kell lennie. Honnan tudta már augusztusban Hillary Clinton, hogy sok levélszavazat lesz, s azok elsöprő többségben, szőröstül-bőröstül Bident fogják támogatni? Valahogy az lehet a kényelmetlen érzésünk, hogy a first lady emerita már akkor ismerte, mit fognak tartalmazni azok a nagy számban legyártott levélvoksok, amikor a választók még azt sem tudták, miként fognak dönteni. Nem véletlenül kapta föl mindenki a fejét, amikor a politikusnő a nyilatkozatát tette a The Circus című tévéműsorban. Olyan az egész, mintha azt mondta volna: Nyugi, csak semmi aggodalom, éppen annyi levélszavazat lesz előállítva, amennyi kell a győzelemhez. Nem véletlen, hogy a Demokrata Párt nem kívánta kommentálni Clintonné kitárulkozását, hisz olyasmit osztott meg a közvéleménnyel, amit a pártvezetés szerint nem kellett volna kikotyognia.

Igaz, Clintonné fecsegése eltörpül Biden őszinteségi rohamához képest. A nagyeszű elnökaspiráns ugyanis észvesztő módon coming outolt, IQ-szintet villantott és elárulta egy tévéfellépésén, hogy egész hatalmas csalási rendszert hoztak létre. Szó szerint így vallott: „Közösen összehoztuk, azt hiszem, az amerikai politikatörténet legkiterjedtebb és legbefogadóbb választási csalási szervezetét.” Egyértelmű: az elnökjelölt nyelve nem megbotlott, hanem egyszerűen elszólta magát. Talán azt sem tudta pontosan, hogy nem belső felvételről van szó, vagy azt sem érzékelte, hol van éppen. Később sem javította ki magát, ami bizonyítja, hogy komolyan gondolta, amit mondott. Mindebből elég világos: Bidenék csak azoknak a választási eredményeknek hisznek, amelyeket ők maguk hamisítottak.

Megyeri Dávid - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Alámerült atlantiszom (142) Vetítő (30) Mozi világ (440) Nézőpont (1) Tereb (146) Flag gondolja (36) Titkok és talányok (12) Autómánia (61) Nagyvilág (1310) Mondom a magamét (7708) Gazdaság (713) Egészség (50) Életmód (1) Gasztronómia (539) Belföld (11) Emberi kapcsolatok (36) Történelem (18) Szépségápolás (15) Rejtőzködő magyarország (168) Tv fotel (65) Kultúra (9) Politika (1582) Heti lámpás (322) Mozaik (83) Irodalmi kávéház (537) Sport (729) Jobbegyenes (2823)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>