Ma 2022 május 22. Júlia, Rita napja van. Holnap Dezső napja lesz.
Cseh Katalinék megpróbálják eltüntetni a nyomokat?

Cseh Katalinék megpróbálják eltüntetni a nyomokat?

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Volt, nincs!

Rétvári Bence államtitkár, országgyűlési képviselő Facebook-bejegyzéséből kiderül, hogy a Cseh Katalinék botrányának kirobbanása után hirtelen eltűntek az érintett cégek váci, Nádas utcai épületei elől az EU-s támogatásokról tájékoztató táblák.

 

„Volt, nincs! A Cseh Katalin-botrány kirobbanása után hirtelen eltűntek az érintett cégek váci, Nádas utcai épületei elől az EU-s támogatásokról tájékoztató táblák. Próbálják eltüntetni a nyomokat?” – tette fel a kérdést Rétvári Bence közösségi oldalán. Az államtitkár arra utal, hogy vélhetően a nyomok eltüntetése zajlik a korrupciógyanús botrány miatt. Ez azzal állhat összefüggésben, hogy több hatóság is vizsgálódik a Cseh Katalinhoz köthető cégháló ügyeiben.

A Rétvári által közzétett, régebb készült fotón még szerepelnek a Cseh Katalin céghálója által elnyert uniós támogatásokról tájékoztató táblák, míg a napokban készült fotón már nem.

A térség országgyűlési képviselője korábban feltöltött egy videót, amely szintén a váci Nádas utcában készült, ahol a Cseh Katalinhoz köthető cégek vannak bejegyezve – ]]>írja az Origó]]>. Ezen cégek százmilliós nagyságrendű uniós vállalkozásfejlesztési támogatást kaptak – emlékeztetett rá Rétvári. Ezeket a pénzeket eredetileg a váci vállalkozásoknak szánták, amelyek évtizedek óta helyben tevékenykednek, de mégis a budapesti momentumos politikushoz köthető cégekhez kerültek – tette hozzá.

Ráadásképpen: a Cseh Katalinhoz köthető egyik cég saját EU-s pályázatában azt ecsetelte, hogy milyen jól illeszkednek a cég céljai az akkori Fidesz–KDNP-s váci városvezetés céljaihoz.

A Rétvári által akkor megosztott videón még látszanak az azóta már eltüntetett tájékoztató táblák.

Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) EU-s közpénzeket érintő csalás alapos gyanúja miatt indított vizsgálatot. Magyarországon a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) kartellezés gyanúja, a Közbeszerzési Hatóság (KH) egy szerződésmódosítás jogszerűsége, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pedig költségvetési csalás gyanúja miatt folytat vizsgálatot a momentumos politikushoz köthető cégháló ügyében.

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Szépségápolás (15) Rejtőzködő magyarország (168) Flag gondolja (33) Alámerült atlantiszom (142) Történelem (14) Emberi kapcsolatok (36) Gazdaság (664) Autómánia (61) Heti lámpás (259) Kultúra (6) Sport (729) Gasztronómia (539) Titkok és talányok (12) Mondom a magamét (6066) Irodalmi kávéház (513) Tv fotel (65) Belföld (6) Mozi világ (440) Egészség (50) Nagyvilág (1465) Tereb (141) Életmód (1) Jobbegyenes (2309) Vetítő (30) Politika (1581) Mozaik (83)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>