Ma 2021 július 31. Oszkár napja van. Holnap Boglárka napja lesz.
Budapesten már érik a protesthangulat a főpolgármester ellen

Budapesten már érik a protesthangulat a főpolgármester ellen

Flag

Szöveg méret

2
Átlag: 2 (1 szavazat)

Köszönjük gergely! Ennyi volt!

Hiába indult el Karácsony Gergely előválasztási kampánya, a főpolgármester továbbra is magyarázkodásra kényszerül a nyelvvizsgáját, a diplomamunkáját és az egyetemi oktatótevékenységét övező ellentmondások miatt – mutatott rá Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont-csoport vezetője.

Karácsony Gergely főpolgármester eddigi életével, karrierjével kapcsolatban sorozatban merülnek fel kellemetlen kérdések, amelyekre nem tud hiteles válasz adni, és egyre inkább belebonyolódik ezekbe az ügyekbe – mondta Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont-csoport vezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Az elemző szerint Karácsony Gergely ugyan elindította a saját előválasztási kampányát, amely azonban nem a politikus saját témáiról szól, hanem folyamatos magyarázkodásra kényszerül a személye körül kialakult botrány miatt a nyelvvizsgájáról, az egyetemi karrierjéről és a diplomaszerzéséről.

Mráz Ágoston szerint abszurd a főpolgármester azon érvelése, amely szerint Angela Merkel német kancellár sem beszél angolul, mivel ennek az ellenkezője igaz. A német kancellár perfektül beszél oroszul, angolul pedig tárgyalóképes a nyelvtudása.

– Azt gondolom, hogy nem készítették fel elég jól Karácsony Gergelyt ebben a magabiztos válaszban – tette hozzá az elemző.

– A magyar miniszterelnökök közül Medgyessy Péter nem beszélt folyékonyan angolul, de ő perfekt volt franciából és tárgyalni valamelyest tudott angolul is – idézte fel, majd azt is hozzátette: a német kancellár és a magyar miniszterelnök között gazdasági és politikai méret okán is van különbség.

– A politikának része néha a szórakoztatás is, ebben az értelemben komoly teljesítménynek számít a főpolgármester és a IX. kerületi polgármester tette – reagált Mráz Ágoston arra, hogy Karácsony Gergely és Baranyi Krisztina utcaneveket változtatott meg a Fudan Egyetem területén az egyetem megépítése elleni tiltakozásképpen. – Ráadásul az akció a közterek elnevezésének rendjét megsértve történt, ami sokat mond arról, hogy a főpolgármester mit gondol a jogállamiságról – tette hozzá.

A Fudan Egyetem elleni tiltakozás kapcsán az elemző arra is rámutatott, hogy amíg Orbán Viktor kormánya jó kapcsolat kialakítására törekszik a világ vezető nagyhatalmával, addig Karácsony Gergely a megválasztása esetén elzárkózó és konfliktuskereső geopolitikát folytatna.

Mráz Ágoston kiemelte: Karácsony Gergelynek „szakterülete”, hogy áldozatként tud feltűnni, a miniszterelnök-választás azonban arról szól, hogy kire akarják bízni a magyarok az ország vezetését.

– Szakpolitikailag, a teljesítmény oldaláról nézve sok kellemetlen ügy van a főpolgármesterrel szemben: fűvágás helyetti táblakirakás, az utak koncepciótlan lezárása vagy a felújítások koordinálatlansága terén is – mutatott rá, és azt is hozzátette, hogy a fővárosban már érik egy protesthangulat a főpolgármester ellen.

Az elemző arra is emlékeztetett, hogy Karácsony Gergely sosem mérettette meg magát újra az adott pozíciójában, így főpolgármesterként is miniszterelnök-jelölti ambíciói vannak, azonban kérdéses, hogy ez felháborodást vált-e ki a választóiból, vagy elfogadják a politikus folyamatos trükközését.

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Történelem (14) Mondom a magamét (5463) Vetítő (30) Autómánia (61) Gazdaság (659) Irodalmi kávéház (505) Jobbegyenes (2083) Belföld (6) Tv fotel (65) Gasztronómia (539) Mozi világ (440) Életmód (1) Emberi kapcsolatok (36) Nagyvilág (1456) Sport (729) Tereb (138) Flag gondolja (33) Mozaik (83) Heti lámpás (255) Szépségápolás (15) Rejtőzködő magyarország (168) Titkok és talányok (12) Kultúra (6) Egészség (50) Alámerült atlantiszom (142) Politika (1578)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>