Ma 2024 június 23. Zoltán napja van. Holnap Iván napja lesz.
Brüsszel, a zsarnokság fővárosa

Brüsszel, a zsarnokság fővárosa

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Bravó! Belgiumban kirekesztéssel, rendőrsorfallal és tiltó végzéssel segítik a jogállam érvényesülését.

Kaotikus képsorok sorjáznak: brüsszeli rendőrök nyomulnak be egy konferenciára, úgy tűnik, a terembe is be fognak törni, hogy elhurcolják a bent öltönyben, nyakkendőben beszédet mondó politikusokat és a hallgatóságot. Volt miniszterelnököket, professzorokat, belügyminisztereket, miniszterhelyetteseket. Mindenkit. A bent lévő urak rettenetes bűnöket követtek el; mást gondolnak a világról, mint a kommunisták.

Az ilyen meggondolatlan elhajlásokat, deviáns politikai viselkedéseket pedig az esetek túlnyomó részében igen rosszul szokták viselni a kommunisták. Persze a háborúról, a bevándorlásról vagy a LMBTQ-lobbiról másként vélekedő előadók és hallgatók sokkal, de sokkal rosszabbul is járhattak volna. 

Közéjük is lövethetett volna a hatalom. Vagy börtönbe vethette volna őket. Esetleg kényszermunkára ítélhette volna őket. Vagyonelkobzás és internálás is történhetett volna. A kommunisták módszerei már jól igen ismertek. 

Ezeket mind nem tették meg, amiért az eseményeket látva akár hálásnak is kellene lennünk, annál is inkább, mert láthatóan komoly igény mutatkozik a fentebb felsorolt szigorú büntetésekre. Legalábbis 2010 óta itt, Magyarországon, a baloldalon.

Az igény ellenére ]]>az európai konzervatívok által szervezett konferenciát]]> végül nem oszlatták fel, de mindent megtettek azért, hogy a jobboldali-konzervatív szervezőket a rendezvényhelyszínekről módszeresen elüldözve megfélemlítsék, illetve elhallgattassák. Meg egyéb nyalánkságok, amelyekre a későbbiekben még visszatérek. Ja, azt talán elfelejtettem mondani, hogy mindez nem ötven évvel ezelőtt valamelyik szovjet tagállamban történt, hanem most, 2024-ben, Európában, Brüsszelben, a hét elején. Igen, pontosan ott, ahol Magyarországot szokták homlokráncolva, gondterhelten, feltartott mutatóujjal, a szőnyeg szélére állítva oktatni demokráciából, meg jogállamiságból. Esetleg szólásszabadságból. Hetente.

Ugye, hogy mennyire hihetetlen ez? Ugye, hogy szinte elképzelhetetlen? Pedig igaz. De kissé előreszaladtam. Kezdjük az elejéről! A National Conservatism Conference és az MCC Brussels nemzetközi konferenciát rendezett Brüsszelben, amelyre több jeles politikust is meghívtak, mondja már el a véleményét például a háborúról, a migrációról vagy a genderlobbiról. Orbán Viktor és Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök, Suella Braverman volt brit belügyminiszter, Éric Zemmour író, esszéista, Nigel Farage brit politikus. Jeles névsor, bár kétségtelenül olyan emberekről beszélünk, akiket a kommunisták, a balosok és a libsik tiszta szívből gyűlölnek.

A hangulatkeltés mind Brüsszelben, mind Magyarországon jóval a konferencia előtt elkezdődött, a propagandisták haptákba vágták magukat, felvették a kényelmes munkaruhájukat, felgyűrték az ingujjukat és nekiálltak melózni. A Soros-blog 444 és a 24.hu következetesen „szélsőjobboldali” konferenciának titulálta az eseményt, de persze tudjuk, aki Gyurcsánytól, Dobrevtől, Draskovicstól meg Gál J. Zoltántól jobbra áll, az szélsőjobboldali, valamint fasiszta. 

Éric Zemmour is megkapta a szélsőjobboldali jelzőt minden írásban, ami egy zsidó származású publicista esetében meglehetősen furcsának hat, különösen annak a fényében, hogy a politikusnak állt zsidó közíró igen sokszor adott hangot annak a véleményének, hogy a kelleténél talán egy picit jobban zavarja, hogy származása és vallása miatt fenyegetik saját hazájában.

Igen, a zsidókat és Izraelt gyűlölő muszlim bevándorlókról beszélt. Úgyhogy ő innentől kezdve a szélsőbalos 444-nél szélsőjobboldali lett. Tehát hogy teljesen világos legyen; aki zsidó létére felháborodik azon, hogy zsidókat ölnek, zsidókat vernek, zsidókat fenyegetnek és a zsidók kiirtásáról ábrándoznak, az szélsőjobboldali. Legalábbis a 444 és a Telex szerint. Amúgy szívesen kötök fogadást arra, hogy lesz még náci is a fentebb említett Soros-­kiadványokban Zemmour. A dolog attól az elhanyagolhatónak a legkevésbé sem nevezhető ténytől válik még gusztustalanabbá, hogy a 444 arról az apróságról elfelejtett beszámolni, hogy a francia közíró-politikus zsidó ember.

Apropó: ezek a senkiházi külföldről kitartott propagandisták annak idején bőszen kampányoltak a „tetves zsidózó, tetűhintázó” jobbikos Bíró Lászlónak, meg az Adolf Hitlert éltető jászberényi polgármesternek. 

De a horogkeresztes zászlóval meg tetoválásokkal pózoló Azov ezredért is valósággal megőrültek. És persze Márki-Zay buzizásával, négerezésével sem volt bajuk. Zemmour viszont „szélsőjobboldali”. Hát persze. Na de kissé elkanyarodtam.

A konferenciát két helyszínről is elüldözték, amit idehaza hip-hip-hurrázva ünnepelt az ügynöksajtó.

A helyi polgármesterek fenyegették meg a helyszíneket biztosító szállodákat, volt olyan tulajdonos, akinek elrettentésként konkrétan elvitették az autóját. De a kommunisták irreguláris hadseregét, a hírhedt és kegyetlen szélsőbaloldali Antifát is bevetették – a baloldali politikusok általában rájuk bízzák a piszkos munkát, ami elég aljas megoldás –, a terrorszervezet azt közölte az egyik cateringes cég vezetőjével, hogy az egész családját meg fogják találni, ha és amennyiben ételt és italt szállít a találkozóra.

A harmadik helyszínen végül el tudták kezdeni az előadást, amelyre időközben megérkeztek a rendőrök. Ahogy említettem, so­káig úgy tűnt, az előadótérbe is be fognak nyomulni a rendfenntartók, ami végül nem valósult meg, valószínűleg a nemzetközi botránytól tartva megelégedtek azzal, hogy miután elfoglalták a pozíciójukat és sorfalat álltak az épület előtt, nem engedtek be senkit a rendezvényre. Ami tényleg becsülendő, különösen akkor, ha a közéjük lövetést mint lehetséges opciót is figyelembe vesszük.

A szólás- és véleményszabadság ilyen brutális korlátozása a DK fiókszervezetét, a Momentumot sem hagyta hidegen, természetesen nem felháborodtak, hanem jó ifjú kommunistákhoz híven vadul ünnepelték a cenzúrát és a különböző szabadságjogok lábbal tiprását. Tompos Márton vezette az ünneplést, amiben semmi meglepő nincs, a mára agresszív balos törpepárt pont azért lett törpepárt, mert ilyen futóbolondok lehetnek a prominensei. 

Cseh Katalin így humorizált közösségi oldalán: „egy érzéstelenítés nélküli foghúzás is jobban hangzana, mint a Nemzeti Konzervativizmus Konferencia”.

A dollárbaloldal és a dollármédia tehát karöltve éljenezte a konferencia szervezőinek fenyegetését, illetve a sikeres és majdnem sikeres betiltási kísérleteket. Ilyenkor, harci helyzetben mutatják ki a foguk fehérjét, ilyenkor nem tudják leplezni valódi bolsevik-kommunista énjüket. Brüsszel pedig… Nos hadd idézzem meg Schiffer Andrást, aki azt mondta, hogy azok, akik ezeket az eseményeket levezényelték,

 „minden jogukat elveszítették ahhoz, hogy jogállamiság kérdésé­ben véleményt nyilvánítsanak”.

Tökéletesen igaza van, minden szavával egyetértek. Remélem, Von der Leyen elnök asszonynak is mielőbb lefordítják.

Apáti Bence - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mondom a magamét (7667) Mozi világ (440) Jobbegyenes (2818) Alámerült atlantiszom (142) Mozaik (83) Politika (1582) Irodalmi kávéház (537) Rejtőzködő magyarország (168) Emberi kapcsolatok (36) Gazdaság (711) Életmód (1) Vetítő (30) Heti lámpás (319) Belföld (11) Gasztronómia (539) Tv fotel (65) Történelem (18) Sport (729) Autómánia (61) Nagyvilág (1310) Tereb (146) Flag gondolja (36) Nézőpont (1) Titkok és talányok (12) Egészség (50) Kultúra (9) Szépségápolás (15)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>