Ma 2024 július 20. Illés napja van. Holnap Dániel, Daniella napja lesz.
bokros-7.jpg

Bokros Lajos ötszáz napja

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Ébresztő! Patrióták, demokraták, egyebek! Eljött a pillanat, amire az orbáni diktatúra hat éve óta vár a demokraták közössége! A demokraták győzni fognak!

Jó, nem most azonnal. Nem kell kapkodni. Például október 23-án sem jött ez megint össze. Pedig volt füttyattak, Ungváry történész is véres szemöldökű mártír lett, de a népnek ez még mindig nem elég! Az „ostoba antiszemita csürhe” – Para-Kovács Imre kedves meghatározása a Klub­rádióban a Kossuth térre kilátogató több tízezer emberre, meg a népszavazás majd három és fél milliójára – még az istennek sem érti az igaz demokrata üzenetet. Korlátoltak, no! De azért volt ám nóvum és progresszió is vasárnap, a demokratikus ellenzék pártjainak durci-gyűlésén a győzelem programját hirdették meg!

Két év múlva össze lesz újra tákolva az együttműködés, MSZP, DK, PM, MoMa és a többiek együtt döntik meg az önkényt! Sőt, elég néhányat aludni, és a demokratikus ellenzék vezetői megállapodnak a közös vízióról is. (Nekem személy szerint még sohasem volt ballib demokrata politikai vízióm, de így is a zsigereimben érzem, hogy ez csak valami nagyon komoly, titokzatos dolog lehet, ha már jó negyedszázada keresik és még mindig nem találják.) S ha ez megvan, akkor semmi, de semmi sem állíthatja meg a demokratákat, hogy 2018-ban leváltsák az Orbán-kormányt!

Jó, jó, az igazi demokraták is tökéletesen tudják, hogy vannak köztük ellentétek, meg az egyik mást mond, mint a másik, és abban sem értenek egyet, hogy Orbánt hogyan kell utálni, mert egymást még jobban utálják. A választási győzelem után csak kerek ötszáz napot kell egymással kibírni. Legalábbis ezt mondja Bokros Lajos, a mérsékelt jobboldali gondolat arca. És ő biztosan jól tudja, hiszen Bokros úr már volt a reformkommunista közgazdászok arca és a szocialista Horn Gyula kormányának pénzügyi arca is, és szeretne még nagyon sok minden arca lenni. Hogy mi történne ebben az ötszáz napban? Hát ki kérdezhet ilyen hülyeséget? Hát vissza lesz állítva a demokrácia, kérem szépen!

Erre persze elég hat nap, a világot is összehozták ennyi idő alatt. Ekkor lesznek meghozva a szakmai döntések. Az első a pénzügyi stabilizáció napja lesz, behívjuk az IMF-komisszárokat. A másodikon eladunk mindent, ami még mozog és állami vagy önkormányzati tulajdonban van. A harmadikon megteremtjük az energiafüggetlenséget, miután elvágjuk az összes Oroszország felől befutó gáz- és olajvezetéket. A negyedik a sajtószabadság napja lesz, akkor lesz kirúgva mindenki a közmédiától. Az ötödiken – az európai gondolat jegyében – bejelentjük, hogy Budapest közigazgatásilag csatlakozik Brüsszelhez.

A hatodikon lelkesen megünnepeljük, hogy Brüsszel egyre több migránst kész befogadni. A hetediken az Úristen megpihent, de mi, demokraták, dolgos emberek vagyunk, ekkor a demokrácia oltárán áldozunk, átalakítjuk a választási rendszert, legyen kétszáz helyett ezer képviselő a parlamentben. A maradék négyszázkilencvenhárom napon pedig elosztjuk az ezer helyet. Aztán lesz új, nagyon demokratikus választás.

S a Fidesz kap kilencvennyolc százalékot.

Előre demokraták, patrióták!

Máté T. Gyula -]]> www.magyarhirlap.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Politika (1582) Tv fotel (65) Emberi kapcsolatok (36) Gazdaság (713) Egészség (50) Mozi világ (440) Kultúra (9) Vetítő (30) Heti lámpás (322) Tereb (146) Rejtőzködő magyarország (168) Életmód (1) Flag gondolja (36) Irodalmi kávéház (537) Nézőpont (1) Mozaik (83) Történelem (18) Sport (729) Nagyvilág (1310) Autómánia (61) Mondom a magamét (7725) Jobbegyenes (2825) Gasztronómia (539) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12) Belföld (11) Alámerült atlantiszom (142)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>