Ma 2022 január 24. Timót napja van. Holnap Pál napja lesz.
Bokros, a „kőbaltás miniszter” megint csomagot készít

Bokros, a „kőbaltás miniszter” megint csomagot készít

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Nagyon is fenyegtő szavak.

A megszorító csomagjáról elhíresült Bokros Lajos, a Horn-kormány pénzügyminisztere legújabb cikkében bebizonyította, hogy továbbra sem szeret a magyar emberek oldalára állni.

Az Élet és Irodalomban közzétett írásában található információk alapján nehéz eldönteni, hogy Bokros beszél-e a gyurcsányisták miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay szájával, vagy fordítva. Inkább az utóbbi a valószínű. A Biblia nyelvén szólva: a kéz Ézsaué, a hang Jákobé, közgazdasági tudománya ugyanis Bokrosnak van. Más kérdés, hogy ennek a magyarok sosem örültek. Mint ismeretes, pénzügyminiszterként olyan jól sikerült elhúznia a magyarok nótáját, hogy a neve azóta is levakarhatatlan a róla elnevezett Bokros-csomagról. Politikusként pedig sokáig tartotta a közvélemény-kutatások népszerűtlenségi rekordját. Orbán Ottó Kossuth-díjas magyar költő Gondolatok a leégett könyvtárban című versében „kőbaltás miniszterként” utal rá. De hogy az embereket lenéző hajlam mennyire a vérében van, arra mi sem jellemzőbb, hogy amikor 2014-ben a baloldal főpolgármester-jelöltjeként csúfos, 50-36 százalék arányú vereséget szenvedett Tarlós Istvántól, akkor azzal igyekezett szépíteni a méretes kudarcot, hogy „diktatúrában ez is győzelemnek számít”.

Ám hogy mennyire nem a múlt embere Bokros Lajos, mennyire ott van a gyurcsányisták hátterében, jól mutatják legfrissebb népnyúzó gondolatai.

A 13. havi nyugdíjról:

„Többször megírtam már, hogy a 13. havi nyugdíj visszaépítése indokolatlan, mert soha senki sem fizetett évente 13 nyugdíjjárulékot, márpedig a biztosítási elvű, felosztó-kirovó nyugdíjrendszerben a kifizetéseket a befizetések igazolják.” Az egyáltalán nem zavarja, hogy vannak egyéb szempontok is a nyugdíjjárulékok méricskélésénél, s ha a gazdaság úgy teljesít, akkor egy szociálisan érzékeny kormány odafigyel a nyugdíjasokra, s odaadja nekik azt, amit a másik elvett tőlük. Gyurcsány gyengén teljesítő, rosszul vezetett gazdasága nemhogy nyugdíjprémiumot nem adott soha, amit a nyugdíjasok éppen ebben a hónapban kaptak meg, egységesen 80 ezer forintot, hanem a 13. havi nyugdíjat is elvette tőlük, amit Orbán visszaadott. Igaz, ők nem hallgattak Bokros közgazdasági fejtegetésére.

A minimálbérről:

„A minimálbér 200 ezer forintra emelése majdnem 20 százalékos, a garantált bérminimum 260 ezer forintra történő felhúzása pedig csaknem 19 százalékos növekedést jelent az idei évihez képest. Ez mértéktelenül eltúlzott emelés.” Mégis meg lehet csinálni, ha nem Bokros a tanácsadó. Orbán révén ezzel 2022-től magasabb lesz a minimálbér, mint amennyi a Gyurcsány–Bajnai-kormány idején az átlagbér volt.

A fegyverpénzről:

„A 6 havi fegyverpénz odaígérése azt a benyomást kelti, hogy az önkényuralmi kormány ezzel kívánja megvásárolni a fegyveres testületeket arra az alkalomra, ha a demokratikus kormány a jogállamot visszaépíteni szándékozó intézkedései nyomán maga a Fidesz visz ki tömegeket az utcára.” Ennél a megjegyzésnél kevés aljasabbat lehet olvasni napjainkban. Gyurcsányék ugyanis a nyíltan polgárháborús helyzet előidézésétől sem riadnak vissza azzal, hogy esetleges feles győzelmük esetén hatályon kívül akarják helyezni az Alaptörvényt. Ők ezzel a lépéssel kifejezetten a jogállam lábbal tiprására, nyilvánvaló törvénysértésre készülnek, számolva azzal, hogy polgárháborús konfliktus is kialakulhat a politikai erőcsoportok között.

Ne legyintsünk Bokros szavaira. Ezek épp annyit jelentenek, mintha Gyurcsány mondta volna. Ellenzéki győzelem esetén ez lehet számukra a kotta.

Nagyon is fenyegtő szavak. Ahogy a baloldal mindig is eljárt a saját népével szemben. Bizonyos, hogy 2022-ben sem tennének másként.

Horváth K. József - ]]>www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Alámerült atlantiszom (142) Kultúra (6) Szépségápolás (15) Sport (729) Mondom a magamét (5836) Életmód (1) Jobbegyenes (2203) Mozaik (83) Tereb (139) Emberi kapcsolatok (36) Történelem (14) Rejtőzködő magyarország (168) Vetítő (30) Mozi világ (440) Irodalmi kávéház (509) Heti lámpás (256) Politika (1579) Flag gondolja (33) Nagyvilág (1464) Gazdaság (663) Tv fotel (65) Autómánia (61) Titkok és talányok (12) Gasztronómia (539) Belföld (6) Egészség (50)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>