Ma 2022 június 29. Péter, Pál napja van. Holnap Pál napja lesz.
europai-birosag.jpg

Bohócot csinált magából az Emberi Jogi Bíróság

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
A strasbourgi székhelyű bohóc törvényszék kimondta, hogy „sérült” a hét szélsőséges politikusnak a szabad véleménynyilvánítási joga.
Magyarország megsértette hét szélsőséges politikus szabad véleménynyilvánítási jogát azzal, hogy 2013-ban az Országgyűlés különböző ügyekben megbírságolta őket – mondta ki az Emberi Jogok Európai Bíróságának (EJEB) nagykamarája.
 
Megreccsent a kettős mérce.
 
Bohócok ülnek egy fontos jogi testületben, nevetségessé teszik nemcsak az emberi jogokat, hanem magát az igazságszolgáltatást, az európai társadalmak jogbiztonságba vetett bizalmát, egyáltalán: az emberek elemi önbizalmát.
 
Mi történt 2006. október 23-án Budapesten?
 
„A szabadság városa felirat másfél méteres betűiből, a „szabadság” feliratot az út közepén felállítva. A rendőrök könnygázt  és gumilövedékeket lőttek rájuk. A Bajcsy-Zsilinszky és az Andrássy út kereszteződésében a különleges egységek könnygázgránátokat vetettek be oszlatás céljából.
 
A bohóc bírók szerint ezzel nem sértett véleménynyilvánítási jogot az állam.
 
A strasbourgi székhelyű bohóc törvényszék 2014 szeptemberében első fokon kimondta, hogy „sérült” a hét szélsőséges politikusnak a szabad véleménynyilvánítási joga, s ezért kártérítést ítélt meg nekik.
 
Nem azoknak, akiket 2006-ban félholtra vert a kékruhás, azonosítatlan csürhe.
 
A mostani üggyel kapcsolatban a szélsőséges párt a kezdetektől hangsúlyozta, hogy az országgyűlési fegyelmi jogkörök nem felelnek meg az „európai szintű alapjogi minimumnak.” Ezek a szélsőségesek egy szót sem szóltak a budapestiek véresre verésekor a polgárok alapjogi minimumáról.
 
Cinkosaivá váltak a terrornak.
 
A szélsőséges párt azt írta egy kormánypolitikusnak:  “hagyjon fel a szólásszabadság korlátozásával, a képviselők megfélemlítésével, és a sajtómunkatársak terrorizálásával.” Ezt nem 2006 októberében írta, amikor a közrádiót megszállva tartották a kékruhások.
 
Akkor „nem” terrorizálták a sajtómunkatársakat.
 
A teljesen lezárt Bródy Sándor utca akkor nem tűnt fel a szélsőségeseknek, akik most Strasbourgban pojácáskodtak, és „védték a sajtómunkatársakat.”  2003-ban pedig, amikor testületi megfélemlítés zajlott a korrupció ellen küzdő újságírók ellen, a szélsőségesek gyáván kussoltak.
 
2013-ban utcán politizált a szélsőség, de nem lovasrendőr-roham jött.
 
2013. április 30-án két szélsőséges politikus tartott fel transzparenst, amelyen azt írták: “Loptok, Csaltok, Hazudtok.” Ezt nem 2004. augusztus 17-én tették, amikor Medgyessy Péter miniszterelnök a nagy napilapban bejelentette: „Az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel.”
 
Az SZDSZ-től féltek a szélsőségesek.
 
„A tüntetést a rendőrök gumilövedékekkel és könnygázzal oszlatták fel, eközben az egyik tüntető szemét közvetlen közelről egy rendőr gumilövedékkel meglőtte, a segítségére igyekvő mentőket pedig könnygázgránát-találat érte. A gumilövedékkel eltalált tüntető egyik szemére megvakult.
 
Ez 2006-ban, a forradalom ötvenedik évfordulóján történt.
 
És ez is: „A rendőrség a Károly körútról nyíló utcákat a Deák tér és az Astoria között lezárta, az egyetlen Gerlóczy utca kivételével, ott viszont folyamatosan lőtték és gumibotozták az oda beszorított menekülőket.”
 
A strasbourgi bohócoknak ez tetszett.
 
A szélsőségesek megbírságolásán azonban felháborodtak. A bohóc, ingyenélő bírók jogi terrort gyakorolnak: „Az EJEB fellebbviteli fóruma jogerős ítéletében megállapította, hogy a bírságolással a magyar hatóságok megsértették az Emberi Jogok Európai Egyezményének a véleménynyilvánítás szabadságáról szóló 10. cikkét.
 
Ez a tizedik cikkely egyébként teljesen rendben van.
 
„10. CIKK Véleménynyilvánítás szabadsága 1. Mindenkinek joga van a véleménynyilvánítás szabadságához. Ez a jog magában foglalja a véleményalkotás szabadságát és az információk, eszmék megismerésének és közlésének szabadságát.”
 
De ugyanez miért nem vonatkozott a véresre vertekre 2006-ban?
 
Visszataszító, sőt ki kell mondani – a véleményszabadság erre is vonatkozik – undorító, hogy fényűzően élő, az európai adófizetők pénzéből busásan megfizetett jogászok bohócokká válnak, és rombolják az európai demokráciát.
 
A kékruhások terrorja 2006-ban politikust is elért.
 
Háromnegyed nyolc körül az Astoria környékén még lőttek a rendőrök, ekkor sérült meg Révész Máriusz is, a Fidesz országgyűlési képviselője, akit a szemtanúk elmondása szerint a rendőrök lőttek fejbe gumilövedékkel akkor, amikor – képviselői igazolványát felmutatva – erőszakosságukért kérdőre vonta őket. A rendőrök – eszméletlen állapotában – később is bántalmazták, emiatt nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett: eltört a lapockája, és a feje is megsebesült.”
 
Egy gyűlölködő politikus utóbb „Révész Mártíriusznak” bélyegezte.

A mostani szélsőségnek azonban e sátáni gúnnyal sem volt semmi baja, jót röhögtek rajta. A strasbourgi bohóc bíróság határozata nyomán pedig most – a markukba röhöghetnek.

Kovács G. Tibor -]]> www.gondola.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Flag gondolja (33) Heti lámpás (259) Gasztronómia (539) Szépségápolás (15) Rejtőzködő magyarország (168) Mondom a magamét (6149) Belföld (7) Kultúra (6) Politika (1581) Mozaik (83) Életmód (1) Mozi világ (440) Titkok és talányok (12) Gazdaság (665) Emberi kapcsolatok (36) Nagyvilág (1465) Autómánia (61) Történelem (15) Jobbegyenes (2342) Sport (729) Tereb (141) Vetítő (30) Alámerült atlantiszom (142) Tv fotel (65) Egészség (50) Irodalmi kávéház (513)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>