Ma 2022 augusztus 13. Ipoly napja van. Holnap Marcell napja lesz.
18e8089b568db7259080267f7ad91e31.png

Bencsik András: Magyarok krónikája

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Az idei annalesben benne lesz ez a mondat: „…és mindhárom pártvezető elfogadta, hogy a listát Mesterházy Attila vezeti, ő lesz a közös miniszterelnök-jelölt, őt Bajnai Gordon követi, a harmadik pedig a DK jelöltje lesz…” Aki ki lenne más, mint Gyurcsány.

Aki ki lenne más, mint Gyurcsány. Merthogy: „ha összefogunk a DK-val, már mindegy, hogy Gyurcsány a harmadik, nyolcadik, huszadik, vagy nem szerepel a listán: ugyanúgy fog kampányolni, és a Fidesz ugyanúgy fogja támadni a baloldalt”. Idézetek balról.

Hát jó nagyot buktak négy év alatt. A máig rekordméretű közutálatnak örvendő Gyurcsány Ferenc addig hőbörgött, addig ontotta elképesztő böszmeségeit, addig ijesztgette a tőle megszabadulni vágyó, de arra képtelen baloldalt, amíg csak visszaverekedte magát a listára. A nemzet kicsiny mo-tyogánya, Bajnai Gordonka, aki egy éve még lelkesen készült a miniszterelnöki posztra, most szépen meghúzná magát a második helyen, hiszen az ezüstérem is szépen csillog… A víg győztes a kivárások láthatatlan embere, a színtelen és szagtalan Mesterházy Attila lett, akinek esze ágában sincs a választási győzelemért hajtani.

Őt csak egy cél vezérli, hogy a parlamenti ellenzékben az övé legyen a legnagyobb létszámú ellenzéki frakció, amelynek élén a következő választási ciklusban talán felépítheti magát, s közben végleg elkoptathatja a szánalmas Bajnait és talán a handabandázásra mindig kapható Gyurcsányt is.

Ez a baloldal legjobb forgatókönyve, és ez a legjobb csapata. Már rég nem győzni akarnak, csak túlélni, s utána valahogy újra nekirugaszkodni, hátha a Fidesz–KDNP elfárad az új ciklus végére. Hiszen a lónak is négy lába van…

Liberális forgatókönyv az SZDSZ dicstelen kimúlása óta nincs, de liberálisok szép számmal akadnak, s a visszataszító stílus tovább él, megjelenik a baloldali megmondóemberek nyilatkozataiban, előre vetítve a választási kampány minden romlottságát.

Jó példa volt erre a születőben lévő Magyar Krónika havilap napokban a Demokrata szerkesztőségében tartott első, úgymond munkaértekezlete, amit Orbán Viktor miniszterelnök és Kerényi Imre kezdeményezett, s amiről elképesztő hazugságok és hülyeségek jelentek meg a baloldali és liberális médiában.

Mert mi is történt tulajdonképpen? A miniszterelnök bátorítására megfogalmazódott egy jószándékú folyóirat megalapításának gondolata, amely dokumentálni szeretné az országszerte zajló, valóban példátlan méretű változásokat az élet minden területén.

Mi ebben a rossz? Semmi. Miért tört ki a hisztéria mégis? Miért ágált a Demokrata szerkesztőségének kapujában maga Szanyi kapitány? Miért csápolt hisztérikusan az épület előtti ellentüntetők között Gy. Németh Erzsébet szocialista politikus? Miért lett vezető hír a legtöbb médiumban a balhé? Ekkora nagy dolog egy havilap beindítása? Ilyen félelmet kelt egy havonta megjelenő periodika a balliberális berkekben? 

Alighanem másról van szó. Valahol valakik ráugrottak a hírre, mert elterjedt, hogy talán maga Orbán Viktor is a helyszínen lesz, és sietve beindult a botránygépezet, hogy egy teljesen ártatlan és ártalmatlan gondolatból valami rettenetes rémületet kovácsoljanak ki. Mindegy, hogy mit. Minél rosszabb, annál jobb. Alighanem ez lehet a se céllal, se távlattal, se reménnyel nem rendelkező baloldal stratégiája. Hogy ha már nem tudja megakadályozni a jobboldal újabb győzelmét, hát legalább ott rombolja a közhangulatot, ahol éri. Rettegnek egy nagyarányú győzelemtől. Általában véve, rettegnek mindentől, mert minden reggel sírógörcsöt kapnak, amikor belenéznek a tükörbe.

Bencsik András

(Demokrata, 2014/3. szám, január 15.)

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Heti lámpás (260) Titkok és talányok (12) Flag gondolja (33) Egészség (50) Vetítő (30) Szépségápolás (15) Emberi kapcsolatok (36) Rejtőzködő magyarország (168) Tereb (141) Alámerült atlantiszom (142) Kultúra (6) Nagyvilág (1464) Életmód (1) Belföld (8) Tv fotel (65) Irodalmi kávéház (513) Politika (1581) Mozaik (83) Gazdaság (667) Történelem (15) Jobbegyenes (2382) Sport (729) Mozi világ (440) Autómánia (61) Mondom a magamét (6240) Gasztronómia (539)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>