Ma 2021 április 12. Gyula napja van. Holnap Ida napja lesz.
Bencsik András: Kezdődik a háború

Bencsik András: Kezdődik a háború

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Nem volt bátor cselekedet, nem volt szép, sőt undorítóan kisstílű és gonosz akció volt.

Egy ember belehalt, tucatnyi megsérült. De mégis történelmi cselekedet volt, amitől nem lehet elvitatni azt a tényt, hogy első lett a válaszcsapások sorában. És most már az is biztos, hogy mindkét oldalról lesznek válaszok és viszontválaszok.

Ez is a véres Londonban történt, ahol egy 48 éves fehér, európai férfi furgonjával belehajtott az éjféli imádkozásból hazafelé tartó muszlimok tömegébe, miközben egy szemtanú szerint azt kiabálta, „minden muszlimot megölök!” Amikor a magas, erős testalkatú férfit a mecsetből hazainduló emberek a földre fektették, azt kiabálta, „Öljetek meg, öljetek meg!”, de nem ölték meg, hanem legalább fél óráig tartották így, amíg átadták a kiérkező rendőrségnek.

A töketlen, az események után reménytelenül kullogó nyugat-európai politikusok és rendfenntartók a sorozatos szörnyű mészárlásokat, autós gázolásokat illető tehetetlenségükkel félelemben és reménytelenségben tartják a közvéleményt. Mindenütt Nyugat-Európában. Csupán idő kérdése volt – ez több helyütt már sokszor elhangzott, például az Echo TV Sajtóklubjában –, hogy a rendfenntartókkal és a liberális politikai rezsimekkel elégedetlen európai őslakosok mikor veszik a kezükbe a dolgok irányítását, mikor csúsznak ki a rendfenntartók kezéből az események, mikor történik meg az első önbíráskodás.

Megtörtént, most már ennek időpontját és helyszínét is tudjuk: London, 2017. június 19., nem sokkal éjfél után. Nemrég egy tanulságos fölmérés készült. A washingtoni székhelyű Pew Research Center június 15-én adta ki legfrissebb, európai témákat feldolgozó kiadványát. A tanulmányban, amelyről a 888.hu adott számot, szó esik az Európai Unió megítéléséről, jelenéről és jövőjéről. Az egyik kérdés szerint az uniós polgárok átlag 74 százaléka a migráció kezelését az EU helyett inkább saját kormányára bízná. Még megdöbbentőbb a másik kérdésre adott válaszok eredménye: az uniós polgárok 66 százaléka elégedetlen azzal, ahogy az EU a bevándorlás jelenségét kezeli. Az átlagnál messze elégedetlenebbek a görögök (91 százalék), az olaszok (81 százalék), a svédek (78 százalék), vagyis ahol a migráció jelensége a legnyomasztóbb. Még az agymosott németek (59 százalék) és a szivárványszínű multikultiban füvező hollandok (52 százalék) többsége is elégedetlen.

Az általános elégedetlenség azonban továbbra sem képes érdemben befolyásolni a fejleményeket. Most egy magányos harcos a cselekvés mezejére lépett, és átvéve az iszlám radikálisok harci technikáját, teherautóval gázolt le ártatlanokat. A teherautó fegyverként való hasznosítása az iszlám radikálisok nevéhez fűződik, de félő, hogy általánosan használt harci eszközzé válik, ha az európai uniós közgondolkodás nem változik meg mielőbb. Márpedig meg kell változzon, mert az Iszlám Állam hívei ilyen üzeneteket küldenek szerteszét: „Ó, muszlim testvéreim, fel kell ébredjetek, a háború most kezdődött a saját utcáitokon, a saját mecsetetek előtt. Hozzátartozóitokat megölhetik, nővéreiteket megtámadhatják!”

Ez a merénylet erkölcsi alapot teremtett az iszlám radikálisok számára a bosszúra. És az esetleges bosszú majd erkölcsi alapot teremt egy még keményebb válaszcsapásra. Eközben az EU legfőbb gondja, hogy a migránsok hadát befogadni vonakodó országokat miként büntesse meg. Agyrém? Agyrém. És ahol a józan politika véget ér, ott elkezdődik a háború.

Bencsik András - ]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Sport (729) Jobbegyenes (2003) Mozaik (83) Történelem (14) Autómánia (61) Alámerült atlantiszom (142) Emberi kapcsolatok (36) Heti lámpás (254) Irodalmi kávéház (505) Vetítő (37) Belföld (6) Rejtőzködő magyarország (171) Életmód (1) Tereb (140) Tv fotel (65) Nagyvilág (1454) Gazdaság (657) Szépségápolás (15) Mondom a magamét (5219) Flag gondolja (33) Kultúra (6) Gasztronómia (539) Mozi világ (440) Politika (1578) Egészség (50) Titkok és talányok (12)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>