Ma 2023 december 02. Melinda, Vivien napja van. Holnap Ferenc napja lesz.
bencsik-andras-55.jpg

Bencsik András: Jön a Fidesz 2.0

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
És akkor Nagy Ervin színművész, a Berlinben díjat nyerő film szereplője, ahogy a filmes szakmában ezt tőle elvárták, szépen belefingott a nullás lisztbe

„Saját jó minták híján ez a társadalom addig izmozott, míg posztkommunista rendszert hozott létre. Nem Orbán Viktor szervezte meg Magyarországot, hanem a magyar nép alkotta meg magának Orbánt. Megint akartak maguknak egy Kádár Jánost, egy új apukát, mert még mindig nem szeretnék önállóan maguk intézni a dolgaikat. Remélem, hogy lassan kinőjük, és megjelenik egy új generáció, amelyik már a rendszerváltozás után szocializálódott, erőt tud felmutatni, és inkább egy békésebb, nem pedig egy csapataink harcban állnak jellegű álláspontot képvisel. Jobb szeretnék az unalmas Bajnai Gordon irányítása alatt élni. De a társadalom még nem tart ott, hogy egy kedves, intelligens, belvárosi kultúrlény kelljen neki. Kellő karizma pedig nincs a baloldali horizonton.”

Még ne szaladjunk messzire, ezek a mondatok a HVG-ből megérdemlik a figyelmet, mert éppen egy „kedves, intelligens, belvárosi kultúrlény” felépítése zajlik egy momentán Momentum névre hallgató újgenerációs párt inplantálásával a köztudatba. Nagy Ervin talán a filmforgatáson töltődött fel a fenti magvas gondolatokkal, melyek veleje, hogy a magyar egy töketlen nép, amelyik fennállása során képtelen volt felnőtté válni és – fűznénk hozzá itt: Nimródtól Attilán és Istvánon, Lászlón, Mátyáson át a Nagyságos Fejedelmet, sőt Széchenyi Istvánt és Deákot is beleértve stb., hozzáfűzés vége – mindig újabb és újabb apukára van szüksége, pedig igazán milyen jól élhetne az „unalmas Bajnai Gordon irányítása alatt”.

Ami azért eléggé horror, ismerve Gordon és a kedves papa szakmai életútját (bukott cégek felszámolói voltak), ami a gazdaság területén úgy nagyjából a hullamosdatás (vö. hullarablás) nem túl szívderítő gyakorlatának felel meg. Ha Nagy Ervin szeretné, hogy Bajnai Gordon mosdassa őt, arra ösztönös borzongással válaszolhatunk: ne siettesd, Ervin, eljön a vég! Ami viszont az apakomplexust illeti, az roppant mód ártalmas hazugság. A társadalom – Ervinnek mondva: a nemzet – három legfontosabb összekötő eleme a szeretet, a tisztelet és a tekintély. A demokrácia hazájának tekintett Nagy-Britanniában e három elem a mindenkori királyi családban ölt testet, és senki, még maga George Soros sem merné az angolokat kádári apakomplexussal vádolni. Sőt azt látni a világban, hogy az alkotmányos monarchiák Londontól Tokióig biztonságosabbak és sikeresebbek az úgymond liberális demokráciáknál. Ha úgy tetszik, Anglia maga a tömény illiberális álom.

A hazugság persze soha nem öncélú. A színész valójában azon apukák és anyukák tetszéséért küzd, akik egy mesterséges lényt igyekeznek belopni a magyar köztudatba, a kis Momentumot, ezt a bájosan szakállas énekesnőt, aki egyszerre globalista, ugyanakkor nemzeti, imponálóan tudatlan, meggyőzően fölkészületlen, de nagyon jó a sajtója. Ezért figyelni kell rá.

A balliberális világ taktikát váltott: „Patrióták akartok lenni? Akkor nesztek! Kaptok! Egy új Fidesz-variációt, a Fidesz 2.0 változatot!” A friss pártocska vezérkarából ügyesen ki is hagyták a lejáratódott apák és anyák csemetéit, mert ami nem látszik, az nincs. Az SZDSZ visszatérése zajlik, mert a hatalom vonzása erős, és ők soha nem adják fel. Egyelőre két dolog látszik: a ballibek nem tanultak a történelemből, és furmányosan gyűlölik Magyarországot.

Bencsik András - ]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Történelem (16) Szépségápolás (15) Emberi kapcsolatok (36) Gazdaság (693) Mozi világ (440) Mozaik (83) Tv fotel (65) Mondom a magamét (7244) Alámerült atlantiszom (142) Tereb (146) Életmód (1) Heti lámpás (281) Belföld (10) Vetítő (30) Kultúra (6) Politika (1581) Gasztronómia (539) Rejtőzködő magyarország (168) Titkok és talányok (12) Autómánia (61) Sport (729) Nagyvilág (1309) Irodalmi kávéház (531) Egészség (50) Nézőpont (1) Jobbegyenes (2721) Flag gondolja (34)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>