Ma 2024 június 24. Iván napja van. Holnap Vilmos napja lesz.
410b98948387a7917b4a6ef238d3ce48.png

Bencsik András: Háromból kettő

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Ha harcra kényszerülsz az ellenfeleddel, győzd le egészen, semmisítsd meg, mert különben fölkel, visszatámad és ő győz le téged, tanítja az ősi kínai harcművészet, amit Friedrich Nietzsche költő és filozófus így aktualizált a legyőzöttek aspektusából: ami nem pusztít el, az megerősít.

Most már szinte bizonyos, hogy Mesterházy Attila, az MSZP elnöke vagy utálja a történelmet, vagy hiányzott azon az órán, amikor ezt tanították. Az április ország­gyűlési választások előtt egy évvel az MSZP elnöke még, megszabadulván a rettenetes Gyurcsánytól és a nagy háttértámogatással rendelkező Bajnaitól, biztos 30 százalékos második helyre volt esélyes, ám a külső és belső nyomás hatására ahelyett, hogy visszavonhatatlanul legyőzi őket, egy választási szövetség keretében könnyelműen visszaengedte a politikai arénába a két száműzöttet, akik az MSZP hátán szépen be is jutottak a parlamentbe.

Most pedig külön indultak, az ő megbuktatásának céljával, az előre láthatóan alacsony részvétellel zajló, kis kockázatú EP-választáson. Valami hihetetlen intenzitású kampányhadjárattal harapófogóba vették az MSZP-t és a baloldali szavazótábort sikeresen háromfelé osztották. Tizenegy százalék maradt az MSZP-nek, tíz jutott a nagyszájú Gyurcsánynak, hét Bajnai pici népének. Ami együtt 28 százalékra jön ki. Ez egyébként több mint amennyit az áprilisi választáson nyertek, ahol ugyanez a csapat egy zászló alatt csupán 25,5 százalékot ért el, de Mesterházyn ez már nem segít. Mindörökre rögzítik az annalesek, hogy 2014-ben az MSZP-nek már csak 2 mandátum jutott, a DK-nak (ami egyébként ugyanaz) szintén 2, az Együtt-PM-stb. formációnak (kb. az SZDSZ) meg 1 mandátum. Az öt baloldali mandátum amúgy az öt évvel ezelőtti négyhez képest jobb eredmény, ráadásul akkor még 22 mandátummal rendelkezett Magyarország, most meg csak 21-el.

De ez sem segít az MSZP elnökén. Rosszul taktikázott, nem ismerte föl riválisai szándékait, nem támadott, de még csak nem is védekezett, vagyis alkalmatlan a politikai küzdelemre. Mennie kell s menni is fog, mert Gyurcsány Ferenc viszont ismeri a kínai harcművészet szabályait. Gyurcsány nem kegyelmez majd Mesterházynak, mert a baloldal élére kíván állni, jogosan bízva abban, hogy a harmadik Orbán-ciklus végére megkopik a társadalom iránta táplált ellenszenve, s mivel a baloldal támogatottsága a jelek szerint továbbra sem csökken 30 százalék alá, ez elég erős pozíció az építkezésre. Gyurcsány itthon akar győzni, s ő veszélyes ellenfél, mert erőteljes, könyörtelen és mindenre elszánt.

A kis Bajnai megtette, amit Fleto elvárt tőle, szorgalmasan járta az országot, ellopott ő is egy mandátumot az MSZP-től, megerősítve ezzel a kimondhatatlan nevű pártszörnyszülött helyzetét, de az ő küldetése itt nagyjából véget ért. Nem tud és nem is akar a nagyok játszmájába beleszólni.

A Jobbik körülbelül úgy lett második, mint ahogy Baumgartner Zsolt jött be egyszer pontszerző helyen a Forma–1 valamelyik futamában: annyian törték össze előtte az autót, hogy ha egy Trabival indul, azzal is összehozza az egy pontot… Körülbelül így lett második a Jobbik a 28 százalékos, de háromfelé osztott baloldal előtt a maga 14,7 százalékával, ami épp annyi, amennyi öt éve volt.

A hazai verseny toronymagas győztese a Fidesz–KDNP lett 51,5 százalékkal, úgyhogy itt nincs miről beszélni. A centrális erőtér verhetetlen. Jöhet a harmadik mérkőzés, az önkormányzati.+

Bencsik András

Demokrata, 2012/22. szám, május 28.

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Flag gondolja (36) Sport (729) Belföld (11) Titkok és talányok (12) Kultúra (9) Politika (1582) Jobbegyenes (2819) Alámerült atlantiszom (142) Mozi világ (440) Gazdaság (711) Vetítő (30) Mozaik (83) Rejtőzködő magyarország (168) Tereb (146) Emberi kapcsolatok (36) Heti lámpás (320) Autómánia (61) Nagyvilág (1310) Mondom a magamét (7668) Történelem (18) Irodalmi kávéház (537) Tv fotel (65) Életmód (1) Gasztronómia (539) Nézőpont (1) Szépségápolás (15) Egészség (50)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>