Ma 2024 június 19. Gyárfás napja van. Holnap Rafael napja lesz.
ba7128bc2206c91ef65b7ce62ad57609.jpg

Bencsik András: Az utolsó pillanat

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Az utolsó pillanatban zárult be a magyar határ. Horvátország és Szlovénia között egyre több bevándorló torlódik fel, mivel Ausztria pánikszerűen lezárta határát, {...}

{...} és csak cseppenként enged be migránsokat, akik ezért visszatorlódnak, egyre beláthatatlanabb helyzetbe sodorva a könnyelműen nagyszájúskodó, de előre tervezni nem hajlandó baloldali horvát kormányt.

Zoran Milanovićot nemigen ismerik Magyarországon, ezért azoknak, akik tudni szeretnék, kiről van szó, jó közelítéssel a nemzet böszméjét, Gyurcsány Ferencet ajánljuk a figyelmébe. Körülbelül megfelelnek egymásnak. Csakhogy Gyurcsánynak (és Magyarországnak) szerencséje volt, a migránsáradat nem akkor lepte meg Európát.

A horvát böszme ezért most nagy bajban van. Egyre hidegebb az idő, a migránsok fáznak, éheznek, egyre többen betegek, ám az út a merkeli paradicsom felé gyakorlatilag bedugult, vagyis olyan kevesen jutnak át rajta, mintha zárva volna. Márpedig Horvátországban november 8-án parlamenti választások lesznek, s ez a szánalmas tehetetlenség, ahogy a Milanović-kormány könnyelműsége miatt most folyamatosan nő a feszültség, aligha tesz jót. Remélhetőleg a horvát választók két és fél hét múlva jól döntenek, de döntsenek bárhogy, az új kormánynak nagyon nehéz lesz ezt a helyzetet megoldani, ha egyáltalán találnak még megoldást, mert időközben minden kapu bezárult. Sem oda, sem vissza nem vezet már út.

A törökök egyre keményebbek: „Törökország nem koncentrációs tábor, nem lesz hajlandó hosszú távon elszállásolni azokat a migránsokat, akiket az Európai Unió nem fogad be” – jelentette ki Ahmet Davutoglu török kormányfő hétfőn, egy nappal azután, hogy Angela Merkel német kancellárral eredménytelenül tárgyalt az üzletről. Vagyis a Németországból kitoloncolandó százezreket még akkor sem engedik Törökországba internálni, ha a németek fizetnek érte. Legföljebb talán, ha nagyon sokat fizetnek. Ahogy a legendás Dadan mondta a Macska-jaj című filmben: amit nem tudsz megoldani pénzzel, oldd meg sok pénzzel! Úgy tűnik azonban, hogy a sok pénz ezúttal már Angela Merkelnek is sok, ezért félő, hogy a tömeges kitoloncolás szép gondolata álom marad. Ezt a telet Németország legalább félmillió olyan idegennel együtt tölti el, akiktől hiába szeretne megszabadulni.

A „második legjobb megoldást” a gyakorlatban alkalmazó magyar kormány ha nem is dőlhet hátra elégedetten, mert a válság a lezárt határokon túl nőttön-nő, azt azért megállapíthatja, hogy megmutatta az Európai Unió kormányainak, meg lehet a határokat védelmezni. Ha az unió elfogadta volna a magyar miniszterelnök javaslatát az uniós határok közös védelmére, akkor most lényegesen könnyebb volna a helyzet. S ha elfogadták volna azt is, hogy az unió határain kívül létesüljenek a tranzitzónák, akkor a szerbek, a horvátok és a szlovénok közé szorult ezreknek egy kicsit könnyebb volna a helyzetük.

A történelem azonban nem ismeri a feltételes módot. Csúnya telünk lesz, mert emberi tragédiáktól lesz foltos az európai karácsony. Magányos, családjuktól elszaladt százezrek gubbasztanak majd Észak-Nyugat-Európában, álmodozva jó időről és gazdagságról, de a kiszolgáltatottság és a bizonytalanság csak értelmetlen agressziót szül majd. A tél végül valahogy elmúlik, és a tavasz, ha Európa még akkor sem lesz hajlandó a valósággal szembenézni, még nagyobb népvándorlási hullámot hoz. Csak az értelmes, nemzetek közötti összefogás kínál megoldást. Magyar mintára.

Bencsik András - ]]>www.demokrata.hu]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mondom a magamét (7660) Életmód (1) Tv fotel (65) Alámerült atlantiszom (142) Flag gondolja (36) Nagyvilág (1310) Sport (729) Szépségápolás (15) Egészség (50) Mozaik (83) Belföld (11) Tereb (146) Kultúra (9) Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Autómánia (61) Történelem (18) Politika (1582) Heti lámpás (319) Rejtőzködő magyarország (168) Gazdaság (711) Jobbegyenes (2816) Titkok és talányok (12) Mozi világ (440) Vetítő (30) Nézőpont (1) Irodalmi kávéház (537)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>