Ma 2022 december 04. Borbála, Barbara napja van. Holnap Vilma napja lesz.
cd9c249eb905577c26c97d8bceff8475.png

Bencsik András: A teljes igazság nyomában

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Hogy mit mondott Gyurcsány Ferenc 2006-ban Őszödön, azt mindenki tudja. Hogy a közismert beszéd milyen heves tiltakozást váltott ki, azt is.

Hogy az első napi ártalmatlan háborgást később hogyan terelték – valószínűleg titkosszolgálati eszközökkel – az utcai harcok zsákutcájába, az is eléggé ismert.

Az sem okozott meglepetést, hogy a beszédet Gyurcsány Ferenc belső köréből, tán az ő tudtával szivárogtatták ki.

Bár az újdonság, hogy a Fidesz vezérkara is megkapta a beszéd felvételét s azt meg is hallgatták, mégis bizonyos, hogy az akkor ellenzékben lévő Fidesznek, amely az elveszített parlamenti választások után nagyarányú győzelemre számíthatott, ami Budapest kivételével be is következett, nem állt érdekében közvetlenül az önkormányzati választások előtt utcai zavargásokat kirobbantani, hiszen alkotmányos eszközökkel is győzhetett.

A napokban közzétett titkosszolgálati jelentések mégis hatalmas vihart kavartak. Újra ügy lett az Őszödi beszéd című rémdrámából. Ki-ki vérmérsékletének és politikai álláspontjának megfelelően értékeli a fejleményeket. A jobboldaliak azt hangoztatják, hogy íme, bizonyíték van arra, hogy Gyurcsány tudta. A baloldaliak a Fidesz vezetőinek érintettségén lovagolnak, mondván, ha tudták, akkor ők továbbították a médiához, s akkor ők a felelősek a zavargásokért.

Választási kampány idején semmi sem történik véletlenül. A közzétett – alaposan kiherélt – két titkosszolgálati dokumentum elérte célját: a politikai közvélemény most erről beszél, ezzel foglalkozik, kinek-kinek szenvedélyesen fontossá vált a teljes igazság. Amit lapzártakor még nem ismertünk. Csak azt, hogy Gyurcsány és Bajnai tud egy 2009-es végleges jegyzőkönyvről, ami nekik jó és a Fidesznek rossz, ezért is követelik annak közzétételét.

Találgatni nem érdemes, tippelni ilyen ügyben nem szabad, így a végkifejlet előtt csak kérdezni merünk. Mielőtt ezt megtennénk, idézzünk fel két bekezdést a hvg.hu hétfői cikkéből „Forrásunk ugyanakkor azt mondta, az őszödi ügy kapcsán a »nemzetbiztonsági szolgálatok egy politikai játszma részeivé váltak, értem ezt a leállított vizsgálatokon, és azon, hogy 2009-ben kiengedték Bolíviába Rózsa-Flores Eduardót, pedig volt róla információjuk, hogy mire készül, de akkor már mindenkinek az volt az érdeke, hogy tűnjön el az országból”…

Továbbá, ugyaninnen: „Rózsa Flores egyébként 2009-ben Bolíviába távozott, ahol egy rajtaütés során meggyilkolták a kormányerők, miután a vádak szerint merényletet tervezett Evo Morales elnök ellen. Egy, a titkosszolgálati ügyekre rálátó forrásunk szerint éppen azért engedték ki, mert így kényelmesebben »el lehetett tüntetni a történetből«”.

Hoppá! Álljunk csak meg egy pillanatra! A már elfelejtett Rózsa-Flores Eduardo visszakerül a képbe. Kiderült, hogy merényletet tervezett Evo Morales bolíviai elnök ellen, amiről a titkosszolgálat tudott, mégis hagyta elmenni… Ejha, hogy ezt eddig nem vettük észre. De ez semmi, mert mi van, ha nem csupán tudtak arról, mire készül a beszéd-akció koronatanúja, ez a politikai kalandor, hanem esetleg figyelmeztették is a bolíviai titkosszolgálatot?

Komolyan elhihető, hogy egy jelentéktelen magyar két képzetlen társával egy ilyen merényletet képes volna végrehajtani? Akkor igen, ha a magyar titkosszolgálat ezt alátámasztja… Tény, hogy Eduardót és egy másik magyart agyonlőtték a rajtuk ütő bolíviaiak. A koronatanú elnémult. Kinek és milyen szerepe volt ebben a gyilkosságban?

Bencsik András

Demokrata, 2014/9. szám, február 26.

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Belföld (8) Életmód (1) Tv fotel (65) Mozaik (83) Mozi világ (440) Kultúra (6) Vetítő (30) Történelem (15) Mondom a magamét (6472) Gasztronómia (539) Titkok és talányok (12) Jobbegyenes (2487) Irodalmi kávéház (516) Egészség (50) Alámerült atlantiszom (142) Heti lámpás (260) Flag gondolja (33) Tereb (142) Rejtőzködő magyarország (168) Nagyvilág (1304) Emberi kapcsolatok (36) Gazdaság (669) Szépségápolás (15) Politika (1581) Autómánia (61) Sport (729)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>