Ma 2023 szeptember 28. Vencel napja van. Holnap Mihály napja lesz.
Beérett Orbán Viktor mesterterve

Beérett Orbán Viktor mesterterve

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Csodálatos eredmények, amelyekre még csak néhány évvel ezelőtt sem gondolhatott senki sem.

 

Néhány évve arra az elhatározásra jutottak a magyar kormányban, hogy érdemes lenne a korábbiaknál lényegesen komolyabb ösztönzést, vagy akár konkrét támogatást adni a határon túli magyar sportnak, akadémiák, csarnokok, stadionok létesítésével, felújításával is.

Orbán Viktor kormánya nem is tétlenkedett, a projektek egyre-másra valósultak meg. Hogy csak a legemlékezetesebb példákat említsük meg: 2016-ban átadták a dunaszerdahelyi Mol Arénát, 2018-ban a topolyai futballakadémiát, tavaly pedig sor került ]]>az első hivatalos mérkőzésre]]> a Sepsi új stadionjában. 

Mindhárom alkalmon jelen volt Orbán Viktor, ami egyáltalán nem véletlen, mindhárom létesítményhez szükség volt ugyanis a magyar kormányra.

Érdemes visszaolvasni az ellenzéki portálok akkori beszámolóit, mind csupa értetlenkedő, gunyoros hangvételű írás. 

„A NER-nek lesz egy stadionja is Erdélyben” felütésű cikkben például ]]>amiatt kesergett]]> a Magyar Hang, hogy minek egy nyolcezer nézőt befogadni képes stadion Sepsiszentgyörgy városának.

A HVG írásából is ]]>sugárzott az öröm]]> amiatt, hogy a kormány támogatja a határon túli magyarok sportját, nyilván ezért adták korábbi írásuknak a A koporsógyári melósok is besegítettek, így avatott fociakadémiát Topolya a „főnökkel” (az idézőjeles főnök természetesen maga Orbán Viktor) címet „ragyogó” beszámolójuknak.

 

De a baloldalon nem repestek az örömtől akkor sem, amikor a magyar miniszterelnök jelenlétében adták át a modern Mol Arénát Dunaszerdahelyen.

Egyébként éppen itt, Dunaszerdahelyen adta meg a választ a miniszterelnök beszédében arra, miért fontos a határon túli magyarok sportja a magyar kormányzatnak.

Ez az akadémia, az akadémiát megvalósító összefogás az egész régió sikere, és bizonyítja, hogy az együttműködés és a kölcsönös tisztelet erősít, a széthúzás pedig gyengít bennünket. Tisztelt elnök úr! Tisztelt hölgyeim és uraim! A sport egy nyelv, a sport a mi közös nyelvünk. A sport összeköt bennünket, és becsületes versengésre buzdít. Ezért Magyarország kormánya sportakadémiák létrejöttét az egész Kárpát-medencében támogatja.

Persze semmi meglepő nincs abban, ha ezt az ellenzéki médiában nem értik, vagy nem akarják érteni.

A történetnek viszont egyáltalán nincs vége. Nemcsak azért, mert a kormányzatnak továbbra is szándékában áll a határon túli magyar sportot fejleszteni, hanem azért is, mert idén éppen a három látványos beruházás konkrét eredményt fialt.

A Dunaszerdahelyi DAC úgy lett ezüstérmes a szlovák bajnokságban, hogy a mindent eldöntő, Slovan Bratisvala elleni találkozón óriási dráma után – és erősen vitatható körülmények között – bukta el az aranyérmet.

A Sepsi OSK tavaly is megnyerte a román kupavadászatot, és idén is sikerült mindez.

A topolyai TSC pedig ezüstérmet szerzett a szerb pontvadászatban, és így a Bajnokok Ligája csoportköréért harcolhat majd a nyáron, ráadásul legrosszabb esetben is az Európa-liga csoportkörében biztosan ott vannak. „Csoda Topolonyán” – kommentált a miniszterelnök.

Ezek túlzás nélkül bravúros, csodálatos eredmények, amelyekre még csak néhány évvel ezelőtt sem gondolhatott senki sem, mostanra viszont megvalósultak. Mindennek több hozadéka is van. Amellett, hogy a határon túli (és természetesen a határon inneni) magyar emberek számára okoz örömöt és büszkeséget, a szerb, szlovák, román futballdrukkerek közül is biztosan van, aki a nemzetközi porondon ezeknek a magyaros csapatoknak szurkol majd. 

Az persze jó kérdés, hogy ha a három együttes bármelyike magyar klubbal kerül össze a nemzetközi kupákban, akkor a semleges magyar drukkerek kinek a sikeréért fognak majd szorítani, éljenek bárhol a világban. 

De ez legyen a legnagyobb gondunk.

Hajrá, magyarok!

Borítókép: Orbán Viktor a Sepsi új stadionjában (Forrás: Facebook.com/orbanviktor)

Teveli Zoltán - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Flag gondolja (34) Politika (1581) Szépségápolás (15) Tv fotel (65) Nagyvilág (1309) Gasztronómia (539) Mondom a magamét (7100) Sport (729) Egészség (50) Jobbegyenes (2682) Tereb (145) Gazdaság (689) Rejtőzködő magyarország (168) Vetítő (30) Életmód (1) Titkok és talányok (12) Történelem (16) Irodalmi kávéház (529) Heti lámpás (276) Emberi kapcsolatok (36) Autómánia (61) Kultúra (6) Belföld (10) Mozaik (83) Alámerült atlantiszom (142) Nézőpont (1) Mozi világ (440)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>