Ma 2022 július 07. Apollónia napja van. Holnap Ellák napja lesz.
var01-660x330.jpg

Bátran elfutottak?

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Gyáva gecik!

Persze lehetne ezt finomabban is megfogalmazni, de nekem valahogy kapásból ez ugrott be a nagyszerű hír hallatán, hogy a Fidesz visszavonatja Budapest olimpiai pályázatát, és az egész balhét rátolják a csóri Tarlósra.

Az indok ennyi: a baloldal pálfordulásának köszönhetően, miután az orbánozásban lehetőséget látó mikropártok kihátráltak az olimpiarendezés támogatásából,  olyan ellenséges közeg alakult ki, amelyben nem érdemes erőltetni az ötkarikás játékok budapesti megrendezését.

Erős érvek ezek.

Idézzük fel, kik égtek be eddig a baloldali holdudvarból azzal, hogy másképp beszéltek az olimpiarendezés kapcsán korábban, mint később. Ott van mindjárt a korábban oly lelkes Kunhalmi Ágnes, vagy Botka László (zárójelben miniszterelnök-jelölt), Kálmán Olga és Havas Henrik. Ez a csapat máris főnyeremény, ha valaki az olimpia támogatása mellett és a baloldal ellen egyszerre kampányolni akar. Tus.

Viszont a Fideszből teljesen kiveszett a nagyvonalúság. Eszerint ennyire volt fontos az olimpiarendezés nemes ügye, hogy egy nyúlfingnyi ellenszéltől, amelyet egy semmiből előrántott minimozgalom kierőlködött, megrengeti a Nemzeti Összefogás Rendszerét. És ha lett volna népszavazás, ugyan mi történt volna?

Lehetett volna kicsit kétszínűzni a baloldalt, meg lélegeztetőgépezni, sportért rajongani, a focistáink jó EB szereplése még segítette is volna az olimpia ügyét. És ha véletlen nemmel voksoltak volna a pestiek? Akkor az meg összerántotta volna a prolik ellenében a vidéket, és kész az újabb kétharmad 2017-ben. Dehát nem.

A Fidesz bátran elfutott.

Viszont sikerült egy Momentum Mozgalomból, amely még csak nem is párt, és tagjainak létszáma (a tagjaik is) a Gólya presszó mindenkori törzsközönségével egyenlő, csinálni egy félelmetes ellenséget. A Fidesz meg már másodszor fut meg a nép véleménye elől. Rémisztő, hogy mi lett ebből a konzervatív néppártból. Mindenesetre egy dolgot nem tehet meg a Fidesz. Hogy nem rendezi meg a választásokat, mert esetleg kikapna.

Piréz kolléga fölvetette, hogy akkor most a Momentumosok is megkapják a francia becsületrendet, mint Medgyessy, hogy ilyen fantasztikusan segítették a párizsi olimpiarendezés ügyét. Nyilván kaptak zsetont, meg néhány jó szlogenötletet, mint például, hogy igen a jövőre, nem az olimpiára. Más ölbehányná magát egy ilyen mondat gondolatától is. De ez a progresszív ellenzék hangja, és még véletlenül sem populizmus.

]]>www.tutiblog.com]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Heti lámpás (260) Egészség (50) Flag gondolja (33) Rejtőzködő magyarország (168) Emberi kapcsolatok (36) Belföld (8) Nagyvilág (1465) Gasztronómia (539) Autómánia (61) Tereb (141) Sport (729) Jobbegyenes (2349) Vetítő (30) Életmód (1) Szépségápolás (15) Tv fotel (65) Gazdaság (665) Kultúra (6) Mozaik (83) Történelem (15) Mozi világ (440) Politika (1581) Alámerült atlantiszom (142) Mondom a magamét (6164) Irodalmi kávéház (513) Titkok és talányok (12)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>