Ma 2024 július 13. Jenő napja van. Holnap Örs, Stella napja lesz.
Az O1G miatt bukik az ellenzék

Az O1G miatt bukik az ellenzék

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Ez lenne az "szörnyű fideszes diktatúra"?

 

Most éppen azon örömködik a balliberális média a 444-től, a 24.hu-n és a HVG-n keresztül egészen az Indexig, hogy a Kúria döntése alapján következmények nélkül le lehet tolvajozni a Magyar Nemzeti Bank elnökét. Emlékezetes, hogy Matolcsy György 2016 nyarán beperelte Bárándy Gergelyt a jó hírnév védelméhez fűződő személyiségi joga megsértése miatt, amiért az akkor még szocialista képviselő lopással vádolta meg őt a Parlamentben.

A most megszületett döntés szerint bárki mondhat olyat, hogy Matolcsy György lopott. Még akkor is, ha ez nem igaz.

Van azonban a liberálisoknak még egy okuk a kurjongatásra: ugyanez a független magyar bírói testület egy másik ügyben is döntést hozott, jelesül abban, hogy Hadházy Ákos részére 300 ezer forintos kártérítést kell kifizetnie a Magyar Idők munkatársának, amiért Bayer Zsolt blogjában azt írta a korábbi LMP-s, ma már Bárándyhoz hasonlóan "független" politikusról, hogy g..i.

Persze a bíróság nem elégedett meg ennyivel, a publicistának bocsánatot kell kérnie levélben, amit a blogján, ahol az írások megjelentek, 30 napig elérhetővé kell tennie.

Ami ebben a két verdiktben igazán érdekes, az az, hogy süt róluk a kettős mérce. Hiszen kiderült: egy vezető állami tisztségviselőre lehet azt mondani - még az ország házában is - hogy tolvaj, ellenben egy ellenzéki politikusról még egy blog oldalon sem lehet sértő hangon írni.

A miniszterelnököt közben a lehető legnagyobb nyilvánosság előtt is lehet ilyen és ehhez hasonló jelzőkkel illetni, emlékezhetünk Simicska elhíresült ittas otrombaságára vagy a tüntetők által használt O1G feliratokra, amelyek miatt még soha nem marasztaltak el senkit és élek a gyanúperrel, hogy nem is fognak.

Nem bizony, Matolcsy Györgynek és Orbán Viktornak tűrnie kell, Hadházy Ákosnak viszont nem. Ilyen ma Magyarországon a "szörnyű fideszes diktatúra". Én ezek után csak azt kívánhatom balliberális "barátainknak": ennél nagyobb örömötök sose legyen!

Hadházynak pedig azt: gyúrjon, erősödjön, hogy haza tudja vinni azt a sok ötforintost, amit majd Bayer Zsolttól fog kapni.

Juhász Attila

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Vetítő (30) Gazdaság (713) Gasztronómia (539) Irodalmi kávéház (537) Mozi világ (440) Mondom a magamét (7708) Tv fotel (65) Életmód (1) Történelem (18) Alámerült atlantiszom (142) Titkok és talányok (12) Jobbegyenes (2823) Kultúra (9) Szépségápolás (15) Egészség (50) Heti lámpás (322) Sport (729) Tereb (146) Belföld (11) Autómánia (61) Emberi kapcsolatok (36) Nézőpont (1) Flag gondolja (36) Mozaik (83) Nagyvilág (1310) Rejtőzködő magyarország (168) Politika (1582)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>