Ma 2021 május 19. Ivó, Milán napja van. Holnap Bernát, Felícia napja lesz.
b393603afceae2fe3ca7ab7fcce0e961.jpg

Atombomba hazánkra

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Az atombombának is nevezett rendelkezés végső soron megvonná Magyarországtól mindazokat a jogokat, amelyek minden uniós tagállamot megilletnek, tehát mintegy kizárná hazánkat a tagállamok sorából. Nem a kormányt, nem Orbán Viktort, hanem Magyarországot.

Semmit sem tanultak, és semmit nem felejtettek. Nem, most nem a Bourbonokról lesz szó, bár némely franciákról is érdemes lenne megemlékezni a bevándorláskérdésben. Az európai liberálisokra viszont tökéletesen illik Talleyrand híres mondása. Hogy egészen pontosak legyünk, az Európai Parlament liberális frakciójára (ALDE), mert azt azért – ha nem is nehéz elképzelni, de – mégsem hiszem, hogy minden európai liberálisnak elment volna az esze. Az ALDE-ben helyet foglaló EP-képviselőknek azonban minden bizonnyal mentális problémáik akadtak. Persze nem most, amióta szorosabb figyelemmel kísérjük az EP munkásságát, nem tűnt úgy egyetlen egyszer sem, hogy valaha is lett volna nekik akár politikai érzékük, akár csak józan eszük.

2010 óta ki tudja, hány alkalommal csodálhattuk Guy Verhofstadt frakcióvezető urukat habzó szájjal hazudni diktatúrát Magyarországra, 2010 óta ki tudja, hány alkalommal bizonyította ez a maréknyi ember Brüsszelben és Strasbourgban, hogy ha Orbán Viktor és a magyar kormány megtámadásáról van szó, semmi sem drága nekik. Most azonban az is bebizonyosodott, hogy – bár minden alkalommal elmondták ők is, és hasonszőrű elvtársaik ott az EP-ben, hogy nem Magyarországgal, nem a magyar néppel van bajuk –, nemcsak a magyar miniszterelnök szálka a szemükben, hanem valójában a magyar nép, amelyik képes volt két alkalommal is kétharmados többséghez juttatni őt.

Mi másra lehetne következtetni legutóbbi akciójukból, amelyikben az úgynevezett 7. cikkely alkalmazását kérték az uniótól hazánk ellen? Hiszen az atombombának is nevezett rendelkezés végső soron megvonná Magyarországtól mindazokat a jogokat, amelyek minden uniós tagállamot megilletnek, tehát mintegy kizárná hazánkat a tagállamok sorából. Nem a kormányt, nem Orbán Viktort, hanem Magyarországot.

A nagyon liberális hölgyeknek és uraknak ugyanis csak addig terjed a liberalizmusuk, hogy ha valaki másképpen gondolkodik, másképpen cselekszik, mint ahogyan az az ő kis agyacskájukban helyesnek van elgondolva, akkor azt el kell hallgattatni, el kell pusztítani. Most természetesen a migrációs válságra adott magyar válaszok nem nyerték el tetszésüket, de korábban elsiratták már a magyar sajtószabadságot, az alkotmányosságot stb. De ne csodálkozzunk Verhofstadték háborús uszításán, nekik lehet annyi mentségük, hogy fogalmuk sincsen nemcsak az európai emberek véleményéről, érzéseiről, de természetesen a magyar valóságról sem. Így a felületes és elfogultan manipulált nyugati sajtóra és magyar kebelbarátaikra hagyatkoznak, amikor Magyarországról ítélnek. De milyen mentsége lehet a Heller Ágneseknek, akik svéd lapokban náciznak, fasisztáznak, antiszemitáznak Magyarország kapcsán… Milyen mentsége lehet a Gyurcsány Ferenceknek, akik a CNN-t hazudják tele saját hazájukról? Nem mintha bármelyikük is szóra érdemes lenne, itthon körülbelül annyira számít a véleményük, mint a sarki fűszeres egerének. Egyébként meg mindenki elnyeri méltó jutalmát, a filozófusok talán csak az égben, a politikusok viszont már itt, a földön is.

Az ALDE kezdeményezése már el is nyerte, még a szocialisták sem támogatták az „atombomba” bevetését Magyarország ellen. Nem mintha nem adnának szívesen sallereket és kokikat Orbán Viktornak, de talán már ők is kezdik sejteni, ami liberóéknál még nem világos: az, amit Orbán Viktor mond, az, amit Magyarország tett és tesz a migrációs válság viharaiban, talán sokkal jobban összhangban van az unió polgárainak a véleményével, mint Merkel asszony mindenkit keblére ölelő, szelfizős-bolond álma. A liberálisok meg persze sohasem tanulják meg a leckét: Európa nem az övék, pontosabban: nem csak az övék. Nem egy hangos, de senkit nem képviselő kisebbségé. Sőt, ahogy az uniós tagországokban készült közvélemény-kutatásokat nézzük, az övéké a legkevésbé. Európa a miénk is, a sokszor csendes, de egyre haragosabb többségé. Előbb-utóbb eljön az ideje, hogy a brüsszeli, berlini, párizsi palotákban is megértsék ezt.

]]>www.magyaridok.hu]]> - Néző László

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Életmód (1) Gazdaság (657) Tereb (138) Heti lámpás (255) Titkok és talányok (12) Mozaik (83) Irodalmi kávéház (504) Flag gondolja (33) Történelem (14) Mozi világ (440) Politika (1578) Jobbegyenes (2030) Nagyvilág (1455) Belföld (6) Alámerült atlantiszom (142) Emberi kapcsolatok (36) Tv fotel (65) Szépségápolás (15) Kultúra (6) Egészség (50) Sport (729) Mondom a magamét (5301) Rejtőzködő magyarország (168) Vetítő (30) Gasztronómia (539) Autómánia (61)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>