Ma 2022 május 18. Erik, Alexandra napja van. Holnap Ivó, Milán napja lesz.
Apáti Bene: Barna a hó színe a libsi univerzumban

Apáti Bene: Barna a hó színe a libsi univerzumban

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

A liberális progresszió most már a Hófehérke és a hét törpe című mesét támadja.

Történt, hogy kiderült: a Disney újraforgatná a híres klasszikust, ráadásul az elmebetegséget a zászlajukra tűző liberálisok hangos terrorjától tartva roppant mód ügyelve a faji sokszínűségre, ami praktikusan azt jelenti, hogy Hófehérkét egy latin-amerikai származású színésznő fogja játszani. Akinek a bőre olyan gyönyörű aranybarna, mint egy frissen gőzölgő kakaó.

Hófehérkének.

Akkor még egyszer, szigorúan a jegyzőkönyv kedvéért, hátha valaki ennél a fontos információnál elbambult: HÓFEHÉRKÉT nem egy fehér, hanem egy latin, azaz világosbarna bőrű színésznő fogja megszemélyesíteni. Ezzel mintegy teljesen zárójelbe téve a mese címét, egyúttal teljesen összezavarva a mozikba gyanútlanul beülő gyerekeket.

Ugyanis a mese így kezdődik: valamikor réges-régen egy királynő ült az ablakánál, varrogatott és közben nézte, hogy hullik a hó. Megszúrta az ujját, és pár csepp vére az ablakpárkányon gyűlt hóra esett. Míg a vért nézte a havon, azt kívánta, hogy bárcsak olyan gyermeke születne, akinek bőre fehér, mint a hó, az ajkai pirosak, mint a vér, és a haja fekete, akár az ében. Nemsokára aztán a királynő világra is hozott egy leányt, akinek a bőre fehér volt, az ajkai vörösek, s a haja ébenfekete. A kis hercegnőt Hófehérkének nevezték. A királynő ezután meghalt.

„Bárcsak olyan gyermeke születne, akinek bőre fehér, mint a hó” – írták egykoron a Grimm tesók, majd gondolom, kisebb tanakodás után a mesének a Hófehérke címet adták.

Rachel Anne Zegler kolumbiai felmenőkkel rendelkező színésznőnek viszont, ahogy azt fentebb bátorkodni merészeltem jelezni, a bőre inkább olyan mint a tejeskávé. Vagy kakaó. Mindegy. A lényeg, hogy a legkevésbé sem a frissen lehullott hóéra emlékeztet. De legalább nő, és tudomásunk szerint annak is vallja magát, tehát a maradi fasiszták is örülhetnek. Azonban a Trónok harca című sorozat híres kis növésű színésze harcias bejegyzésben esett neki a stúdiónak, amelyben azt kritizálta, hogy a remake a törpéket nem cserélte ki valami másra.

Vagy valami ilyesmi, mert sokadszorra olvasom el a rekordszámú káromkodást tartalmazó írást, és még mindig nem értem, hogy mit is szeretne pontosan a jeles, ám igen alacsony színművész. Aki egyébként hírnevét annak a sorozatnak köszönheti, amelyben egy kis embert játszik. A hírek szerint a Disney számára sem teljesen világos, hogy Peter Dinklage dühét milyen lépések megtételével tudnák nyugvópontra helyezni, mindenesetre kiadtak egy közleményt, amelyben sűrű bocsánatkérések közepette igyekeznek megnyugtatni a liberálisokat.

Ezek után egyre növekvő kíváncsisággal várjuk mi is, hogy végül mi fog kisülni a projektből, de a legkevésbé sem lennénk meglepve, ha a mű végül a Latin-amerikai, magát nőként definiáló személy és a hét transznemű illető címet kapná.

Talán lesz benne két qu@@er, három interszexu@lis és két leszbik@s, szigorúan 180 centi fölötti szereplő is, akik ugyan se viccesek, se aranyosak nem lesznek, de egészen biztosan roppant haladó gondolatokat fognak megfogalmazni az elfogadásról és arról, hogy mindenki azt szerethet, akit csak akar.

Vége…

Apáti Bence - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Alámerült atlantiszom (142) Mozaik (83) Emberi kapcsolatok (36) Tereb (141) Egészség (50) Vetítő (30) Flag gondolja (33) Történelem (14) Autómánia (61) Tv fotel (65) Belföld (6) Heti lámpás (259) Politika (1581) Mozi világ (440) Kultúra (6) Titkok és talányok (12) Gasztronómia (539) Gazdaság (664) Rejtőzködő magyarország (168) Jobbegyenes (2306) Mondom a magamét (6060) Sport (729) Életmód (1) Nagyvilág (1465) Szépségápolás (15) Irodalmi kávéház (513)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>