Ma 2022 augusztus 10. Lőrinc napja van. Holnap Zsuzsanna, Tiborc napja lesz.
Apáti Bence: Az agymosoda újabb terméke

Apáti Bence: Az agymosoda újabb terméke

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Ügyes? Inkább aljas.

Újból lángokban áll Amerika egy része. Az ok pedig – ki lepődik meg? – megint egy szegény, ártatlan fekete halála. Egy ma született bárányhoz képest is szokatlanul bűntelen urat, bizonyos Walter Wallace Juniort több lövéssel ölték meg, miután rátámadt az őt megfékezni igyekvő rendőrökre.

Utcai háború alakult ki többek között Philadelphiában, Portlandben és Los Angelesben. Szokás szerint fosztogatott, autókat gyújtott fel és barikádokat emelt az Antifa tagjaiból álló csőcselék. Ami teljesen megegyezik az év során már látottakkal: egy rendőri intézkedés közben meghal egy színes bőrű, akiről aztán kiderül, hogy többszörösen büntetett előéletű, drogkereskedelem a hobbija, hölgyeket futtat, illetve fegyverrel jár betörni, aztán az is napvilágra kerül, hogy nem engedelmeskedett a rendfenntartóknak, ellenállt vagy épp rájuk támadt, az újmarxista, szélsőbaloldali sajtó pedig elkezdi féligazságokkal, hazugságokkal vagy a tények elhallgatásával hergelni a feketéket és az újkommunista anarchistákat, akik aztán a hergelés hatására szinte habozás nélkül felgyújtják és kifosztják fél Amerikát.

De nézzük meg, hogyan is néz ki ez a bizonyos hazugságok segítségével kivitelezett (fel)lázítás! Hogy megértsük, hogyan is zajlik a gyakorlatban a csőcselék felcukkolása, vegyük igénybe a 444.hu-t, amely Wallace halála kapcsán enged bepillantást a szélsőbalos propaganda boszorkánykonyhájának legrejtettebb zugaiba.

A Soros úr bőkezű támogatását élvező lap ezzel a címmel tudósított az esetről: „Két napja tüntetnek Philadelphiában, mert rendőrök lelőttek egy mentális problémákkal küzdő fekete férfit.”

A gyanútlan olvasó előtt a cím átfutását követően azonnal megjelenik egy szerencsétlen falubolondja, egy olyan ágrólszakadt figura képe, aki ugyan kicsit fura, néha beszél vagy énekel magában, fütyörészik, kéregetés közben időnként teljesen indokolatlanul táncra perdül, de amúgy békés ember hírében áll, a légynek sem képes ártani, a közössége, közvetlen környezete pedig érdekes szokásai ellenére vagy pont azok miatt kimondottan kedveli.

Nos, az imént leírt, a 444 gyanútlan és rutintalan olvasója által elképzelt mentális problémákkal küzdő férfi képe nem is állhatna távolabb a valóságtól. Sőt! De erre mindjárt visszatérünk.

De haladjunk tovább, nézzük, milyen trükkök segítségével folytat kilátástalan küzdelmet a valósággal az „újság”. „A hivatalos közlés szerint hétfőn délután egy fegyveres férfihoz riasztották a rendőröket. Amikor megérkeztek, Wallace kést tartott maga elé, amit a felszólítás ellenére sem dobott el, inkább közelített a rendőrök felé. Ezután mindkét rendőr tüzet nyitott, hét-hét lövést adtak le, Wallace vállát és mellkasát érték a golyók.”

Nos, akkor elemezzük ezt a szélsőbalos propaganda szempontjából nézve kétségkívül remekül sikerült második mondatot. Tehát szegény Wallace, aki, mint azt tudjuk, mentális problémákkal küzd, amint meglátta a rendőröket, egy kést tartott maga elé. Mert az, mit ad isten, momentán épp nála volt. És csak úgy maga elé tartotta. Olyan hányavetin, hanyagul, kissé szórakozottan, pont aképpen, ahogy egy igazi angol úr szokta megvizsgálni kedvenc sétapálcáját, amikor arra kíváncsi, hogy az elég egyenes-e, nem görbül-e vagy nem került-e rá valamilyen alig észrevehető, ám mégis bosszantó karcolás vagy bármi olyasmi, ami miatt esetleg meg találják szólni a klubban.

Így tartotta a 444.hu szerint maga elé Wallace Jr. az épp nála lévő kést. Amit a rendőrök határozott kérése ellenére sem dobott el. Ami – mármint a kérésük – már eleve túlmegy minden határon. Tolakodás, felesleges provokáció, a személyiségi jogok megsértése és a rendszerszintű rasszizmus legnyilvánvalóbb jele. Mert micsoda dolog is az, hogy mindenféle rendőrök ferde szemmel nézik, hovatovább nem engedik, meg akarják tiltani, hogy egy ilyen kiváló úriember, mint Wallace, csak úgy maga elé tartson egy kést?

Persze hogy elindult – pardon: elkezdett közelíteni – úgymond feléjük, persze csak azért, hogy kulturáltan elmagyarázza, hogy ő így szokott kedvenc, 25 centis késével sétálgatni.

Akkor összegezzük: Wallace egy hanyagul maga elé tartott, lógatott késsel elkezdett közelíteni a rendőrök felé, akik se szó, se beszéd, lelőtték. Felforr az ember vére, és még a legelvetemültebb fasiszták is már-már megsajnálják szegény, ártatlan Waltert. Ügyes. Nagyon ügyes. Persze sosem állítottuk az ellenkezőjét; a 444-nél dolgozik néhány kimondottan tehetséges propagandista is. Értik a dolgukat.

Walter Wallace persze egy csöppet sem ártatlan, számos alkalommal került összeütközésbe a törvénnyel. Korábban bűnösnek találták rablásért és azért, mert 2017-ben rátörte az ajtót egy nőre, majd fegyvert fogott a fejéhez, 2013-ban pedig testi sértést követett el, majd intézkedés közben megütött egy rendőrt. No de az imént felsorolt bűnlajstromon már tényleg senki sem lepődik meg. Ami viszont igazán meglepő, az az, hogy pontosan mi is történt, mielőtt a rendőrök lelőtték a bűnözőt. Pardon, a mentális problémákkal küzdő Walter Wallace-t.

A 444 pechére már lassan tényleg minden embernél van okostelefon, így erről az esetről is több videófelvétel kikerült a közösségi oldalakra. A videókon pedig egészen más látszik, mint amit Uj Péter lapja világgá kürtölt.

Ez: Walter, aki egy közel kétméteres fekete, egy jó nagy késsel üldözőbe veszi a rendőröket. Nem közelít feléjük, szó sincs ilyesmiről, hanem vadul kergeti őket.

Akik menekülnek. Autók között, mögött, pánikba esve rohannak az életükért. Közel fél percen keresztül, és közben Wallace-t többször is jó hangosan felszólítják, hogy legyen olyan kedves eldobni a nála lévő kést, különben nem nagyon marad más választásuk, mint lelőni.

Wallace kemény legény, nem olyan fából faragták, hogy kövesse mindenféle fakabátok utasításait – emlékezzünk csak vissza, hogy ütött már meg rendőrt! –, úgyhogy nyilván nem teszi le a fegyvert, hanem még magasabb fokozatra kapcsol, csak úgy szökell a szervek után. Akik a gyilkos hajsza egy pontján egymás mellé sodródnak, és amikor Walter már csak két méterre van tőlük, és nagy lendületet véve feléjük indul, pánikba esve lelövik az életükre törő, többszörösen büntetett előéletű, fegyverrel hadonászó, veszélyes bűnözőt.

A videó megtekintése után válik a napnál is világosabbá, hogy az igazság, a valóság még csak köszönőviszonyban sincs a 444 által költött mesével. De a fiúk tudják fokozni a fokozhatatlant, mert úgy folytatják: „A hétfői rasszizmusellenes megmozdulás 300 résztvevőjéből 91-et letartóztattak.” Rasszizmusellenes. Ízlelgessük ezt a szót: rasszizmusellenes.

Egyetlen apró mozdulat, egy árva félmondat vagy egy évekkel ezelőtti rasszista, fajgyűlölő komment sem került nyilvánosságra, de a 444.hu megírja, hogy rasszista bűncselekmény történt, rasszista rendőrök lőtték le az áldozatot. Mindössze az alapján, hogy Walter Wallace fekete volt.
Ügyes? Inkább aljas.

Apáti Bence - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gasztronómia (539) Rejtőzködő magyarország (168) Jobbegyenes (2379) Emberi kapcsolatok (36) Mondom a magamét (6236) Életmód (1) Sport (729) Heti lámpás (260) Gazdaság (667) Vetítő (30) Alámerült atlantiszom (142) Mozaik (83) Titkok és talányok (12) Mozi világ (440) Történelem (15) Szépségápolás (15) Autómánia (61) Tv fotel (65) Nagyvilág (1464) Belföld (8) Irodalmi kávéház (513) Politika (1581) Tereb (141) Flag gondolja (33) Egészség (50) Kultúra (6)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>