Ma 2022 július 02. Ottó napja van. Holnap Kornél, Soma napja lesz.
Apáti Bence: A Jobbikot még a kutyapárt is megverte

Apáti Bence: A Jobbikot még a kutyapárt is megverte

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Jó móka lesz. Alig várom.

Pár héttel ezelőtt emlékeztem meg a Jobbik népszerűségvesztéséről. Akkor azt írtam, példa nélküli, hogy egy politikai párt ilyen gyors lefolyású kivérzést produkáljon. A Jobbik nevű balliberális formáció ugyanis a tavalyi országgyűlési választáson közel húszszázalékos eredménnyel még a legerősebb ellenzéki pártként huppant be, mosolyogva, harminc darab ezüstből veretett pénzérméit számolgatva a tisztelt Házba, most pedig kicsivel több mint hat százalékon áll. Vagy fekszik. Esetleg magzatpózba összekuporogva hüppög. Elnézést a k…va erős költői képért, de mióta Bangónét a szocialisták kampánystratégái leszedték a sakktábláról, kénytelenek vagyok én koreografálni/rendezni. Nekem meg csak ilyenekre telik. A Jobbik tehát történelme legnagyobb vereségét számlázhatta ki Simicska úrnak.

Ismert, hogy miután a krónikus isiásszal bajlódó milliárdos nem tudta Orbán Viktortól átvenni a tényleges irányítást, egy átmulatott/átszomorkodott éjszaka után felvásárolta a Jobbikot, Kálmán Olgát és Veiszer Alindát, egy asztalhoz ültette új szerzeményeit, átnyújtotta üzleti tervét, no meg persze az összes plakáthelyét, médiáját és a sztároknak kijáró, ám teljességgel indokolatlanul magas fizetéseket, majd, mint az a bizonyos tót az anyjának, a frissen verbuvált bosszúállókból álló szedett-vedett, ám lelkes csapatával együtt hatalmas parasztlengőkkel nekiesett a Fidesznek. Együtt csapkodtak azokkal a balliberális értelmiségiekkel, akik a G-nap előtt Simicska Lajost még az első számú fideszes oligarchának és közellenségnek tartották.

No persze, tudjuk, a pénz nagy úr. Veiszert és barátnőjét már nem zavarta se az oligarcha vagyona, se újdonsült barátaik zsidózással, cigányozással terhelt múltja. Ilyen világot élünk, naivitás lenne meglepődni. A közösségi oldalakon rohamtempóban prostituálódó influenszerek korában senki sem hökken meg, ha a táskák, rúzsok, cipők és teák mellett már a politikai meggyőződés is kilóra eladó, eladható, felvásárolható. A ballib barátnők és a Jobbik most a helyére került. Olga asszony komolytalan, átlagban 30 ezres megtekintéseket produkál a YouTube-on, Alindát meg kicsit alkalmazta ugyan az RTL Klub mint önazonos udvari bolondot, de ma már sehol sem látható, a Jobbik pedig, mint azt cikkem elején említettem, magzatpózban siratja az elbukott tizenkilenc százalékát és az identitását.

A bukás egyébként tényleg nem lep meg. A Závecz Research nevű közvélemény-kutató cég például nem egészen egy hónapja egész pontosan megjósolta a legendássá vált hat százalékot. A jóslat csak a Jobbik pénzén élő újságírókat lepte meg. Balogh Gábor, az Alfahír főmunkatársa például így írt: „De hogy a Závecz április elején napvilágot látott saját kutatása szerint még 14 százalékos Jobbik májusra hogyan lett 6 százalékos kispárt – nos, ezt csak akkor lehet komolyan venni, ha az elmúlt heteket egy párhuzamos valóságban töltöttük.”

Aztán dühöng még egy-két sort a Jobbik házi újságírója, majd ezzel a bravúros gondolatmenettel zárja dühödt publicisztikáját: „Meddig tart még az az egymást és az olvasókat, nézőket is átverő hazug konszenzus, hogy minden ilyen felmérésnek nevezett adathalmazt alapból hitelesnek fogadunk el? Hogy ezeket a számokat kétségbe vonni kínos politikai hisztinek számít, de nincs az az orbitális tévedés vagy irreális eredmény, amely cikivé tenné bármelyik közvélemény-kutató céget.”

Ehhez nehéz lenne bármit is hozzátenni, elegánsnak sem lenne nevezhető, ha nekiállnánk elemezni a pártpénzből működtett Alfahíren megjelent szolgalelkű írások hitelességét. Budapesten a Jobbik mindössze 3,2 százalékot kapott, még a Magyar Kétfarkú Kutya Párt nevű viccpárt is megelőzte 3,8 százalékkal! Ezt magyarázza ki a pártszócső, ha tudja. (Nem tudja.) A Jobbik megy a levesbe, vezetőit a tagság és a választmány rövid úton elküldi a már munkanélküli Vona Gábor mellé semmit nem csinálni, mi pedig koncentrálhatunk az új SZDSZ-re, a házat-hazát pár száz euróért lecserélő, csillogó szemű liberálisokból álló Momentumra. Jó móka lesz. Alig várom.

Apáti Bence - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Vetítő (30) Nagyvilág (1465) Kultúra (6) Belföld (7) Jobbegyenes (2345) Tereb (141) Egészség (50) Politika (1581) Tv fotel (65) Irodalmi kávéház (513) Gazdaság (665) Mozaik (83) Heti lámpás (259) Sport (729) Flag gondolja (33) Életmód (1) Mozi világ (440) Mondom a magamét (6154) Gasztronómia (539) Alámerült atlantiszom (142) Emberi kapcsolatok (36) Autómánia (61) Titkok és talányok (12) Történelem (15) Rejtőzködő magyarország (168) Szépségápolás (15)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>