Ma 2022 augusztus 13. Ipoly napja van. Holnap Marcell napja lesz.
Apáti Bence: A cselédsajtó hallgatása a legdurvább

Apáti Bence: A cselédsajtó hallgatása a legdurvább

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Durva? Nagyon durva.

A Hír TV weboldalán jelent meg ]]>Apáti Bence legfrissebb blogbejegyzése]]>.

Ebben a publicista felidézi, hogy a minap, egészen pontosan szerdán, a kora reggeli órákban akadt rá a Ripost egy szenzációsnak tűnő Facebook-posztra.
Mielőtt kifejteném, hogy miért nem szenzációs, mindössze csak „szenzációsnak tűnő” a bejegyzés, gyorsan ide is teszem – kezdi a bejegyzést Apáti Bence.

„Tisztelettel meg szeretném kérni a tüntető és a Színművészeti Egyetem jelen formájában való fennmaradása mellett vagy ellen küzdő »Horvaisokat«, hogy fürdőruhát vigyenek magukkal! Utána menjenek le az Ódry színpad alatti öltözőkbe és zuhanyozzanak le fürdőruhában! Aztán menjenek vissza a színpadra dideregve, fázva, mint kellett anno 1995-ben. Menjenek vissza, hogy az ott röhögő tanárok megbeszéljék a fülük hallatára, kinek mennyit kell fogyni szeptemberig. Menjenek vissza, és ott a frissen felvett női hallgatók eldöntik arc, alkat, kisugárzás alapján, kivel akarnak dolgozni. Szerintem ez így igazságos. Cseppet sem tisztelettel!
Hujber Ferenc”

Igen-igen, Hujber Feri írta a fenti sorokat, aki nem egy könnyű ember, és az elmúlt időszakban számos botrányt is össze tudott hozni, mely botrányok kiváltó okairól nagyon nehéz megállapítani, hogy azokban mekkora arányt képviselt a trollkodás, a kimerültség vagy a túltolt rakenroll, de két dologra azért tisztán emlékszem vele kapcsolatban – írja a publicista.

Egyik, hogy az elhíresült mokkás interjúja után nem sokkal – amely alatt az ember már őszintén elkezdett aggódni Feri mentális állapota miatt – hibátlanul megoldotta a Valami Amerika harmadik részében ráosztott feladatot. Iparági pletykák szerint végig fegyelmezetten és professzionálisan végezte a munkáját, és bár véleményem szerint az alkotás a trilógia leggyengébb darabja, de tagadhatatlanul rengetegen nézték meg, és Hujber alakítására se lehetett egy rossz szót mondani. Sőt! – teszi hozzá Apáti Bence.

A publicista szerint ez inkább azt jelenti, hogy Feri amúgy rendben van, hiszen minden probléma nélkül végigtolt egy több hónapos forgatást. Tehát inkább az van, hogy szereti felkavarni az állóvizet, szereti megbotránkoztatni az embereket.

A másik pedig, hogy a színművész magyar szinten évtizedekig az egyik legnagyobb sztárnak számított, ami praktikusan azt jelentette, hogy ha Feri akárcsak egy laposabbat is pislogott, arról azonnal címlapok tucatjain számoltak be a lapok – idézi fel a blogbejegyzés.

Erre most megszületik egy olyan bejegyzése, amiben testszégyenítésről, megalázásról, hatalommal való visszaélésről számol be. Ráadásul személyes tapasztalati alapján. Ennek azért akár lehetne hírértéke is a függetlenobjektív sajtóban, hisz Hujber pont arra mutat rá, amit Upor László már több interjúban is megpróbált tiszta erőből megcáfolni, jelesül, hogy a Színművészeti Egyetem finoman szólva sem patyolattiszta a zaklatási ügyek tekintetében. Erre mit látunk, érzünk, tapasztalunk? Csak néma csendet és egy több napos hulla bűzét. Második napja szaglik ez az 1995-ből előhúzott hulla, de a haladó sajtómunkások, úgy látszik, egytől egyig elkapták a koronavírust – a COVID–19 egyik kísérőtünete köztudottan a szaglás elvesztése –, merthogy nem éreznek semmilyen hullabűzt, és ezért nem akaródzik nekik tollat ragadni – fogalmaz Apáti Bence, aki szerint kussolás van.

Politikailag van kussolás, hisz most a színműt támadja a csúnya kormány, ilyen vérzivataros időkben meg az elvtársak nem írhatnak meg ehhez hasonló, a közös ügyüknek ártó cikkeket.

Hujber egyébként később egy kommentre reagálva konkrétan leírta: szexuálisan és verbálisan is megalázták őt és osztálytársait.

Neveket és konkrét eseteket is említ, de semmi. Olyan csönd van, hogy az Index szerkesztőségében hallani lehet az utcán ciripelő tücskök hangját.

Végül nézzük meg – emlékezzünk vissza rá – mit nyilatkozott 2019 decemberében Papadimitriu Athina. Akkor azt mondta, hogy a színésznőként dolgozó Anna és Nóra lánya után a legkisebb gyereke, Réka is jelentkezett a Színház- és Filmművészeti Egyetemre, akit szexuálisan zaklattak és megaláztak a felvételin.

És azt is, „hogy lányát nagyon megviselte az eset, hazafelé az autóban is arra panaszkodott, hogy még mindig magán érzi a zaklatás nyomait, este pedig tetőtől talpig sokáig fürdött, a viselkedése pedig zavart volt.”

A színésznő először úgy gondolta, nem hagyja annyiban, de aztán belegondolt, hogy a két idősebbik lánya rosszul jöhet ki a dologból, ezért tanácstalanná vált, főleg miután megtudta, hogy a lányával történtek nem számítanak egyedi esetnek.

Durva? Nagyon durva.

De a legdurvább a cselédsajtó propagandisztikus (el)hallgatása – olvasható Apáti Bence írásában, amelynek teljes tartalma ]]>IDE]]> kattintva érhető el.

Az ügyről a Magyar Nemzet is beszámolt, azt a cikket pedig ]]>IDE]]> kattintva olvashatják el.

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Autómánia (61) Irodalmi kávéház (513) Mondom a magamét (6240) Alámerült atlantiszom (142) Gasztronómia (539) Politika (1581) Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Tereb (141) Jobbegyenes (2382) Belföld (8) Sport (729) Történelem (15) Flag gondolja (33) Egészség (50) Nagyvilág (1464) Kultúra (6) Rejtőzködő magyarország (168) Gazdaság (667) Tv fotel (65) Vetítő (30) Titkok és talányok (12) Életmód (1) Mozaik (83) Szépségápolás (15) Heti lámpás (260)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>