Ma 2024 július 13. Jenő napja van. Holnap Örs, Stella napja lesz.
Alex Soros szerint az apja minden idők legjobbja. De miben?

Alex Soros szerint az apja minden idők legjobbja. De miben?

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Felháborító vélemény!

Soros György amerikai tőzsdespekuláns csütörtökön, augusztus 12-én ünnepelte a születésnapját.

Soros 91 éves lett.

A Soros-birodalom trónörököse, Alexander Soros az Instagram-oldalán köszöntötte édesapját.

Boldog születésnapot a legjobbak legjobbjának! Köszi apa, hogy hagyod, hogy mindig fotó-bombázzak! Szeretlek!”

– írta Soros fia.

A bejegyzésből azonban az nem derül ki, hogy Soros pontosan miben is a legjobb, ezért csak tippelni tudunk.

Adóelkerülés

]]>A ProPublica]]> nevű nonprofit oknyomozó újságírói szervezet jelentéséből kiderül, hogy Soros

2016 és 2018 között 0, azaz nulla jövedelemadót fizetett.

Soros hatalmas vagyonát kezelő Soros Fund Management

  • 2016-ban 5 százalékos,
  • 2017-ben 8 százalékos,
  • 2018-ban 0,9 százalékos növekedést ért el.

Forbes pénzügyi magazin ]]>szerint ]]>

Soros György vagyona jelenleg 8,6 milliárd dollár.

Azonban a filantróp volt ennél sokkal gazdagabb is. Még 2017-ben vagyonából 18 milliárd dollárt utalt át az általa alapított Nyílt Társadalom Alapítványoknak (OSF). Akkor még az Index is azzal a címmel ]]>számolt be]]> a műveletről, hogy Az adófizetést akarhatta megúszni Soros, ezért tömte ki az alapítványait”.

Pénzügyi támadások

Fekete Szerdaként emlegetik 1992. szeptember 16-át, amikor Soros György bedöntötte a brit fontot. A spekuláció, amivel a milliárdos világszerte hírhedtté vált, több mint 30 milliárd euróba került a brit adófizetőknek, Soros pedig 900 millió eurót keresett rajta. Az akció után a brit jegybank nem tudta tartani az árfolyamot és ki kellett lépnie az európai árfolyam-mechanizmus rendszeréből.

Soros nem csak a fontot támadta, hanem az olasz lírát is.

Korabeli híradós tudósítások szerint a spekuláció hatására a líra 30 százalékot veszített értékéből, valamint az Olasz Nemzeti Bank 48 milliárd dollárt költött el hiába a líra megvédésére. Bettino Craxi, egykori olasz miniszterelnök szerint nem is lehet tudni,

Soros mekkora összeget keresett az akcióval.

2008. október 9-én Soros György megtámadta Magyarország legnagyobb kereskedelmi bankját, az OTP Bankot. A shortolás következtében a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe (BUX) 7,1 százalékos mínuszban zárt, a forint rohamosan gyengült, illetve az állampapír kereskedés is szinte teljesen leállt. A BUX hirtelen esése szinte teljesen annak volt köszönhető, hogy az OTP részvényei esni kezdtek.

2017-ben a holland piaci felügyelet rendszerhiba miatt 2012-ig visszamenőleg nyilvánosságra hozta, mely spekulatív alapok fogadtak részvényárak esésére. Az adatok hamar eltűntek, a lebukottak között szerepelt Soros György alapja, amely a holland ING bank ellen ]]>fogadott]]>. Mivel a spekulatív alapok titokban akarják tartani a shortolást, ezért általában 0,3-0,5 százalékos mértékű esésre fogadnak, amit már nem kell nyilvánosságra hozniuk. Sorosék az ING részvényértékének 0,3 százalékának esésére tettek a kiszivárgott adatot szerint.

A migráció segítése

2015-ben Soros György a saját szócsöveként használt Project Syndicate nevű honlapon publikálta tervét a migránsválság megoldására. Az írásban Soros többek között arról értekezett, hogy az Európai Unió évente 1 millió migránst kellene befogadjon (később csökkentette a számot) és még pénzzel is segítenie kellene a bevándorlókat.

Mint tudjuk, Soros György dollárt milliókkal pénzel különböző migránsbarát szervezeteket világszerte.

A Nyílt Társadalom Alapítványok 2016-ban ]]>jelentette be]]>, hogy

500 millió dollárt fordít a globális migrációs krízis kihívásainak megoldására.
Filipp Dávid

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozaik (83) Mozi világ (440) Gazdaság (713) Mondom a magamét (7708) Politika (1582) Nézőpont (1) Kultúra (9) Alámerült atlantiszom (142) Titkok és talányok (12) Irodalmi kávéház (537) Jobbegyenes (2823) Flag gondolja (36) Szépségápolás (15) Emberi kapcsolatok (36) Sport (729) Egészség (50) Vetítő (30) Autómánia (61) Heti lámpás (322) Tv fotel (65) Belföld (11) Nagyvilág (1310) Történelem (18) Életmód (1) Gasztronómia (539) Rejtőzködő magyarország (168) Tereb (146)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>