Ma 2021 október 22. Előd napja van. Holnap Gyöngyi napja lesz.
A vörös fúria bosszúra készül Orbán ellen

A vörös fúria bosszúra készül Orbán ellen

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Az ember beleborzong és a hátán cikázik a hideg.

Úgy érkezett Gyurcsány felesége, Dobrev Klára az ATV stúdiójába, akár egy fúria. Talpig vörösben, mint a szovjet zászló. Szereplése egyszerűen riasztó volt, pengeszáján keresztül visítozott, ellentmondást nem tűrő kijelentései félelmet keltettek. Minden dühét Orbánra és a rá szavazókra okádta, ezúttal a főpolgármester-választás kapcsán.  

Hruscsovot juttathatta az eszünkbe, aki az ENSZ-közgyűlésén előbb öklével, aztán cipőjével ütötte az asztalt, hogy erővel vessen véget a Szovjetunió ellenes bírálatának, amely „magába olvasztja” a kelet-európai országokat és súlyosan korlátozza önrendelkezésüket.

Nem nehéz felfedezni a hasonlóságot az akkori szovjet politika és a mostani uniós elit – szerencsére gyengülőben lévő – birodalmi politikája között. Akkor az önrendelkezés korlátozásának hívták az erőpolitikát, most a nemzetállami hatáskörök további csökkentésének. Akkor Dobrev nagyapja, Apró Antal tolta itthon a szovjetek szerekerét, most a vörös fúria unokája, Dobrev Klára a birodalmasodni vágyó, minél több politikai hatalmat megszerezni akaró ­– szoci, liberális, zöld – brüsszeli elitét.

A dolog szépséghibája azonban, hogy – ellentétben a pártállami időkkel –, Magyarországon most demokrácia van. Dobrevnek tehát az arcátlan felháborodása abban gyökerezik, hogy Magyarországot meg akarja őrizni demokratikus európai országnak. Mondja ezt ő, miközben éppen a demokrácia ellen harcol ezerrel. Hogy nem szakad rá az ég?!

Idehozok néhány kijelentését.

1.” A legfontosabb feladatomnak érzem a Fidesszel szemben való küzdést.”

  1. „A magyar kormánynak nem engedem meg (…) hogy tovább rombolja a Magyarországról kialakult képet.”
  2. „Nekem egyetlenegy politikai ellenfelem van és az Orbán Viktor.”
  3. „Ez az őrület, ami itt uralkodik, az nem egyenlő Magyarországgal. A változtatáshoz nem simulékony modor, nem jópofizás, nem csöndes, háttérbe húzódás kell, ha valamilyen döntés nem tetszik, hanem határozott, erős kiállás.”
  4. „Szerintem a budapesti főpolgármester októbertől az lesz a legfontosabb szerepe, hogy ezt a kétmilliós várost egy politikai közösséggé formálja. Olyan politikai közösséggé, amelyik ki tud állni Orbán Viktorral szemben együtt.”

Tisztára Hruscsovi dájá vu, nem? Dobrev nem jobb Budapestet akar, hanem harcolni Orbán ellen. A fővárosiakból sereget akar verbuválni a kormányfő ellen. Mert vagy úgy lesz, ahogy Dobrev mondja, vagy nem lesz. Se Budapest, se Magyarország. Ez itt az igazi őrület, kérem, s nem az, amely – hála a működő, tiszta demokráciának – a nyugodt, biztonságos és gyönyörűen fejlődő Magyarországon sokmillió ember akaratának megfelelően megvalósult.   

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a következőket mondta Dobrevről a Kormányinfón. „Még a Jobbik korábban létező jobboldali radikális, szélsőséges időszakában is sokszor elmondtam, hogy szerintem a legszélsőségesebb párt a magyar politikában nem a Jobbik, hanem a Demokratikus Koalíció.”

Fúria – mint tudjuk – a bosszú három istennője közül az egyik. Gyurcsányt, Dobrevet nem vezeti más, mint a háromszor kétharmad megbosszulása. Ahogy a szélsőséges vörös diktátoroknál szokás.

Az ember beleborzong, hátán cikázik a hideg.

Horváth K. József - ]]>https://leander.blogstar.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Irodalmi kávéház (506) Heti lámpás (255) Sport (729) Mozi világ (440) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Életmód (1) Mozaik (83) Mondom a magamét (5649) Gazdaság (662) Titkok és talányok (12) Gasztronómia (539) Vetítő (30) Rejtőzködő magyarország (168) Emberi kapcsolatok (36) Autómánia (61) Tereb (138) Kultúra (6) Politika (1578) Egészség (50) Flag gondolja (33) Tv fotel (65) Belföld (6) Történelem (14) Jobbegyenes (2133) Nagyvilág (1463)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>