Ma 2022 január 20. Fábián, Sebestyén napja van. Holnap Ágnes napja lesz.
orbanbuktato00-660x330.jpg

A svéd baloldal felrobban az Orbán-gyűlölettől

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Maximális fokozatra kapcsolták az idiotizmust.

Pár nap sokk után felébredt a baloldal szerte Európában. A Financial Times még különösebb kommentár nélkül hozta hétfői címlapján az Orbán Viktor által bejelentett példa nélküli magyar családtámogatási intézkedéseket, ám azóta helyreállt az egyensúly a baloldali térben.

Magyarországon is totális ]]>ellenzéki tanácstalansággal]]> reagált a balliberális médiával kiegészült ellenzék, miként is támadják meg a megtámadhatatlant, Európában, ha napok múlva is, de rájöttek a „megoldásra”.

A ]]>Der Standard]]> publicistája szerint Orbán családvédelmi akcióterve rasszista, s ahelyett, hogy a rendezett migrációról gondoskodna, a nők szerepét „szülőgéppé„ redukálja – ]]>írja]]> az osztrák véleményvezér, aki szerint a javaslat nem csak rasszista, de függőségbe, adósságcsapdába taszítja a nőket.

A ]]>BBC World Service]]> hétfő reggeli, 60 perces hírműsorában egy professzor asszony ]]>bizonygatta]]>, hogy Nagy-Britannia is meg tudja oldani a demográfiai problémáit ilyen intézkedések nélkül, méghozzá azáltal, hogy a migráns családok gyermekszáma jóval magasabb, mint az őshonos briteké.

Ám mindez még messze nem minden. Hol másutt, mint Svédországban álltak az Orbán-gyűlölet élére, ahol egyenesen a szociális ügyi miniszter asszony, bizonyos]]> Annika Strandhäll]]> kelt ki a magyar állam családpolitikai akcióterve ellen.

„Riasztó, ami Magyarországon történik. Most Orbán azt akarja, hogy több »valódi« magyar gyerek szülessen. Ez a politika a harmincas éveket idézi” – reagált a Twitteren Annika Strandhäll svéd szociális ügyekért felelős miniszter.

A szociáldemokrata politikus, aki feministának vallja magát, aggodalmát fejezte ki amiatt is, hogy „a hasonló politikák milyen hatással vannak arra az önállóságra, amiért a nők harcoltak” – idézi a ]]>Magyar Hírlap]]> Annika Strandhällt. Ilyen és ehhez hasonló hangvételű]]> tudósítások]]> és publicisztikák születtek több svéd baloldali sajtóorgánumban is. Némi ízelítő ezekből a fenti cikkekben megtalálható gondolatokból.

  • – A bevándorlásellenes, jobboldali, populista magyar kormányfő azt akarja, hogy a nők a tűzhelynél maradjanak. A magyar kormány túlhangsúlyozza az anyák szerepét az apákkal szemben, csorbítja a nők szabadságát, gazdasági függőségbe, sőt, életveszélybe sodorja őket.
  • – Magyarországon egyre több nő tüntet a nemi egyenlőtlenségek ellen, az ország vezetői pedig nemcsak brutális menekültpolitikát folytatnak, hanem nyíltan antiszemiták és muszlimellenesek, kínozzák a migránsokat a határon, betiltják a gender studiest, visszaforgatják az idő kerekét, és elnyomják a nőket.
  • – A magyar családpolitikai akcióterv rátámad a nőkre, belenéz a méhükbe.
  • – A magyar gyermekek emlegetése a ”vér és föld” (Blut und Boden) szlogenre és a náci Németországra emlékeztet, s más népek kiirtásának igazolására szolgál.
  • – Orbán Viktornak szégyellnie kellene magát, amiért „fehér magyar gyerekekkel” orvosolná a népességcsökkenést bevándorlók helyett.
  • – A „Nekünk Magyarország az első” és a Donald Trump elnök által használt „Amerika az első” jelmondatok a nyugati világot „mérgező” jobboldali populizmus részei.

Svédországban maximális fokozatra kapcsolták az idiotizmust, ami persze a szívük joga. Az viszont már nem, hogy a saját téveszméiket másokra – jelen esetben ránk – is rá szeretnék erőszakolni.

Mert ahhoz lesz egy-két szavunk nekünk is.

Teveli Zoltán - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Szépségápolás (15) Heti lámpás (256) Történelem (14) Rejtőzködő magyarország (168) Tv fotel (65) Vetítő (30) Jobbegyenes (2202) Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1) Gazdaság (663) Belföld (6) Irodalmi kávéház (509) Mondom a magamét (5828) Sport (729) Emberi kapcsolatok (36) Mozi világ (440) Egészség (50) Titkok és talányok (12) Mozaik (83) Autómánia (61) Politika (1579) Kultúra (6) Tereb (139) Nagyvilág (1464) Flag gondolja (33) Gasztronómia (539)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>