Ma 2022 június 28. Levente, Irén napja van. Holnap Péter, Pál napja lesz.
A semmi keresi a semmit

A semmi keresi a semmit

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
A szoclib oldal megtalálta választási győzelme kulcsát.

: nem indulnak a voksoláson. Ez igen kényelmes dolog, csekély pénzbe kerül, de lehet rajta egy kiadósat diktatúrázni, miközben senki sem bántja őket. Ha van elég barátjuk a „civilizált világban”, akkor ez akár sajtóhír is lehet valamelyik liberális médiumban.

„Bojkottáljuk az EP-választást!” – vetette fel tegnap a „demokraták esélyét” Ungváry Krisztián „baloldali” történész cikkében és egy konferencián. A gyűlés valami választ volt hivatott keresni arra, hogy a hölgyek és urak miért nem képesek semmire.

Anno, még gimnáziumban hozta fel magyartanárnőm azt a példát, hogy ha politikailag teljesen idióta és semmirekellő valaki, akkor alakít egy bizottságot egy nem létező kérdés kiderítésére. Aztán létrehoznak egy másik testületet, amely megkérdőjelezi ennek a tevékenységét is.

Vagy valakit kizár. Ettől semmi nem változik, de erősen úgy tűnik, mintha csináltak volna valamit. A bizottság viszont csak azért kell, hogy lehessen elnök, alelnök és gittrágó valaki. Nemecsek Ernő ezt tökéletesen megfogalmazta.

A fent említett konferencia arra a következtetésre jutott, hogy Ungvárynak nincs igaza. Ezt elmagyarázták az illetőnek is. Idézem Kunhalmi Ágnest, az MSZP frissen üde választmányi elnökét: „Közös ellenzéki lista, összefogás kell!”

Az évszázad legeredetibb ellenzéki ötlete ezzel újra feltámadt.

Ne nevessenek, ez szánalmas.

Milyen döntés született? Folytatják a konferenciát valamilyen rémesen kreatív formában…

Nem hiszem, hogy a Kedves Olvasók közül bárki azzal vádolna szabadidejében, hogy a „demokratikus oldal” politikusaival barátkozom. Ez elsősorban idegesítene, másrészt fáraszt, ha minden találkozónál a tárcám megléte után kell néznem. Nekik valami egészen kifinomult érzékük van mások pénzének elvételére.

Nézzék, én a fentiek fényében nem tartom hivatásomnak, hogy nekik tanácsokat adjak. Értékekben elképesztően más a felfogásunk.

Ungváry úrral sem akarok vitatkozni. Megteszi azt a cikkébe betett köztes címe: „Választás vagy remény nyugatról?”

Helyesen értsék, nem a Nyugattal van gondom. Csak úgy vélem, Magyarországról a magyarok döntenek. Ezt már leírtam néhányszor, sőt, nálam erre méltóbb emberek is, csak a jelek szerint nem volt elég.

Nem várnék sokat a magyar „demokratáktól”. De lesz egyszer egy pillanat, amikor képesek lesznek leírni a haza, a munka és a becsület kifejezéseket?

Nehéz elképzelni az elképzelhetetlent.

Meg akarja a csuda. Nincs miért.

Fotó: Lexicolatry

Máté T. Gyula - ]]>https://matete.pestisracok.hu/]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Heti lámpás (259) Életmód (1) Tereb (141) Tv fotel (65) Vetítő (30) Gazdaság (665) Mozaik (83) Autómánia (61) Gasztronómia (539) Mondom a magamét (6147) Alámerült atlantiszom (142) Emberi kapcsolatok (36) Irodalmi kávéház (513) Kultúra (6) Titkok és talányok (12) Szépségápolás (15) Flag gondolja (33) Egészség (50) Belföld (7) Sport (729) Jobbegyenes (2341) Történelem (15) Rejtőzködő magyarország (168) Mozi világ (440) Nagyvilág (1465) Politika (1581)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>