Ma 2021 november 28. Stefánia napja van. Holnap Taksony napja lesz.
A magyargyűlölő ismét akcióba lépett

A magyargyűlölő ismét akcióba lépett

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Sargentini etikai tisztogatást szeretne az Európai Néppártban.

Nem elegendő, hogy az Európai Néppárt (EPP) foglalkozik a Fidesz tagságának kérdésével, meg kell kezdenie végre az etikai nagytakarítást, és kérdőre kell vonnia Orbán Viktort, hogy milyen viszonyt kíván ápolni a pártcsaláddal és hogyan viszonyul az EPP által képviselt politikához - jelentette ki Judith Sargentini holland zöldpárti képviselő Brüsszelben újságíróknak.

A politikus elmondta: nem várható, hogy az Európai Néppárt kizárja soraiból a Fideszt szerdai politikai közgyűlésén.

Szerdán az Európai Néppárt (EPP) küldöttgyűlése dönt arról, hogy kizárja-e a soraiból a Fidesz-KDNP-t. Arról megoszlanak a vélemények, hogy a magyar kormánypártot várhatóan kizárja-e a soraiból a néppárt. Az biztos, hogy a kizárást kezdeményező pártok kisebbségben vannak az Európai Parlament néppárti frakcióján belül. Hozzávetőlegesen a képviselők 15%-a kezdeményezte a kormánypárt távozását. Az EPP nagyobb tagpártjai megosztottak a kérdésben, nyilvános álláspontjuk nem ismert.

Nem elég, amit Manfred Weber, az Európai Parlament néppárti frakciójának vezetője a Fidesz jobb útra térítése érdekében csinál. Webernek egyértelmű döntést kell hoznia, hogy merre kormányozza az EPP-t, hagyja-e annak jobbratolódását – közölte Judith Sargentini.

A képviselő elmondta: noha az Európai Unió Tanácsa nagy jelentőséget tulajdonít a demokrácia, a jogállamiság és az emberi jogok fenntartásának, nem teljesíti ígéreteit, ha nem tudja "behúzni a vészféket", hagyva így, hogy egy tagállam kormánya következmények nélkül sértse meg rendszerszinten az Európai Unió alapértékeit.

Orbánnak, noha tett gesztusokat, vissza kell térnie a demokrácia útjára. Ezért a nyilvánosság felhasználásával nyomást kell gyakorolni az uniós tanácsra és a tagállamokra – tette hozzá.

A politikus emlékeztetett arra, hogy fél évvel az általa jegyzett jelentés elfogadása után nem történt semmilyen lényegi intézkedés az ügyben.

A Soros-Sargentini-jelentés

2017 májusában az Európai Parlament illetékes bizottsága Judith Sargentini zöldpárti képviselőt kérte fel egy Magyarországról szóló jelentés elkészítésére. Ahogy az várható volt, egy súlyosan elfogult dokumentum született Magyarországról, mivel Sargentini Soros György szövetségese – derült ki a Soros-alapítvány által összeállított listából.

Sargentini végül 2018 októberében nyújtotta be jelentését az Európai Parlamentnek, majd a hónap közepén szavaztak is róla. Az Európai Parlament elfogadta a dokumentumot, amely számos valótlanságot, hazugságot állít Magyarországról és amelyet számos Soros Györgyhöz közel álló szervezet segített összeollózni. (Többek közt az Amnesty International, az atlatszo.hu, a 444.hu, a Transparency International stb.)

A jelentés elfogadásának következményeként az Általános Ügyek Tanácsában (GAC), az Európai Tanács egyik testületében megindították a 7. cikkely szerinti eljárást, amely során Magyarország különböző büntetéseket kaphat az EU-tól, például szavazati jogok felfüggesztését vagy pénzbüntetést. A magyar ellenzéki EP-képviselők végig asszisztáltak ehhez a gyalázathoz.

Bácski Balázs - ]]>ww.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Vetítő (30) Egészség (50) Tv fotel (65) Sport (729) Gasztronómia (539) Szépségápolás (15) Mozi világ (440) Történelem (14) Rejtőzködő magyarország (168) Mondom a magamét (5721) Emberi kapcsolatok (36) Irodalmi kávéház (507) Politika (1578) Titkok és talányok (12) Jobbegyenes (2159) Belföld (6) Tereb (138) Flag gondolja (33) Alámerült atlantiszom (142) Gazdaság (662) Mozaik (83) Nagyvilág (1463) Heti lámpás (255) Autómánia (61) Kultúra (6) Életmód (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>