Ma 2023 február 01. Ignác napja van. Holnap Karolina, Aida napja lesz.
A klímahisztiben szenvedő svéd kislány és az ő lábnyoma

A klímahisztiben szenvedő svéd kislány és az ő lábnyoma

Flag

Szöveg méret

2
Átlag: 2 (1 szavazat)
Nem is Grétáról szól ez a történet, hanem a hatalomról, ő csak egy kicsike bábocska.

Ha már klímakatasztrófától van szó, én tényleg mindenben benne lennék. Nyissunk egy új (közép)kort, járjunk újra szekérrel, lakjunk kőből épített viskókban, vagy barlangban, költözzünk ki az erdőbe, a természet lágy ölére. Legyen úgy, mint régen volt!

És most jön a sok DE!

Elmennék vadászni, de csak pestises disznót tudnék elejteni, azt meg nem vinném haza. Ha más vadat, akkor meg jönnének a (nem) középkori állatvédők, akik engem vadásznának le. Ha elküldeném, ezek után, az asszonyt és a gyerekeket, hogy talán gyűjtsenek valami ennivalót az erdőben, akkor egy hímsoviniszta ősember lennék, aki kihasználja feleségét, ráadásul munkára kényszerít gyerekeket.

Mivel a XXI. századi közép/őskorban élnék, lenne egy barlangom is, ahová este hazatérnék. Ott lenne fűtés (természetesen nem fából, mert azokat nem vágjuk ki, ugyebár?!), áram, és a legfontosabb: internet is. Végül is ez alap, nem?! Mindenkinek jár…

Az is érdekes, hogy ne együnk több marhahúst, inkább bogarat (az nem állat?), és ne szüljünk több gyereket, mert felnevelésüknek óriási az ökológiai lábnyoma, például ezért nem vállal több utódot a brit hercegi pár, Harry és Megan (azért erről megkérdezném a mohamedánokat is, mi erről a véleményük?!).

Végül, csak egy aprócska megjegyzés: a nézeteit az interneten terjesztő és ebből hatalmas hírnevet szerző Greta Thunberg miért nem feszegeti, hogy a Google-t és a Facebookot üzemeltető szerverparkoknak vajon mekkora az ökológiai lábnyoma?

Csókol benneteket: Eleméry T. Olivér

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozaik (83) Alámerült atlantiszom (142) Gazdaság (675) Sport (729) Vetítő (30) Nagyvilág (1305) Belföld (8) Rejtőzködő magyarország (168) Jobbegyenes (2536) Életmód (1) Titkok és talányok (12) Tereb (142) Flag gondolja (33) Egészség (50) Szépségápolás (15) Heti lámpás (260) Történelem (15) Irodalmi kávéház (516) Gasztronómia (539) Kultúra (6) Politika (1581) Tv fotel (65) Mondom a magamét (6587) Emberi kapcsolatok (36) Autómánia (61) Mozi világ (440)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>