Ma 2023 szeptember 23. Tekla napja van. Holnap Gellért, Mercédesz napja lesz.
A helység baloldali kalapácsai

A helység baloldali kalapácsai

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

„Szeretnek az istenek engem, rémítő módra szeretnek”

(A mottó, és cikkben található idézetek Petőfi Sándor: A helység kalapácsa című vígeposzából származnak.)

Meleg van, ami a baloldali politikusra láthatóan nincs különösebben jó hatással. Tüttő Katát, a „szemérmetes” főpolgármester-helyettest például a nagy meleg annyira merésszé tette, hogy rögtön egy lovat is beszerzett a fürdőruhája mellé, és még a tengerbe is be- és kilovagolt. Azonnal ki is jelenthetjük, hogy pályát tévesztett, mivel reklámmodellként vagy zsokéként egészen biztos sikeresebb lenne, mint városvezetőként. Utóbbi teljesítményét a felvétel végén látható mutatvány hűen szimbolizálja.

Miközben Tüttő Kata a habokban hűsöl, a szivárványkoalíció több kiérdemesült prominensére láthatóan zsibbasztó hatással van a nyári meleg. Gyurcsány Ferencre is, aki talán attól lett kissé nyúzott, hogy nem tud sokáig aludni a nagy hőségben, ám élünk a gyanúperrel, hogy arcát esetleg „a borital festette hasonlóvá a reggeli pírhoz”. Legalábbis erre enged következtetni, hogy a DK-elnök nemrég egy kirakatba dőlt, egy másik alkalommal pedig az utolsó pillanatban ragadott meg egy oszlopot az egyensúlya megőrzéséhez. Mindenesetre a két incidens között büszkén fotózkodott egy jobbikos neonácival, és kikérte magának, hogy ezt a jobb érzésű emberek szóvá tették.

Jakab Péter – aki tavaly „már negyvenedikszer érte meg a krumplikapálást” – felnőtt elfoglaltságot a kánikulában sem talált magának, így inkább a szokásosnál is több parizert rak toronyba. Ha ebben megzavarja mondjuk az éppen építkező szomszédja, akkor legfeljebb leüvölti az ott dolgozó melós fejét. Képzelhetjük milyen dühös lesz, ha még a párizsi is megromlik a nagy melegben.

A „méltóságos termetű”, ám a városvezetésre teljesen alkalmatlan Karácsony Gergely pedig túl sokat kerékpározhatott a napon fejvédő nélkül, hogy egy minapi Facebook posztjában már a kormányváltásra is „késznek, és képesnek” érezte magát. Akut napszúrásának másik tünete lehetett, amikor a múltkoriban arra a kérdésre, hogy miért késett egy fertályóránál is többet a saját sajtótájékoztatójáról, fél percig csak „komoran nézett a híg levegő egy pontjára”. – Busszal jöttem – végül „ilyféle szavakkal terhelte meg a levegőnek könnyű szekerét”. Közben tanult kollégáival nagy reményekkel tervezgeti az újabb méhlegelőt, „környékezve a csalántól, s a növények több ily ritka nemétől”.

Az is feltételezhető, hogy Fekete-Győr Andrásnak a kánikula segített kifőznie „feje bográcsában” azt a gondolatot, hogy kormányra kerülve rászabadítaná az érzékenyítő transzvesztitákat az óvodásokra. Onnan látni, hogy Cseh Katalinnál is okozott némi zavart a toronyban a hőhullám, hogy az „amazontermészetü” kisasszony szerint smafu a családjához köthető cégek által felvett 4,8 milliárd forintnyi uniós támogatás. A zsibbasztó ötletekben egyébként is jeleskedő Momentum a nagy hőségben talán egy újabb adókulcsot is odabiggyeszt a készülő kormányprogramjába.

Márki-Zay Péterre nem igazán tudni, hogy hat a meleg, ám a szokatlanul paprikás hangulatú videóiból következtetve lehet, hogy ingerülten leporolta a militáns nevelési elveit, és már csak miheztartás végett is lekevert néhány pofont a gyermekeinek. A mostanában enervált formát mutató Hadházy Ákost feltehetően a kánikula sem energizálta, így valószínűleg egy újabb lukra futáson dolgozik a balatonhenyei kastélylátó fiaskója után. Kunhalmi Ágnes viszont a megszokottnál kevesebb kiskutyás képet posztol, és a Facebook-bejegyzéseiből elhíresült Kunhalmobilon is – ahogy a szocialista kartársnő a saját járgányát becézgeti – ritkábban rója a köröket, pedig éppen a vakációs szezonban lehetne kedvezőbb e könnyű tartalmak recepciója.

Borítókép: Facebook

Kárpáti András (MWH)

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Vetítő (30) Szépségápolás (15) Nézőpont (1) Történelem (16) Mozaik (83) Sport (729) Tereb (145) Kultúra (6) Gazdaság (689) Autómánia (61) Mondom a magamét (7091) Alámerült atlantiszom (142) Belföld (10) Politika (1581) Irodalmi kávéház (529) Nagyvilág (1309) Egészség (50) Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Tv fotel (65) Titkok és talányok (12) Heti lámpás (276) Jobbegyenes (2680) Mozi világ (440) Életmód (1) Flag gondolja (34) Rejtőzködő magyarország (168)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>