Ma 2023 március 27. Hajnalka napja van. Holnap Gedeon, Johanna napja lesz.
A Gyurcsány-Dobrev kettőst raportra várják a választók

A Gyurcsány-Dobrev kettőst raportra várják a választók

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Itt az újabb cirkusz. - Olvassák el!

A Gyurcsányhoz közel álló Nyugati Fény gázdájához méltóan imádja a szélsőségeket és a hazugságokat. Most azzal kéjeleg az olvasók előtt, hogy kiabáló címmel teszi közhírré az általa álmodott valóságot.

Azt kiabálja, hogy „Szorul a hurok: Raportra hívták Varga Juditot az Európai Parlamentbe”. Természetesen sem a hurok nem szorul, és a raportra hívás sem igaz.

Az Európai Parlamentnek ugyanis egyszerűen nincs joga a tagállamok minisztereit berendelni, főleg nem raportra hívni. A raport kifejezést katonai kihallgatásra szokták alkalmazni, civil értelemben leginkább jelentéstevést értenek alatta. Ebben a helyzetben ugyanakkor egyikről sem lehet szó.

A pontos leírás az, hogy november 18-án ismét napirenden lesz a magyarországi jogállamiság helyzete az uniós tagállamok Európa-ügyi minisztereinek tanácsában, ami ugye már a könyökünkön jön ki. Az úgynevezett hetes cikkelyes eljárás keretében ezúttal meghallgatás lesz, amelyen a kormány részéről várhatóan Varga Judit igazságügyi miniszter vesz részt.

Tudjuk, az uniós képviselő-testület szeptemberben elfogadta a négy évvel ezelőtti Sargentini-jelentés felfrissített változatát. A Sargentini-féle dokumentum felrótta például az igazságszolgáltatás függetlenségének hiányát és a médiaszabadságot vagy éppen a korrupciót. Az uniós képviselő-testület idén szeptemberben pedig megállapította, hogy ez elmúlt időszakban a helyzet tovább romlott, a demokratikus berendezkedést felváltotta a választási önkényuralom hibrid formája, azaz a nem teljes értékű demokrácia.

Mindez természetesen fából vaskarika, másképpen: lovaglás a szavakon. Magyarország minden felvetésre pontos jogi válaszokat adott, csakhogy az Európai Parlament politikai-ideológiai alapon támad, így azt fogad el helyesnek, amit ő jónak tart. Igazi bolsi, liberális tempó.

Jó példa rá, hogy három napig Magyarországon járt az Európai Parlament kulturális bizottságának delegációja, hogy a magyarországi kulturális, oktatási és médiapolitikáról gyűjtsenek információkat. Hogy mennyire lehet hiteles a látogatásról készülő jelentés, azt jól mutatja, hogy a megbeszélésekre az a FreeSZFE-vel vagy a CEU-val ellentétben az Színház- és Filmművészeti Egyetem képviselőit nem hívták meg. Azaz nem a valóságra voltak ez esetben sem kíváncsiak, hanem azt a prekoncepciót igyekeztek egy helyszíni látogatással igazolni, amivel útra bocsájtották őket.

Hogy kik? Ezt nem nehéz kitalálni egy olyan baloldali többségű parlamentben, ahol a hazájukkal szemben rendszeresen fellépő Dobrev Kálárának, Ujhelyi Istvánnak, Donáth Annának vagy Cseh Katalinnak kiemelt szerepet biztosítanak. Csak azért, mert a magyarok négyszer egymás után elsöprő többséggel választották meg Orbán Viktort, ami a demokrácia csúcsa, nem pedig hibrid demokrácia.

Az Európai Parlament állásfoglalásainak egyébként sincs jelentősége az Unió gyakorlata szempontjából, azt ugyanis az Európai Tanács, az állam- és kormányfők testületének döntései határozzák meg, amelynek Orbán Viktor oszlopos tagja.

Az újabb cirkusz csupán arra jó, hogy ismét hangulatot lehessen kelteni Magyarország, a magyar kormány ellen.

Ha valaki körül tehát szorul a hurok, akkor az éppen a magyar baloldal, amelynek támogatói egyre fogynak. A legfrissebb közvélemény-kutatások alapján ott tartunk, hogy a baloldali összefogás pártjai közül többen a lét és nem lét határán egyensúlyoznak. Az MSZP, az LMP, a Párbeszéd és a Jobbik – jelenlegi állás szerint – be se kerülne a parlamentbe.

Ha valakinek raportra kellene tehát mennie a választók elé, az Gyurcsány-Dobrev kettős, akik április óta hagyták így lezülleni a táborukat.

Horváth K. József - ]]>www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Jobbegyenes (2575) Egészség (50) Tereb (142) Flag gondolja (33) Vetítő (30) Gasztronómia (539) Titkok és talányok (12) Emberi kapcsolatok (36) Autómánia (61) Tv fotel (65) Irodalmi kávéház (518) Mozi világ (440) Mondom a magamét (6702) Gazdaság (676) Életmód (1) Belföld (8) Sport (729) Kultúra (6) Mozaik (83) Heti lámpás (261) Rejtőzködő magyarország (168) Nagyvilág (1306) Politika (1581) Történelem (15) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>