Ma 2024 július 25. Kristóf, Jakab napja van. Holnap Anna, Anikó napja lesz.
A brüsszeli korrupció Ujhelyinek smafu

A brüsszeli korrupció Ujhelyinek smafu

Flag

Szöveg méret

1
Átlag: 1 (1 szavazat)

Ujhelyi a gyurcsányista baloldal frontembere. A magyarok remélik, hogy már nem sokáig.

Annál szebb karácsonyi ajándékot nem is kaphatott volna Magyarország, mint hogy a kormánynak sikerült megállapodnia az uniós pénzekről. A hír hallatán Ujhelyi Istvánnak valószínűleg meg is akadhatott a falat a torkán, mert ő az utolsó pillanatig teljesítette a jó hazaárulókhoz illő kötelességét: a nemzeti ügy üdvözlése helyett Orbán Viktort próbálta mocskolni a hazugságokban való dagonyázással.

Lehet, hogy neki nem szóltak, hogy Pisti, elment a hajó, megvan az egyezség, a magyarok szava, élén a miniszterelnökkel többet ér az Európai Bizottságban, mint a Gulyás Gergely által ország-világ előtt hazaárulóknak nevezett magyar gyurcsányista EP-képviselőknek, akik havi nettó hatmillió forintért évek óta küzdenek Brüsszelben a saját hazájuk ellen. A megállapodással voltaképpen maga az unió ismerte el, hogy azok az aljas vádak, amelyekkel a jogállamiság hiányának mantrázásával Orbánnal és a kormánnyal szemben korrupciót emlegettek, megalapozatlanok. Mindezek csak arra voltak jók, hogy olyan kiszolgáltatott pénzügyi helyzetbe próbálják kényszeríteni hazánkat, hogy adja be a derekát a migráció, a genderideológia szabad terjesztése és a szankciós politika támogatása érdekében. Ez azonban nem sikerült.

Sőt a sors mint a legnagyobb nagy rendező, igazi korrupciós botrányt tálalt föl a közvélemény számára Eva Kaili, az Európai Parlament volt alelnöke főszereplésével, amelynek érintettje hatvan európai parlamenti politikus is. Az ügy kapcsán a köpönyegforgatás művészeinek vezéréről, a korábban a korrupció ellen harcoló bizottság vezetőjéről most derült ki, hogy ő is a letartóztatottak között van. Mi több, Guy Verhofstadt neve is felbukkant az ügyben, ám gyanúba egyelőre még csak a munkatársai kerültek. A Magyarországot többször keményen és szintén alaptalanul bíráló Verhofstadttal kapcsolatban legutóbb arról szóltak a hírek, hogy közpénzből újíttatta fel vízparti műemlék házát. A több mint 327 ezer eurónyi – mintegy 135 millió forint – támogatást a flamand kormánytól, Kelet-Flandria tartománytól és Gent városától vette fel. Mi ez, kérem tisztelettel, ha nem maga a korrupció? Miközben legutóbb ez az ember dobta be a közösbe „ragyogó ötletét” a magyar érdekekért következetesen küzdő Orbán-kormány ellen, amikor kijelentette, hazánktól egy vétó után tartsanak vissza 5,8 milliárd eurót, két vétó után 11,6 milliárdot, három után 23,2 milliárd eurót. Mondja ezt úgy, mintha ő volna Jusztícia, az igazság és az erkölcs istennője. Közben látjuk, hogy a Fogtündérként is emlegetett volt belga miniszterelnök tisztessége ezer sebből vérzik. Mint ahogy az is valószínűsíthető, hogy a jelenleg Eva Kaili, az Európai Parlament volt alelnök nevéhez kötődő korrupciós botrány valószínűleg csak a jéghegy csúcsát jelenti.

Nem véletlenül mondta Orbán Viktor: „Mindenki tudta, hogy Brüsszel tele van korrupciós ügyekkel, de most már olyan szintet ért el a dolog, hogy a rendőröknek is intézkedniük kellett. A korrupciós botrány megrengette az európai intézményeket, folyamatosak a házkutatások, eurómilliókat foglalnak le a rendőrök, és mindenki azt találgatja, mely brüsszeli politikusok lehetnek még érintettek. Sokak szerint a szálak a legmagasabb szintekig is elvezethetnek. Ideje, hogy lecsapoljuk a mocsarat itt, Brüsszelben.”

És ezek után jön Ujhelyi, és azt képes közzétenni Facebookján, hogy „Orbán úgy beszélt mocsárról meg lecsapolásról, hogy szügyig cuppogott a hazugságok dagonyájában”.

Az Európai Parlamentben, ott, ahol ő is a napi munkáját végzi, akkora botrány robbant ki, amelyet még nem látott Európa, és Ujhelyi Istvánnak ez nem számít. Mintha meg se történt volna. Tovább mantrázza azokat a szörnyűségeket, amelyet megbízói, a dollárokat gurítók elvárnak tőle. Legalább annyi jóérzés szorult volna bele, hogy ilyenkor csöndben marad.

Nem lehet nem ideidézni Szolzsenyicin kommunistákkal kapcsolatos, örök érvényű megállapításainak egy részletét: „A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem kommunista ember számára.”

Ujhelyi a gyurcsányista baloldal frontembere. A magyarok remélik, hogy már nem sokáig.

Horváth K. József

A szerző szerkesztő

]]>www.magyarhirlap.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Irodalmi kávéház (537) Nézőpont (1) Autómánia (61) Gazdaság (713) Emberi kapcsolatok (36) Történelem (18) Belföld (11) Nagyvilág (1310) Alámerült atlantiszom (142) Rejtőzködő magyarország (168) Szépségápolás (15) Sport (729) Tereb (146) Heti lámpás (322) Mozi világ (440) Gasztronómia (539) Kultúra (9) Vetítő (30) Tv fotel (65) Flag gondolja (36) Életmód (1) Titkok és talányok (12) Egészség (50) Jobbegyenes (2825) Politika (1582) Mozaik (83) Mondom a magamét (7731)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>