Ma 2024 április 28. Valéria napja van. Holnap Péter napja lesz.
1956-ról - Álarccal és álarc nélkül

1956-ról - Álarccal és álarc nélkül

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
A szemünk előtt folyik a történelem átírása.

Van az RTL-Klub tévéjében mostanában egy népszerű műsor: Álarcos énekes, ahol mulatságos álarcok mögött fel kell ismerni a valódi személyt. Ám a performansz divatja átment a politikába is. Egyeseknek október 23-a nem gyász, nem tisztelgő emlékezés, hanem ünnep, az eltiport forradalom ünnepe – csak álarcot vesznek, mert ez alkalom lehet kisstílű érdekharcaikhoz – például a Szín- és Filmművészeti Egyetem sok millió forintokat eljátszadozó nihilista, ballib vezetőinek hatalomban tartásához. Álarcos emlékezés – „emlékeznek”, sőt tüntetést szerveznek a pufajkások, kommu-nisták, besúgók elvtársainak szellemi örökösei – azokéi, akik fegyvert fogtak a forradalmárokra.

Meggyalázzák gyászunkat. De az álarc olykor lehull, pl. amikor 2006-ban az 50-dik évfordulón ránk rontottak, ránk lövettek – igaz, „csak” gumilövedékkel – a rendőrséggel, s ki tudja, kikkel?! Ismét vér folyt, ismét elvittek embereket börtönbe, ismét vertek, megaláztak, ítéleteket hoztak. Halált nem osztottak – a halálbüntetést eltörölte Magyarország. Akkor „csak” nyomorékká tettek embereket. Az 1956-ot túlélőknek, a mártírhalált halt hozzátartozóknak pedig el kell viselniük, hogy hóhéraik eszmei utódai a mai napig közöttünk élnek, s miközben miránk mondják, hogy diktatúra, élőláncban tüntetnek piti  játszmáikban. 1956 ürügyén!

Ki is a diktátor? Eljött 1989, s jött az új nemzedék. A fiatalok bátor fellépése Orbán Viktor vezetésével. Hányan mondták akkor, Nagy Imre temetésén elmondott híres beszédére, hogy ez a szakállas fiatalember a tűzzel játszik. Pedig csak kimondta azt, amit mások nem mertek: szabad országot akarunk, idegen katonák nélküli szabad Magyarországot!

Éppen őt, a mai miniszterelnök Orbán Viktort állítja be az ellenzékiek egy csoportja úgy, mintha diktátor volna? Szobrot is faragtak róla hungarocellből, s a szobrot ledöntötték, fejét levágták, testét szétszabdalták. Ezt azok vezényelték, akik fennen hirdetik, hogy a másságot is tisztelni kell, és követelik a szólásszabadságot, ami szerintük nincs. A párhuzam nyilvánvaló: a mai szobordöntők megpróbálták az egész jelenetet úgy megrendezni, hogy a sokak által régi filmekből ismerős Sztálin-szobor ledöntésére emlékeztessen.

Felmerül a kérdés, hogy ha tényleg diktatúrában élnénk, akkor mi történne az efféle „szobrászokkal”.

A szemünk előtt folyik a történelem átírása. Az 1956-os forradalom valódi  lényegét negligálják, mert az emberek egy része lusta jólétében nem foglalkozik ilyen „romantikus” dolgokkal. Így lehet a mai kormánypolitikát bíráló „nagyívű” értelmiségi dolgozatban azzal vádaskodni, hogy hátat fordít Európának, holott 1956-ban Európáért is küzdöttünk, és az Orbán kormány is az igaz Európáért harcol!  Miközben a belső és külső ellenzék/ellenség újabb és újabb próbatételek elé állítja nemzetünket, ne feledkezzünk meg erről! Bízunk benne, hogy fiataljaink többsége velünk van!

Patakfalvy Katalin
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Heti lámpás (312) Emberi kapcsolatok (36) Történelem (18) Vetítő (30) Tereb (146) Irodalmi kávéház (537) Mozaik (83) Titkok és talányok (12) Egészség (50) Mozi világ (440) Belföld (11) Tv fotel (65) Sport (729) Mondom a magamét (7565) Nagyvilág (1310) Gasztronómia (539) Jobbegyenes (2793) Politika (1582) Alámerült atlantiszom (142) Gazdaság (706) Életmód (1) Szépségápolás (15) Nézőpont (1) Flag gondolja (36) Autómánia (61) Kultúra (7) Rejtőzködő magyarország (168)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>