Ma 2021 május 16. Mózes, Botond napja van. Holnap Paszkál napja lesz.
873af7ee854fec63b62efb317b0f6e97.jpg

Bayer Zsolt:Trafik

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Nem tetszik, amit trafikügyben látok. Nem tetszik, mert egyes esetekben felrémlenek az események mögött a szocialisták. Egyszerűbben és érthetőbben mondom, hogy Török Zsolt is megértse: olyan néhány esetben a trafikpályázatok elbírálása, mintha a szocialisták csinálták volna.

És mi nem engedhetjük meg magunknak, hogy akár nyomokban is emlékeztessünk a szocialistákra. Az egysze­rűen nem fér bele. És azt gondolom, hogy nehezen magyarázható, ha polgármesterek nyerik el a helyi trafikok üzemeltetésének koncessziós jogát, vagy ha egészen nyilvánvaló és egyértelmű, hogy családtagok nyertek „véletlenül”. Nehezen magyarázható, ezért nem is kell magyarázni. Minimum szégyellni kell.

S mindez természetesen nem vonatkozik minden polgármesterre és minden családtagra. Ha egy eldugott falucska polgármestere megnyert egy trafikot, nos, abban nem látok semmi kivetnivalót. De abban igen, ha egy frekventált település első embere vagy rokonsága nyert el több koncessziót. Az védhetetlen – vagy minimum ki kell derüljön, hogy más nem is pályázott, vagy minden más pályázat értékelhetetlen vagy szabálytalan volt. Az megint más eset.

Nos, mindezek leszögezése után azt is rögzítsük, éspedig határozottan, hogy amit az ellenzék művel trafikügyben, az egész egyszerűen elképesztő. Elképesztően aljas és undorító – és ez a kormányzó pártok és a kormány szerencséje. Hogy világos legyen ez is, és hogy Török Zsolt is megértse.
A Népszava tegnap közölt egy összeállítást a „legnagyobb mutyikról”, ebből idézek most néhányat:

„Bácsalmás: Trafikot szerzett Zsigó Róbert Fidesz-szóvivő barátjának anyja, aki a békemenet egyik fő szervezője volt.

Bóly: Trafikot szerzett Tábori Gábor Fidesz-tag, állítólag már feb­ruárban közölte a helyi kereskedőkkel, hogy a község két koncessziójából egyet ő fog megszerezni.

Gyöngyös: Négy trafikot szerzett a Franciaországban élő Doros Ákos, Horváth László fideszes országgyűlési képviselő kabinetfőnökének testvére.

Isaszeg: (…) két trafikot szerzett a helyi CBA-üzemeltető

Sopron, Kapuvár: Trafikot szerzett a 23 éves Nyerges Kornél, a kapuvári Fidelitas egyik tagja.”

A polgármester barátjának anyja nem nyerhet trafikot? Vagy egy Fidesz- vagy Fidelitas-tag? Amúgy honnan tudja a Népszava, hogy nevezettek tagjai a pártnak? És a párttagság kizáró ok bármiből is? Esetleg nem szerezhet koncessziót a helyi CBA üzemeltetője, miközben elég életszerű, hogy adott településen éppen a CBA-ban legyen trafik? Esetleg az a tény, hogy valaki 23 éves, kizáró oknak minősül?

Ebből a Népszava-összeállításból derül ki, hogy kik ezek a szocialisták, kicsodákból áll a sajtójuk, és hogy mit művelnek.

Emlékeznek még a nagy „földmutyikra”? Emlékeznek még, hogy országos hírnévre tett szert egy „műkörmös”, aki elrettentő példaként lett bemutatva azt illusztrálandó, micsoda rettenetes dolgokat művel a kormány, hiszen még egy műkörmös is földbérlethez juthat. Hölgyeim és uraim, az a műkörmös egy aranykalászos gazda volt, aki a szocialista rezsim idején nem jutott földhöz, munkához, és nem segélyért ácsingózott a városháza előtt, hanem kitanulta a műkörmös szakmát, és abból élt. Aztán, amikor a Fidesz-kormány ezt lehetővé tette, pályázott és nyert. S legjobb tudomásom szerint az őt ért ocsmány és méltánytalan támadások hatására visszaadta földbérletét. Az összes rohadék baloldali politikus és az összes rohadék baloldali újságíró, aki gúnnyal, cinikusan, negatív összefüggésben kimondta és leírta a „műkörmös” fogalmat a földbérletek kapcsán, menjen oda a nevezett polgár portája elé, és térden állva kérjen tőle bocsánatot. És már most látszik, ugyanez lesz a helyzet a nagy „trafikmutyi” sok-sok megnevezett és kipécézett „bűnösével” is.

S a baloldal és az ő sajtója teszi mindezt a Laborc–Portik-üggyel a háta mögött. S már az a rendőrtiszt is megvan, aki leállíttatta annak idején a Kósa Lajos elleni lejárató kampány ügyében indult nyomozást. Börtönben ül. Mert nyakig benne van a Vizoviczki-ügyben.

Összeáll minden erről az egész maffiáról. Ezek életeket, hazát, jövőt raboltak el, tettek tönkre. Ezeket tényleg ki kell iktatni a politikából és az ország ügyeinek intézéséből, de örökre. És éppen ezért nem engedhetjük meg magunknak a trafikügyeket. Nem éri meg. Nem fér bele. Világos?

magyarhirlap.hu - Bayer Zsolt

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Emberi kapcsolatok (36) Szépségápolás (15) Heti lámpás (255) Vetítő (30) Belföld (6) Gasztronómia (539) Irodalmi kávéház (504) Nagyvilág (1455) Mondom a magamét (5295) Jobbegyenes (2027) Történelem (14) Mozi világ (440) Sport (729) Tereb (138) Tv fotel (65) Kultúra (6) Politika (1578) Alámerült atlantiszom (142) Gazdaság (657) Autómánia (61) Életmód (1) Flag gondolja (33) Egészség (50) Mozaik (83) Titkok és talányok (12) Rejtőzködő magyarország (168)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>