Ma 2024 május 21. Konstantin napja van. Holnap Júlia, Rita napja lesz.
bdb11b79d6dfb09d67825a8a568a23af.jpg

Bayer Zsolt - Európa?_

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Érdemes elolvasni a Heti Válasz Martens-interjúját és az összeállítást a kormány és a Fidesz elleni európai támadások hátteréről. És érdemes elolvasni az új szenzációt, a minap közzétett jegyzőkönyvet Laborc bizottsági meghallgatásáról. Hogy a kettő nem függ össze? Jaj, dehogynem!

Martens egyértelműen leszögezi: „Minden híradás a Fidesz lehetséges kizárásáról hamis. A tagsággal kapcsolatos döntések a Néppárt és nem európai parlamenti frakciója hatáskörébe tartoznak. Ezért a képviselőcsoport tagjai nem is tárgyalhattak a Fidesz eltávolításáról.” Ezt közli olvasóival Martens, a Néppárt elnöke. Ehhez képest éppen két hete csámcsog azon a honi sajtó, hogy a Fideszt kizárják a Néppártból, ezen a szemenszedett hazugságon rágódik a Népszava, a Népszabadság és a Klubrádió összes hájfejűje.

S hogy kik állnak a Fidesz kizárásának hazugsága és a kormány elleni támadások mögött? Először is itt van Viviane Reding. A biztos asszony a Fidesz, a kormány és az ország elleni irracionális és ostoba gyűlölet megtestesítője. Hazudozik, félreinformál és gátlástalan.

Persze nem csak velünk, ugyanilyen volt Sarkozyvel és Franciaországgal szemben is. Viviane Reding kinézte magának Barroso posztját, ezért a szocialisták és a teljesen idióta európai liberálisok kegyeit keresi. Gátlástalansága és ostoba hazudozásai mögött tehát egyszerű érdek húzódik meg. Reding „európaisága”, „liberalizmusa”, „szabadságszeretete” a saját érdekeiig, a saját pénztárcájáig ér. És ezért odáig is képes elmenni, hogy a két magyar kisgyerek halálát okozó gázoló ügyében is vérlázító módon merészel megnyilvánulni, és a bűnöst mentegeti. Reding nem szalonképes.

Netán Reding jobbkeze, Selmayr úr? Vagy maga Elmar Brok, aki 1980 óta parlamenti képviselő? Tényleg nem számít, hogy ezek ketten véletlenül Bertelsmann-alkalmazottak? Tényleg nem számít, hogy ez a német médiamamut birtokolja az RTL Klubot is, és például a kormány azon intézkedése, amely szerint a kereskedelmi csatornákon nem lehet majd politikai hirdetést feladni, százmilliós bevételektől fosztja meg nevezett csatornát? Nos, tessék csak ezen is elgondolkodni! Különösen annak tükrében, amit az RTL Klub közölt cáfolatként. Ugyanis ők azt mondták, szó sem lehet ilyesmiről, hiszen az elmúlt kampányban is csak a Fidesz és az MSZP hirdetett náluk, és mindössze 150 millió forintért. Tényleg? Nos, akkor további kérdések merülnek fel. Úgymint 1.: Ha csak a Fidesz és az MSZP hirdetett az elmúlt kampányban is, akkor mire fel ez a hisztéria az egész ügy körül? Hiszen a kormány éppen azzal indokolta – helyesen! – a döntését, hogy ezzel az intézkedéssel a kis pártok esélyei nőnek, hiszen a kereskedelmi tévék reklámtarifáit úgyis csak a nagyok képesek megfizetni. Lám-lám, ezt igazolja a gyakorlat is! Akkor miért üvöltöznek odaát Európában a Redingek, Brokok meg Selmayrok? 2.: A 150 millió forintocska apróság? Tényleg? Nem lehet, hogy azért mégis lehajolnának érte nevezett hölgyek és urak, akiknek minden liberalizmusa és tisztessége a pénztárcájukig ér? Amúgy ne felejtsük el, hogy a Fidesz kizárásáról szóló hazugságkampány mögött éppen nevezett Selmayr, vagyis Reding áll. És ez a tény mégis csak elgondolkodtató. Elgondolkodtak rajta mások is. Például az European Voice friss száma, amely címlapján hozza a hírt: „Viviane Reding alapjogi, igazságügyi és állampolgárságért felelős uniós biztos a jelenlegi magyar kormánnyal szemben tanúsított »agresszív« hozzáállása miatt vitába keveredett az Európai Néppárttal, amelynek maga is tagja.” Továbbá: a European Voice írása szerint az incidens megerősítette „némelyek aggodalmát a bizottságban”, miszerint Reding elferdíti vagy legalábbis nem megfelelően tükrözi a biztosi kollégiumon belül Magyarországról kialakult „véleményegyensúlyt”. Igen, Reding „elferdíti” a dolgokat, magyarul hazudozik. Redingéknek egyetlen szavuk sem volt ahhoz, ami 2006 őszén történt Magyarországon. Ugyanígy maradt szó nélkül az az egészen elképesztő gyakorlat, amely szerint megfosztják állampolgárságuktól azokat a szlovákiai lakosokat, akik felveszik egy másik ország állampolgárságát. S ezt a törvénytelenséget, embertelenséget, gazemberséget, ami még a szlovák alkotmánynak is ellentmond, teljes csöndben asszisztálja végig Reding és bandája. Ez nem üti meg az európai érzékenységet, csak az, hogy lehet-e hirdetni az RTL Klubon vagy nem.

Szó nélkül maradt Gyurcsány és Almunia pénzügyi biztos mutyija, a „trükkök százai”, szó nélkül maradt a szocialisták alatti költségvetési hiány, csak most szemétkednek Európa urai velünk, amikor harmadik éve tartjuk a három százalék alatti hiányt, most merészelik kijelenteni, hogy az nem számít, mert majd politikai döntést fognak hozni.

Hozzatok politikai döntést. Már nem számít. Úgyis vége az egésznek. Már csak az időt húzzátok. S közben olyanná váltok éppen, mint Laborc Sándor a parlamenti meghallgatásán. Összevissza, gátlástalanul hazudozik ez az ember, mert nem tudja, hogy a másik fél kezében ott van a felvett hanganyag. Egyszerűen mellbevágó elolvasni így együtt a két dokumentumot.

És itt értek ti össze, európai farizeusok, képmutatók, zsebeiteket féltő semmi emberek a mi hazai gazembereinkkel. Kölcsönösen feltételezitek egymást, mert ti értitek egymást, és azonosak a szándékaitok. Viszont Euró­pa ott van, ott kezdődik, ahol ti nem vagytok, ahol ti véget értek, az undorító hatalmatokkal együtt. Európa az RTL Klub reklámbevételei mögött tárul elénk. A nemzetközi cégek és a bankok embert nyomorító, politikát csináló, hazug és beteg és korrupt világa alatt fél és reszket Európa. És ahhoz tinektek nincs semmi közötök. Nektek önmagatokkal meg a pénztárcátokkal van dolgotok. Világos ez, Viviane Reding?

Bayer Zsolt - magyarhirlap.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Flag gondolja (36) Történelem (18) Emberi kapcsolatok (36) Egészség (50) Kultúra (9) Rejtőzködő magyarország (168) Mozaik (83) Mozi világ (440) Tv fotel (65) Mondom a magamét (7612) Gazdaság (710) Jobbegyenes (2805) Titkok és talányok (12) Nézőpont (1) Irodalmi kávéház (537) Nagyvilág (1310) Belföld (11) Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1) Szépségápolás (15) Vetítő (30) Politika (1582) Heti lámpás (313) Gasztronómia (539) Autómánia (61) Sport (729) Tereb (146)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>