Ma 2024 július 21. Dániel, Daniella napja van. Holnap Magdolna napja lesz.
lead-cropped-0.jpg

Bayer Zsolt: Vörös csillag

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Ezért kell nekimenni a Heineken vörös csillagának.

Odafönt, a butugicsagi haláltáborban is vörös csillag alatt haltak az emberek. Odafönt, a butugicsagi haláltáborban nincsen mementó, és nincsenek nevek. Mit sem tud a világ a butugicsagi haláltáborról, és azért nem tud róla semmit, mert odafönt Butugicsagban vörös csillag alatt haltak az emberek. Akiknek a sírján most egy gyalulatlan fakereszt áll, és a keresztre egy konzervdoboz teteje van rászegezve. A konzervdoboz tetejére pedig szöggel van ráütve az azonosítási számuk. Mert nincsen nevük.

Elvinném oda, a butugicsagi haláltáborba, a Kolimához, az összes európai kommunistát. Akik büszkén vallják az eszmét, és hordják az eszme szimbólumait. Elvinném őket oda, fel a hegyre, ahol folyton fúj a szél, oda, ahol a hegy lábánál ólombánya volt, a tetején pedig uránbánya, és ott kellett dolgozni, halálig. Mínusz ötven fokban, üres levesen, szadista kápók ütései alatt. Vízzel leöntve, fagyba kitéve elpusztulni.

Nyáron meztelenre vetkőztetve, cölöphöz kikötve kínhalált halni a „komarki” alatt. Komar oroszul szúnyog. A komarki az a büntetés volt, amikor a cölöphöz kikötözött szerencsétlent szúnyogok milliárdjai csíptek halálra – olykor napokig tartó, leírhatatlan szenvedés után állt csak be a halál.
Álljon ide elém, aki ki meri jelenteni, hogy ez jobb, emberségesebb, mint az auschwitzi gáz…

Én álltam ott, fent a hegyen, a Kolima mentén, és láttam a haláltábort. Láttam a kereszteket, láttam a konzervdoboztetőket, láttam a barakkokat. Ezért vinném oda az európai kommunistákat. Az olasz kommunista párt tagjait, a francia kommunista párt tagjait, azokat a spanyol idiótákat, akik magukat szélsőbalosoknak hívják és éppen most törték össze a madridi ’56-os emléktáblát.

Vinném Vajnai Attilát, aki perre ment, hogy hordhassa a vörös csillagot, és vinném vele együtt fel a hegyre a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságának összes kretén bíráját. Álljanak meg egy pillanatra ők is odafönt a hegyen, és tűzzék a mellükre a vörös csillagot, ha van pofájuk hozzá.

Mondják, ők mondják, az európai kommunisták, meg a társutas ’68-as „értelmiségiek”, a normális élet, a való világ, az ép erkölcsi érzék és a józan ész megbecstelenítői, a szabadságból elmebajt fabrikálók, ők mondják, hogy nem lehet összehasonlítani a kommunizmust és a nácizmust. Aki összehasonlítja, gondolatbűnt követ el, és kijár neki a modern kori „komarki”, ki kell kötözni a sajtó vérszívói elé, hogy azok végezzenek vele. Nem lehet összehasonlítani a XX. század két beteg szörnyszülöttét, hiszen a kommunizmus „szép eszme”, a kommunisták „jót akartak”, csak hát…

Most tisztázzuk: az az eszme, amely szerint a társadalmi haladás érdekében ki kell irtani egy társadalmi osztályt, az az eszme nem lehet szép, az abban hívők nem akarhatnak jót. És mondjuk ki ezerszer, újra és újra: teljesen mindegy, hogy osztályalapon vagy faji alapon kezdenek el irtani, embert ölni, táborba zárni, kínozni, vagyont elkobozni, aki ilyet tesz, becstelen gyilkos, gazember. Akár náci, akár kommunista.

Ez a baj a Heineken vörös csillagával. S igen, miképpen a hollandok sem örülnének, ha egy magyar vállalkozó odamenne, és sört készítene náluk egy mívesen megrajzolt nyilas- vagy horogkereszttel a címkéjén, úgy mi sem örülünk. S a csíki sör mellé sem Orbán vagy a magyar kormány miatt kell odaállni, hanem azért, mert az egy romániai magyar márka, termék, vállalkozás. Bár tudom, a vörös csillag barátainak éppen ettől áll fel a hátukon a szőr…

Ezért kell nekimenni a Heineken vörös csillagának. S hogy majd az európai bíróságon úgyis elbukunk? Lehet. Ott Vajnai Attila is nyert. Úgyhogy tudhatjuk, egészen biztosan, hogy nekünk van igazunk.

Bayer Zsolt - ]]>www.magyaridok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nézőpont (1) Tv fotel (65) Vetítő (30) Egészség (50) Életmód (1) Politika (1582) Autómánia (61) Belföld (11) Alámerült atlantiszom (142) Irodalmi kávéház (537) Titkok és talányok (12) Nagyvilág (1310) Mozi világ (440) Történelem (18) Emberi kapcsolatok (36) Tereb (146) Flag gondolja (36) Rejtőzködő magyarország (168) Mondom a magamét (7725) Jobbegyenes (2825) Kultúra (9) Gasztronómia (539) Szépségápolás (15) Heti lámpás (322) Sport (729) Mozaik (83) Gazdaság (713)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>