Ma 2020 december 05. Vilma napja van. Holnap Miklós napja lesz.
lead-cropped-0.jpg

Bayer Zsolt: Vége van

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Egy írás a baloldali-liberális Le Observateurs című francia lapból – az angol nyelvű változat hevenyészett fordítása, íme:

„A francia szenátus jelentése szerint, országszerte 2800 –többségében évszázados vagy idősebb- templomot bontanak le, ugyanis a helyreállítás, tatarozás költségei meghaladják a bontási költségeket.

Az egyik templom (a filmen lévő, B.Zs.), az Église Saint-Jacques d’ Abbeville, amely egy neogótikus mestermű volt Abbeville-ben, s amelynek története egészen 1868-ig nyúlik vissza, 2013-ban lett lebontva, a bontás teljes költsége 350 000 euro volt. Ez sokkal olcsóbb volt, mint a restaurálás.

Mivel Franciaországban továbbra is csökken a franciák száma, a rekord alacsony születési ráta, a magas kivándorlás illetve a muszlim bevándorlás miatt, így a katolikus hívek száma a valaha volt legalacsonyabb.

Sok franciaországi településen, főleg a városokban, ahol a keresztények már kisebbségben vannak, egyrészt a hívek érdeklődésének hiánya miatt, másrészt azért, mert a templomok a legértékesebb ingatlanokon állnak, egyszerűen nincsen miért fenntartani és helyreállítani a templomokat. Sok polgármester választja az olcsóbb robbantásokat, mint a költséges helyreállítást. A következő években több ezer templomot fognak lebontani, hogy a helyükre bevásárlóközpontok, üzletek, lakások és parkolók épüljenek.

A mecsetek ugyanakkor virágoznak az országban. A párizsi nagymecset a közelmúltban kapott egy modern, nyitható tetőszerkezetet, amilyen többnyire csak a labdarúgó stadionokban található, és több száz új mecsetet építenek országszerte az adófizetők pénzén, hiszen több százezer új muszlim született illetve vándorolt be az országba.” 

Természetesen tisztában vagyok vele, hogy a cikk puszta idézése, lefordítása is politikailag inkorrekt cselekedet, sőt, kimeríti a gondolatbűn fogalmát.

De azért, megkockáztatom mégis.

És mindenkinek a fantáziájára bízom, hogy mindez minek a kezdete. S tessék nyugodtan elgondolkodni azon is, mi vezetett ehhez, és hogyan lehet(ne) ezt a folyamatot megállítani, vagy visszafordítani. Ha lehetséges még egyáltalán…

Bayer Zsolt

Forrás: ]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Irodalmi kávéház (494) Vetítő (37) Sport (729) Mozi világ (440) Belföld (5) Flag gondolja (33) Autómánia (61) Titkok és talányok (12) Emberi kapcsolatok (36) Szépségápolás (15) Alámerült atlantiszom (142) Tereb (140) Tv fotel (65) Mozaik (83) Kultúra (6) Történelem (14) Politika (1571) Életmód (1) Heti lámpás (248) Jobbegyenes (1912) Rejtőzködő magyarország (171) Nagyvilág (1452) Gasztronómia (539) Egészség (50) Gazdaság (655) Mondom a magamét (4947)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>