Ma 2021 július 28. Szabolcs napja van. Holnap Márta, Flóra napja lesz.
Bayer Zsolt: Ocasio-Cortez elszabadul

Bayer Zsolt: Ocasio-Cortez elszabadul

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Kérem olvassák el ezt az írást! Fontos!

lyen az, amikor egy beteg lelkű, fajgyűlölő, becstelen és hülye pi... elszabadul...

Alexandria Ocasio-Cortez szerint a globális felmelegedésért egyetlen rassz felelős Igen, kitaláltad, a fehérek. A kijelentés egy kongresszusi meghallgatáson történt.

Alexandria Ocasio-Cortez (továbbiakban: AOC) egy irányított kérdés formájában tette fel hipotézisét:

Ami az éghajlatváltozást előidéző gazdag népcsoportot illeti, az embereket, közösségeket, vagy vállaltokat, akik felelősek a kibocsátás legnagyobb részéért, ők túlnyomó részben... fehérek. Igaz? Mire a kérdés alanya, egy elsőre nem épp szakértőnek tűnő hipszterzakós és sapis fiatalember bólogatva válaszol, hogy „Igen. És ezt alátámasztja minden kutatás”.

A képviselőnő, aki rövid pályafutása során – mindössze egy éve ül a kongresszusban – már megvádolta a „fehér fajt” népirtással, a rabszolgaság feltalálásva, a homofóbia, a kapitalizmus és patriarchátus megalkotásával, aki szerint Afrika rég a nyugat fejlettségi szintjén lenne, ha nem avatkoztak volna közbe a fehérek, most egy újabb vádat emelt be a többi közé.

Lehetne ezt úgy is értelmezni, hogy a felmelegedés beindításáért, vagyis a klímagázok 1970 előtti levegőbe bocsátásáért a fehérek a felelősek, és mivel akkoriban csak a nyugat volt csak elég fejlett iparú ahhoz, hogy ezt megtegyék, ez nyilvánvalóan igaz lenne.

De AOC nem múlt, hanem jelen időben tette fel a kérdést, értelemszerűen bűnbakot keresve a klímaváltozásért.Az apró bökkenő, hogy a széndioxid-kibocsátás nagyobb része nem ekkorra, hanem az utolsó három-négy évtizedre tehető, és a globális felmelegedés nyilvánvalóvá válása óta egy másik népcsoport sem tett annyit a zöld-, és klímasemleges energiával kapcsolatos kutatásokért, mint a „fehérek”.

Nyilván AOC-nak nem érdekes az iráni, arab, nigériai és venezuelai kőolajkitermelés, és Kína, India, Brazília vagy Indonézia környezetszennyezése sem, hiszen a képviselőnő értelmezése szerint ők is mind csak szerencsétlen áldozatai a fehérek által megteremtett kapitalizmusnak.

Forrás: ]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozaik (83) Nagyvilág (1456) Jobbegyenes (2082) Flag gondolja (33) Vetítő (30) Egészség (50) Mozi világ (440) Rejtőzködő magyarország (168) Alámerült atlantiszom (142) Tereb (138) Belföld (6) Történelem (14) Emberi kapcsolatok (36) Irodalmi kávéház (505) Életmód (1) Tv fotel (65) Heti lámpás (255) Mondom a magamét (5454) Kultúra (6) Titkok és talányok (12) Politika (1578) Autómánia (61) Gasztronómia (539) Szépségápolás (15) Sport (729) Gazdaság (659)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>