Ma 2022 augusztus 14. Marcell napja van. Holnap Mária napja lesz.
3a99e8a84dbc12b996be114fef51c1d2.jpg

Bayer Zsolt: Tisztesség

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

„A magyar nép nem azért vállalta 1989–90-ben a rendszerváltás minden megpróbáltatását, hogy a korábbi politikai alárendeltségből egy másik érdekszféra alárendelt, másodrangú állama legyen, hanem ellenkezőleg, a demokráciát, a szabadságot és az önrendelkezést választotta. Ennek tudomásul vételét elvárjuk Magyarország minden partnerétől. Így az IMF és az EU pénzügyi köreitől is.” 

Fenti idézet Czöndör Gyulától való. Czöndör Gyula, az MSZP társadalompolitikai tagozatának elnöke.

„Miközben már két évtizede majd minden kormányzati ciklusban sor került e rendszerekbe való durva beavatkozásra és elvonásra, eközben visszatérő jelenség, hogy a megszorítási politika mindig újabb és még nagyobb hiányt gerjeszt.” Ezt is Czöndör Gyula mondta. Sőt! A híradásokban olvasható összefoglalások szerint még ezt is Czöndör Gyula mondta: „Annak ellenére, hogy vannak ideológiai és politikai nézetkülönbségek a ma regnáló kormány és a tagozat gazdaságpolitikai elképzelései között, azokat a megismert lépéseit mindenképpen támogatjuk a mostani kormánynak, amely az államháztartás forrásaiból enyhítene a válság sújtotta emberek szociális problémáin, többek között mentőövet dobna a több százezer bedőlt lakáshiteles családnak.”

A tagozat reméli, hogy „a kormány nemcsak ezt a csatát nyerte meg, hanem megnyeri a háborút is e pénzügyi körökkel szemben”. E kérdésben az egész nemzetnek egy emberként kell kiállnia a kormány törekvései mellett. „Ennek fejében viszont reméljük, hogy az önkormányzati választások után sem történik semmi olyasmi, ami csalódást kelthetne az emberek körében és hiteltelenítené az összes közös erőfeszítést.”

Czöndör Gyula tisztességes ember. Az MSZP társadalompolitikai tagozata tömöríti az MSZP maradék tisztességét (lásd még Gazsó Ferencet!). Mindebből pedig magától értetődően következik, hogy a társadalompolitikai tagozat fenti közleményének megjelenése után Nyakó István sietve kijelentette, „az MSZP-nek nincs is országos társadalompolitikai tagozata”.

Nyakó István sietve kijelentette, hogy az MSZP-nek nincs is tisztessége. S hosszú-hosszú idő után Nyakó István végre igazat mondott.

Mindettől függetlenül jó tudni, hogy azért mégis van. Jó tudni, hogy vannak Czöndör Gyulák és Gazsó Ferencek. Jó tudni, hogy nem minden baloldali politikus helytartó és rabló egy személyben. Jó tudni, hogy mégis van kivel szóba állni. Van kivel, és érdemes is. Köszönet érte.

Továbbá jó, ha tudjuk, hogy – miképpen néhány nappal ezelőtt írni bátorkodtam –, most valóban szabadságharc zajlik. S jó tudni, hogy ezt néhány tisztességes ember az MSZP-ben is jól látja.

Jó tudni továbbá, hogy a kormány ellen felettébb összehangolt támadássorozat bontakozott ki, amelynek során összefogtak az itthoni és a külhoni tisztességtelenek. Ezért a mesterséges hisztériakeltés idehaza és odakint. Csaba László közgazdász például épp tegnapelőtt fejtette ki, hogy a forint gyengülése éppen csak eltért a középárfolyamtól, ezért nem is érti ezt a hisztériát. Mi értjük. S ezért sokkal jobb, egyszersmind sokkal, de sokkal rosszabb nekünk.

S ha valaki még mindig nem látna át a szitán, annak ajánlom figyelmébe az Opera leváltott művészeti vezetőjének, bizonyos Kovalik Balázsnak a Süddeutsche Zeitungban most megjelenő interjúját. Kovalik Balázs ilyeneket mond a rémült, agymosott német riporternek: „A nyugati filmek, az amerikai befolyás és a zsidó pénz ellen” lép fel a Fidesz. Továbbá: „Nagyon kevés magyar ismeri a világot. A politizáló rétegek talán Horvátországba vagy a müncheni Oktoberfestre eljárnak vakációzni, a világot azonban nem ismerik. Elzárkóznak a világ elől, és félnek a változásoktól. Magyarország évszáza­dok óta egy megoldatlan problémával küzd: lenyeljük vagy kiköpjük a nyugati kultúrát?”

S még tovább: „A baloldali újságok - már amelyik még megmaradt - már diktatúráról beszélnek. És ami engem idegesít, az az értelmiségiek és a művészek hallgatása.”

Húsz éve hallgatjuk mindezt. Valami leírhatatlan, megmagyarázhatatlan türelemmel. S természetesen mindegyik – Kovalik is - mindig megígéri, hogy elhagyja az országot, aztán valamiért mindig maradnak.

Várkonyi Tibor is maradt. Ő a minap a Népszavában fejtette ki, hogy én zsidóztam, mert múltkori cikkemnek a Rosenbergék címet adtam. S előre bocsátja azt is, hogy emiatt a jövő héten a nyugati lapok majd vissza fognak térni a témára. Hát persze… Hiszen Várkonyiék majd tesznek erről is. Ugyanis a nyugati lapok maguktól nem jönnének rá úgysem, mire is kell gondolniuk. Lévén az IMF delegációját Herr Rosenberg vezette, így mégsem adhattam azt a címet írásomnak, hogy Tóth Lajosék. De ezért vannak Várkonyiék, hogy ezt elmagyarázzák a nyugatiaknak. Hogy ha itthon egy újságíró Rosenbergnek titulálja Rosenberget, akkor antiszemita. S a legszebb az egészben, hogy Várkonyi ezután még gúnyosan ki is oktat engem tudatlanságomért. Lévén – így Várkonyi - nevezett Rosenberg nem is zsidó… Értitek, felebarátaim? A Várkonyiék TUDJÁK! Tudják, és SZÁMON TARTJÁK! Ők azzal kelnek és fekszenek, ami nekünk eszünkbe sem jut, azután elmagyarázzák illetékes helyeken, hogy mi mire gondoltunk.

Olyan jó és megnyugtató, hogy ők vannak minekünk. Magunkra sem ismernénk, ha nem lennének, és mások se tudnák, mit kell gondolni mirólunk. A fenébe.

Bayer Zsolt , magyarhirlap.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Egészség (50) Alámerült atlantiszom (142) Vetítő (30) Gasztronómia (539) Heti lámpás (260) Belföld (8) Életmód (1) Mozaik (83) Tv fotel (65) Irodalmi kávéház (513) Kultúra (6) Mondom a magamét (6241) Tereb (141) Emberi kapcsolatok (36) Rejtőzködő magyarország (168) Történelem (15) Titkok és talányok (12) Mozi világ (440) Politika (1581) Szépségápolás (15) Jobbegyenes (2383) Autómánia (61) Gazdaság (667) Sport (729) Flag gondolja (33) Nagyvilág (1464)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>