Ma 2024 május 18. Erik, Alexandra napja van. Holnap Ivó, Milán napja lesz.
Bayer Zsolt: Süddeutsche Zeitung…

Bayer Zsolt: Süddeutsche Zeitung…

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Pont olyan, amilyennek lennie kell, amire kitalálták: aljas és becstelen...

A Süddeutsche Zeitung pont olyan, amilyennek lennie kell, amire kitalálták: aljas és becstelen, s nem újság, hanem a ballib (ma már inkább zöld-marxista) politikai oldal (gazember seggfejek) szajhája. És pontosan így is kell viszonyulni hozzá. Meg az összes többihez…

Összeomlott a plágiumvád a németországi AfD vezetője ellen

Mégsem indítanak eljárást az Alternatíva Németországért Párt (AfD) vezetője, Alice Weidel elleni plágiumvádak kivizsgálására. A politikust ugyanis azzal vádolták, doktori disszertációjában temérdek olyan rész található, amelyek nem a saját értekezései.

A Bayreuthi Egyetem tudományos integritásért felelős bizottsága egyhangúlag elutasította a főeljárás megindítását az Alternatíva Németországért Párt (AfD) vezetője, Alice Weidel elleni plágiumvádak kivizsgálására. Ez súlyos vereség a Süddeutsche Zeitung számára, amely névtelen plágiumvadászokra hivatkozva

]]>azt állította]]>

, hogy a doktori értekezés egyes részeit másolták, írta meg a

]]>Junge Freihei]]>

t.

Az egyetem az esetleges idézési hibákkal kapcsolatban most már csak „nagyon kevés” hibára hivatkozik. Ez se nem súlyos gondatlanság, se nem szándékos tudományos vétség. A disszertáció 249 oldalból áll, és 2011-ben a legmagasabb, „summa cum laude” minősítést kapta. Alice Weidel disszertációja a kínai nyugdíjrendszerrel foglalkozik.

A Süddeutsche Zeitung jelentéséről kiderült, hogy átverés

A levélpapír és név nélküli szakértői jelentés, amelyet a Süddutsche Zeitung december közepén ]]>mutatott be]]>, összesen ötven hibáról írt: „32 plagizált töredékről és 18 tévesen értelmesnek jelölt idézetről”. Stefan Homburg közgazdász, akit a disszertáció állítólag a leggyakrabban plagizált, már akkor is „abszurdnak” nevezte a vádakat.

A hannoveri professzor összefoglalóan a következőket írta Weidelnek:

Mint az Ön disszertációjában gyakran idézett tudományos szerző, megerősítem, hogy úgy érzem, Ön kedvezően bánt velem, és hogy egyetlen ponton sem tudtam felfedezni szellemi lopást. A több mint 600 lábjegyzet és a kellő hosszúságú bibliográfia megerősíti ezt a benyomásomat.

Weidel nyugtázta a döntést, egyben köszönetet mondott a Bayreuthi Egyetemnek, amiért „nagyon gyorsan és higgadtan” cselekedtek. Tudta, „hogy a plágiummal kapcsolatos koholt vádak kártyavárként fognak összeomlani”.

Decemberben az AfD politikusa így nyilatkozott: „A politikai motiváció nyilvánvaló”. 

A Süddeutsche Zeitung kampánya összefüggésbe hozta őt pártja emelkedő közvélemény-kutatási eredményeivel. Az AfD akkori elnöke szerint doktori disszertációját „valószínűleg már tucatnyi plágiumvizsgáló vizsgálta meg, figyelmesen és eredménytelenül”.

]]>

Borítókép: Alice Weidel, a német ellenzéki Alternatíva Németországért (AfD) párt társelnöke (Fotó: MTI/EPA/Hannibal Hanschke)

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nagyvilág (1310) Tv fotel (65) Gazdaság (709) Belföld (11) Sport (729) Titkok és talányok (12) Tereb (146) Kultúra (9) Mozaik (83) Heti lámpás (313) Egészség (50) Nézőpont (1) Történelem (18) Irodalmi kávéház (537) Mozi világ (440) Politika (1582) Gasztronómia (539) Életmód (1) Vetítő (30) Mondom a magamét (7603) Alámerült atlantiszom (142) Flag gondolja (36) Autómánia (61) Jobbegyenes (2804) Szépségápolás (15) Rejtőzködő magyarország (168) Emberi kapcsolatok (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>