Ma 2021 május 13. Szervác, Imola napja van. Holnap Bonifác napja lesz.
3c865de01a0e1909f19c7f20f2cf596c.jpg

Bayer Zsolt: Összetartozás

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A versailles-i Nagy-Trianon Kastélyban 1920. június 4-én, 16 óra 30 perckor írták alá azt a szégyenletes békeszerződést (diktátumot), amely nemcsak az ezeréves Magyarországot törölte el egy tollvonással a térképről, {...}

{...} nemcsak közel négymillió magyart rendelt idegen fennhatóság alá, de egyszersmind megvetette a második világháború alapjait.

Az Országgyűlés határozata értelmében ez az emléknap 2010 óta a nemzeti összetartozás napja. Amely nap szerencsére nem nemzeti gyásznap lett, hanem annak megerősítése, hogy a határon túlra kényszerített magyarság a nemzet része, és az is marad, elidegeníthetetlenül.

Az emléknap alkalmából sokan sokfélét írtak és mondtak, ebből a sokféleségből most egyet emelek ki. A 444.hu nevű portál anarki álnevű tetűjének művét.

Íme:

„Ma ünnepli az ország Trianont

A Parlament előtt felvonják a nemzeti lobogót, Semjén Zsolt a Magyarság Házában, Kövér László Hatvanban (gondolom, a Simicska Lajos Vasúti Felüljáró- és Körforgalom-komplexum elkészülte alkalmából) mond beszédet, este Lezsák Sándor ad át emlékérmeket. Amúgy meg országszerte megemlékezéseket tartanak, úgyhogy mindenki készüljön legalább egy szép szavalattal. Budapest lezárásokkal ünnepel, Kossuth tér környéke, Vár, a szokásos.

Június 4-ét, a trianoni békeszerződés aláírásának napját öt éve nyilvánította a Fidesz a nemzeti összetartozás napjának, tovább erősítve azt az erős imázst, miszerint mi vagyunk az egyetlen ország a világon, amelyik ünnepet csinál a nemzeti tragédiáiból. Személyes kedvencem az aradi vértanúk napja, amikor egy komplett szabadságharc bukását és vérbe fojtását ünnepeljük fehér blúzban, sötét nadrágban, és csak azt nem értem, hogy a muhi csata napja (április 11.) és Buda eleste (augusztus 29.) miért nem piros betűs ünnep. Még lehet!”

Eddig a mű. (Ha az utóközlésért pénzt kérne a szerző, magam adnám át személyesen, egyebek kíséretében…)

Nem, nem fogok elemzésbe kezdeni. Nem fogok cáfolni, rámutatni egy tetű tetűségének lényegi elemeire, attribútumára. Egyetlen fél mondatot szeretnék csak kiemelni ebből a kupacból, ezt:

„…mi vagyunk az egyetlen ország a világon, amelyik ünnepet csinál a nemzeti tragédiáiból”.

Nos, akkor nézzük: az izraeli kormány április 19-ét nyilvánította a holokauszt emléknapjává. Mégpedig azért, mert 1943-ban ezen a napon tört ki a varsói gettólázadás. Amely minden hősiessége ellenére teljes kudarccal és iszonyatos megtorlással végződött. Az ENSZ pedig január 27-ét jelölte ki a holokauszt nemzetközi emléknapjává.

A magyar Országgyűlés 2000-ben (szintén az Orbán-kormány idején) határozott úgy, hogy április 16. legyen a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja. Ugyanis a német megszállást követően, 1944-ben ezen a napon kezdődött a gettók és gyűjtőhelyek felállítása az országban.

Jövő év április 16-án anarki, a tetű megírhatná ezt a cikkét is:

Ma ünnepli az ország a holokauszt áldozatainak emléknapját.

Országszerte megemlékezéseket tartanak, úgyhogy mindenki készüljön legalább egy szép szavalattal. Budapest lezárásokkal ünnepel, Kossuth tér környéke, Vár, rakpart, a szokásos.

Április 16-át tizenhat éve nyilvánította a Fidesz a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapjává, tovább erősítve azt az erős imázst, amely szerint mi vagyunk az egyetlen ország a világon, amelyik ünnepet csinál a nemzeti tragédiáiból. Személyes kedvencem az aradi vértanúk napja, amikor egy komplett szabadságharc bukását és vérbe fojtását ünnepeljük fehér blúzban, sötét nadrágban, és csak azt nem értem, hogy a muhi csata napja (április 11.) és Buda eleste (augusztus 29.) miért nem piros betűs ünnep. Még lehet!

Megírhatná ez a tetű ezt a cikkét jövőre, de nem fogja. Ugyanis a tetvek veszélyérzete páratlanul fejlett.

Mi pedig csak annyit nyertünk ennek a tetűnek a létezésével, hogyha ezentúl meghalljuk az idegenszívű kifejezést, és egyesek értetlenkednek felette, akkor meg kell mutassuk az értetlenkedőknek anarki, a tetű dolgozatát. Továbbá Techet Péter, a HVG-s tetűfajtárs dolgozatát.

És hirtelen tökéletesen világos lesz majd minden.

 Bayer Zsolt -magyarhirlap.hu

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Történelem (14) Gazdaság (657) Rejtőzködő magyarország (171) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12) Gasztronómia (539) Heti lámpás (255) Jobbegyenes (2025) Politika (1578) Nagyvilág (1454) Autómánia (61) Sport (729) Tv fotel (65) Belföld (6) Egészség (50) Mozaik (83) Tereb (140) Vetítő (37) Mondom a magamét (5292) Életmód (1) Flag gondolja (33) Irodalmi kávéház (505) Kultúra (6)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>