Ma 2023 november 30. András, Andor napja van. Holnap Elza napja lesz.
Bayer Zsolt: Nocsak, nocsak!

Bayer Zsolt: Nocsak, nocsak!

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Na, majd meglátjuk. Várjuk ki a végét...

Azért az a minimum, hogy ezt is elolvassuk. Tényleg kíváncsi vagyok, mi történik majd, ha kiderül, a nagykövetségnek van igaza, és nincs benne az orosz tankönyvben az, amiről napok óta beszélnek? Semmi? Majd elkönyveljük a milliomodik hazugságot? Vagy csinálunk végre valamit?
Na, majd meglátjuk. Várjuk ki a végét...

Az orosz nagykövetség cáfolja, hogy az új tankönyvekben fasisztának bélyegeznék az 1956-os magyar forradalmat és szabadságharcot

Az új tankönyv augusztus 8-án Moszkvában tartott bemutatóján elhangzott, hogy az orosz sajtóhoz a tankönyvnek „legalább tíz különböző” tervezete jutott el. Az általunk ismert tankönyvtervezetek egyike sem nevezi „fasisztának” az „56-os forradalmat” – állítja az orosz nagykövetség Facebook-bejegyzésében.

A bejegyzésben kiemelik: a magyar sajtóban megjelent hírek véleményük szerint a lettországi székhelyű Meduza internetes kiadványt használták alapul, amely „oroszellenes hamis hírek gyártására és terjesztésére szakosodott, amiért Oroszországban méltán minősül külföldi ügynöknek”. Hozzáteszik:

ez az anyag különösen az 1956-os magyarországi eseményeknek a kontextusból kiragadott, és az orosz álláspontot szándékosan negatívan bemutató értékelését tartalmazza. Ezzel kapcsolatban fontos megjegyezni, hogy a tankönyv augusztus 8-án Moszkvában tartott bemutatóján elhangzott, hogy az orosz sajtóhoz a tankönyvnek „legalább tíz különböző” tervezete jutott el. Nehéz megítélnünk, hogy a cikk megírásához melyik tervezetből indultak ki, de az általunk ismert tankönyvtervezetek egyike sem nevezi „fasisztának” az „56-os forradalmat” (ami a tankönyv végleges változatát illeti, az még nem jutott el a Nagykövetségre).

Kiemelik:

a modern Oroszország ugyanis változatlan tisztelettel viseltetik a magyar nép történelmi emlékezete iránt, és elismeri, hogy közös történelmünkben vannak összetett kérdések, amelyek közé joggal sorolják az 1956-os eseményeket is.

Kitérnek arra:

ami Tompos M. úr azirányú aggodalmait illeti, miszerint Oroszország elnöke „visszasírja a Szovjetuniót”, szeretnénk tisztázni: Putyin úr szerint a Szovjetunió összeomlása „geopolitikai katasztrófa” volt, amelynek következtében 25 millió orosz nemzetiségű és oroszul beszélő állampolgárt fosztottak meg hazájától, akik ezáltal egyik pillanatról a másikra szülőföldjük határain kívül találták magukat. Sokan közülük „másodrendű állampolgárrá” váltak, mint történt ez például az „ultrademokratikus” balti államokban és Ukrajnában. Honfitársainknak ezzel kapcsolatos érzései érthetőek és együttérzést keltenek minden magyar emberben, akinek szívét hazaszeretet tölti el, aki szereti népét és nemzetét; mindazokban, akiket nyomaszt a „trianoni tragédia”, amelynek következtében Magyarország nemcsak területének jelentős részét, hanem lakosságának több mint felét is elvesztette (Tompos úr tájékoztatására: Oroszország nem vett részt a „trianoni békediktátumban”).

Forrás: Facebook; Fotó: MTI/Pataky Zsolt (illusztráció)

forrás: pestisracok.hu

Forrás: ]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Jobbegyenes (2719) Nagyvilág (1309) Sport (729) Flag gondolja (34) Titkok és talányok (12) Egészség (50) Belföld (10) Rejtőzködő magyarország (168) Irodalmi kávéház (531) Kultúra (6) Tv fotel (65) Mondom a magamét (7237) Heti lámpás (279) Tereb (146) Gasztronómia (539) Emberi kapcsolatok (36) Szépségápolás (15) Gazdaság (693) Politika (1581) Vetítő (30) Mozaik (83) Alámerült atlantiszom (142) Mozi világ (440) Autómánia (61) Életmód (1) Történelem (16) Nézőpont (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>