Ma 2022 augusztus 14. Marcell napja van. Holnap Mária napja lesz.
Bayer Zsolt: "Németország" fővárosa, Berlin

Bayer Zsolt: "Németország" fővárosa, Berlin

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Nesze b@zdmeg. Itt a szép új világotok.

"Németország", Berlin...

Íme, a nyitott társadalom végeredménye. Vagy inkább végterméke. Ez az elviselhetetlen emberpép, emberlöcsedék, ez a semmi, ez az iszony.
De semmi baj: a maradék agyatlan "német" (inkább csak mondjuk így: fehérbőrű) télen majd melegszik kicsit a teamécses tüzénél, szellőztet sokat, és iszonyodva gondol a szörnyű múltra, amikor még német volt itt mindenki.

Amikor még Thomas Mannra voltak és lehettek büszkék, vagy a nagy német romantikára, Heinére és a Grimm fivérekre, Wilhelm Hauffra, netán a nagy német filozófia mestereire.

Most ez van nekik. Ez maradt. Mert ezt akarták, és megengedték, hogy ezt tegyék velük.

Elmennétek strandolni egy nagyot manapság oda? Berlinbe? Ezek közé? A Közel-Kelet és Észak-Afrika emberfeleslege, embertörmeléke, roncstársadalma ott van mind. Elleptek már mindent. És csak egyre jönnek, nem lesz végük soha sem.
Robert habeck, a mai német alkancellár pedig így foglalta össze saját credóját:

"Mindig hányingert kaptam, ha a hazaszeretet szót hallottam. Soha nem tudtam mit kezdeni azzal, hogy Németország, és most sem tudok."

Nesze bazdmeg. Soha többé nem is kell ezen tépelődnöd. Itt a szép új világotok. Megrohadhattok benne. A tiétek. De ha van egy nyomorult, józan, világos pillanatotok az elvtársaiddal, menjetek ki a nagyapáitok sírjához, és boruljatok le. Vagy olvassátok fel hangosan a Varázshegyből azt a részt, amikor a kis Hans Castorpnak a nagypapája elmeséli a keresztelő tálka történetét, rajta az egymás után sorjázó nevekkel, az egymás után sorjázó német generációkkal.

]]>VIDEÓ]]>

És el ne feledjétek, gazemberek: soha a történelemben nem volt még nemzedék, amelyik békeidőben ennyire tönkre tudta volna tenni a saját hazáját. Amitől persze hányingere van.

Ebben ti vagytok a világbajnokok.

És remélem, nagyon remélem, őszintén remélem, meg is fogjátok kapni érte, ami jár. Remélem, még megélem, hogy megjön a német társadalom maradékának az esze, és megcselekszi veletek, amit megérdemeltek.

Addig pedig: járjatok strandolni ide, erre a berlini strandra. Vagy akármelyikbe. És ha vannak gyerekeitek, őket is vigyétek magatokkal...

Forrás: Bádog - Bayer Zsolt blogja

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Rejtőzködő magyarország (168) Irodalmi kávéház (513) Tv fotel (65) Belföld (8) Titkok és talányok (12) Heti lámpás (260) Gazdaság (667) Egészség (50) Életmód (1) Alámerült atlantiszom (142) Mozi világ (440) Történelem (15) Flag gondolja (33) Kultúra (6) Vetítő (30) Gasztronómia (539) Mozaik (83) Szépségápolás (15) Tereb (141) Politika (1581) Sport (729) Mondom a magamét (6241) Emberi kapcsolatok (36) Autómánia (61) Nagyvilág (1464) Jobbegyenes (2383)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>